Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My jsme dostali Infanrix HIb v šesti měsících, nebyla ani teplota, ale syn byl hrozně nevrlý, začal škubat hlavičkou a tak cca na 3-4 měsíce u něj nastal PM regres. Vyšetřen byl neurologem, který jej sice shledal v pořádku, ale očkování nám doporučil odložit. Co se týče této dávky, již je to 18 měsíců zpátky, tedy již jako by nebyla. V Motole nám doporučili očkovat nyní jen tyto čtyři nemoci, tedy Hemofila + DTP, dostat by tedy měl tři píchance, z nichž jeden bude Infanrix HIB, po roce věku už stačí jen jedna dávka na pokrytí hemofila, zbylé dvě vakcíny proto jen ten Infanrix na pokrytí DTP. Co se týče zbytku z Hexy, tj. Obrny a Hep B, tak Hep B teď neřeším vůbec, a obrnu nám doporučili doočkovat až kolem šestého roku (případně déle), až bychom řešili přeočkování proti DTP, a to by se udělalo tak, že by dostal dvě dávky Immovaxu polio a jednu dávku Bostrix polia, nebo Adacel POlia.
@mari1912 píše:
@Ivana333
a smím se optat jaká ta reakce byla? Budete v očkovacím centru? Nebo jak vyloučí, že se situace nebude opakovat?
Strávili jsme ve špitále teď nějaký čas a když malý vidí špitál, je úplně vyřízenej, u naší doktorky je v pohodě a věřím, že ta celková pohoda dítěte je moc důležitá. Samozřejmě budu v pozoru a kdyby cokoli, tak hned pojedeme, ale když už se rozhodnu pro očkování, tak musím věřit, že to proběhne dobře. MUDr. Škovránkové jsem podrobněji popsala naši reakci, sama mi potvrdila, že u dětí starších dvou let, již tyto komplikace nebývají. Syn byl v době očkování mírně hypotonický, jenže bohužel to tehdejšímu očkování nebylo „na překážku“
Teď už jsem moudřejší.
@Ivana333 my zacali ve dvou letech jen. infanrix 2+1,reakce nebyla zadna, ostatni ockovat nebudeme
@Ivana333
držím palce.
Já neočkovala právě kvůli strachu z tohohle, být na tvém místě tak bych musela být pod sedativy ![]()
Tak ať to vše zvládnete co nejlépe
@Ivana333 píše:
My jsme dostali Infanrix HIb v šesti měsících, nebyla ani teplota, ale syn byl hrozně nevrlý, začal škubat hlavičkou a tak cca na 3-4 měsíce u něj nastal PM regres. Vyšetřen byl neurologem, který jej sice shledal v pořádku, ale očkování nám doporučil odložit. Co se týče této dávky, již je to 18 měsíců zpátky, tedy již jako by nebyla. V Motole nám doporučili očkovat nyní jen tyto čtyři nemoci, tedy Hemofila + DTP, dostat by tedy měl tři píchance, z nichž jeden bude Infanrix HIB, po roce věku už stačí jen jedna dávka na pokrytí hemofila, zbylé dvě vakcíny proto jen ten Infanrix na pokrytí DTP. Co se týče zbytku z Hexy, tj. Obrny a Hep B, tak Hep B teď neřeším vůbec, a obrnu nám doporučili doočkovat až kolem šestého roku (případně déle), až bychom řešili přeočkování proti DTP, a to by se udělalo tak, že by dostal dvě dávky Immovaxu polio a jednu dávku Bostrix polia, nebo Adacel POlia.
Aha, to vypadá dobře, asi vyloučili ta onemocnění, která mohla způsobit ty neuro problémy? Napadla mě v souvislosti s tím ta složka obrny, zda to nemůže ona způsobit, ale nejsem doktor a nikde jsem k tomu zatím neslyšela nic, co by takovou domněnku potvrzovalo. ![]()
@Ivana333 píše:
Strávili jsme ve špitále teď nějaký čas a když malý vidí špitál, je úplně vyřízenej, u naší doktorky je v pohodě a věřím, že ta celková pohoda dítěte je moc důležitá. Samozřejmě budu v pozoru a kdyby cokoli, tak hned pojedeme, ale když už se rozhodnu pro očkování, tak musím věřit, že to proběhne dobře. MUDr. Škovránkové jsem podrobněji popsala naši reakci, sama mi potvrdila, že u dětí starších dvou let, již tyto komplikace nebývají. Syn byl v době očkování mírně hypotonický, jenže bohužel to tehdejšímu očkování nebylo „na překážku“Teď už jsem moudřejší.
To je skvělé, máte super doktorku
Přeji vám, aby už ty další píchance proběhly v klidu a bez následků ![]()
@verusav píše:
@Ivana333 my zacali ve dvou letech jen. infanrix 2+1,reakce nebyla zadna, ostatni ockovat nebudeme
to je moc dobře, že jste to takhle zvládli, dodává i to naději, že u starších dětí je to fakt lepší.
@mari1912 pod sedativy to nepůjde, čekáme další
no je to hrůza, je to moje noční můra. Po té reakci jsem byla proti jakémukoliv očko do budoucna. Teď jsou malýmu dva a přišla jsem na to, že ten základ prostě jo, tím myslím tetanus a pertuse. Tetanus, sama si malýho hodně hlídám a kysličník je vždy v pohotovosti, ale jak ho má někdo jiný, moc to neřeší. Navíc, pokud by se něco stalo, považuji za horší nechat ho očkovat v rámci nějakého úrazu na pohotovosti, když už má tělo trauma. A pertuse, to prostě hrozba je, tohle očkování je na 2- 3 roky, více asi nechrání. Já si prostě všimla, že nás začínám vytěsnovat z akcí, i třeba rodinných, kde je víc lidí, z každýho kašle mám fakt respekt, no prostě tak no… je to složitý.
@Sluka my očkovali Inf HIB, takže obrnová složka tam nebyla. Neurolog nám řekl, že paseku dělají právě antigeny pertuse, ale taky prý i ten hemofil
ale jak říkám, hodně tomu dalo to, že byl hypotonický…CNS prostě nebyla OK a neměli jsme očkovat, ale nikomu to tehdá nevadilo…
@Ivana333 píše:
@Sluka my očkovali Inf HIB, takže obrnová složka tam nebyla. Neurolog nám řekl, že paseku dělají právě antigeny pertuse, ale taky prý i ten hemofilale jak říkám, hodně tomu dalo to, že byl hypotonický…CNS prostě nebyla OK a neměli jsme očkovat, ale nikomu to tehdá nevadilo…
Hlavně, že už se tím teď zabývají tak, aby očkovali dítě co nejšetrněji, přeji vám z celého srdce, aby to dlá už bylo ok
![]()
@verusav píše:
jenom bych se ráda zeptala, už máte doočkováno? Jaké jste volili intervaly? Děkuji
@Ivana333 nemáme jen první dávku ted, za 8 týdnů další a pak za půl roku