Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Angua píše:peggy.sl píše:Angua píše:Největší sranda je, že hygiena stejně nic neudělá když neočkuješ. Všechny tyhle bláboly, které doktoři prezentují jako zákonem povinné jsou pouze ve vyhlášce a ta není právně vymahatelná.
Děkuju, mrknu na to… No ona to asi brala, jakože očkovací kalendář je závazný nebo nevím, oni to tak na hygieně podle všeho prezentujou (přitom ho svévolně porušuje dle svého nejlepšího vědomí a svědomí). Ale vědět by to mohla, to je fakt - na druhou stranu když to ta hygiena takto prezentuje, tak asi neměla důvod jim nevěřit
No nevím, no
Aha, to jsem ani nevěděla, že vyhláška není právně vymahatelná… Jak o? Přece když udělá město vyhlášku, tak se tím taky musí všeci řídit, ne? K čemu by to pak bylo?
No ona mě doktorka v tom spíš podporuje, ale furt ji otravuje ta hygiena, tak mě štve, že s tím má papírování navíc¨
S tím městem a vyhláškou je to tak, že nad ní nestojí zákon..Ty brďo to je patlanice. ![]()
To je nějaká divná hygiena. Mým holkám bude 19. měsíců, nemají ani pííích a hygiena mlčí.. ![]()
A když nebudu teda chtít očkovat vůbec tak má povinnost to někam hlásit?Popř. nahlásí to tedy na hygienu, ta si to založí do složky a tím to končí?Přemýšlím jestli je lepší rovnou říct děkuji, nechceme anebo stále odkládat na neurčito?
Peggy, aha, chápu.. Ale v tom zákoně je napsané, že rozložení očkování, či jak to tam je (prostě jak to bude v praxi), stanoví prováděcí předpis - což jsem myslela, že je právě tahle vyhláška. V tom zákoně jsem přímo o konkrétních očkováních nic nenašla.
Nevím, hygiena je jakási aktivní
Kdoví, jestli to tam nenahlásila ta její předchozí sestra, ona se mohla z toho zbláznit, že ten Priorix odkládám ![]()
Barush, já jsem myslela, že odmítnout se to právě nemůže, pokud ti dr. nenapíše nějakou kontraindikaci, ale že cesta je právě to odkládat. Resp. vlastně včera jsem narazila na to, že můžeš podepsat revers, ale nevím, jak je to s těma pokutama atd., nečetla jsem to pozorně. Bylo to na vakciny.net
Angua,
dcera bude mít v dubnu 3 roky a také jsem řekla doktorce, že MMR očkovat nebudeme. Podepsala jsem jí pouze papír, že očkování odkládám na pozdější věk a hotovo, vyřešeno. Teď jsem tam byla po roce potvrdit dceři přihlášku do školky, napsala očkování dle kalendáře a MMR, že se doočkuje později, takže fakt záleží na lékaři.
Druhá věc je ta, že ji nebudu očkovat MMR nikdy, ale to je vedlejší ![]()
Tak asi nezná ty papírovací postupy nebo je u nás na hygieně nějaký zapálený očkovač, nevím…
Každopádně v zákoně píšou, že:
Jesle nebo předškolní zařízení mohou přijmout pouze dítě, které se podrobilo stanoveným pravidelným očkováním, má doklad, že je proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci.
Takže si myslím, že by ti dítě správně neměli vzít, pokud nemáte trvalou kontraindikaci (což z prohlášení „doočkujeme později“, vyplývá, že ne).
Já teda bych to očkování dát chtěla, hlavně před pubertou pro jistotu, já jsem v zásadě pro očkování, ale nechtěla jsem ho fakt dávat zbytečně brzy.
Můj syn je vážně nemocný a každé očkování je riziko na vznik stejného onemocnění i u dcery. Mám naštěstí rozumnou lékařku, která uznává, že synovu nemoc rozjelo očkování a proto mě to toleruje. Takže není to sice kontraindikace, ale lékařka je fakt v tomto vstřícná po tom co zná rodinou anamnézu.
Simiana píše:
Můj syn je vážně nemocný a každé očkování je riziko na vznik stejného onemocnění i u dcery. Mám naštěstí rozumnou lékařku, která uznává, že synovu nemoc rozjelo očkování a proto mě to toleruje. Takže není to sice kontraindikace, ale lékařka je fakt v tomto vstřícná po tom co zná rodinou anamnézu.
A dceru po špatných zkušenostech očkuješ?
peggy.sl píše:Simiana píše:A dceru po špatných zkušenostech očkuješ?
Ne, dcera má jen teda doočkovanou Hexu a MMR už ne. Uvažuju pouze o zarděnkách, ale smůla, není monovakcína, ale to ty víš. Pokud by nedělali problémy nechala bych si ji dovézt ze země, kde žije švagrová, tam je dostupná. Ale není registrovaná u nás takže smůla. Ale tak mám ještě 10 let čas nad tím uvažovat.
Barush píše:
A když nebudu teda chtít očkovat vůbec tak má povinnost to někam hlásit?Popř. nahlásí to tedy na hygienu, ta si to založí do složky a tím to končí?Přemýšlím jestli je lepší rovnou říct děkuji, nechceme anebo stále odkládat na neurčito?
Podle mě povinnost nemá, má to nahlásit, jen pokud ho o to hygiena požádá. Ale může to nahlásit na sociálku nebo si může myslet, že to tam nahlásit musí.
Limutka:A když to tedy nahlásí na sociálku tak to má nějaký dopad?Nebo to taky jen založí do složky a víc to neřeší?
To jsou mi věci, člověk by očekával trochu víc svobody, že.
Barush píše:
Díky, koukala jsem na příbalový leták a nemůžu tam najít na jakých buňkách to množí. Nebo postup výroby je úplně jiný?Nezkousla bych ty VERO buňky (ledviny zelené africké opice) ani žádné jiné bleble buňky.S tím hliníkem ještě zjistím
Barush, nečetla jsem celou diskusi, tak se omlouvám, jestli se budu opakovat.
Na buňkách je nutno množit viry - jsou to vnitrobuněční paraziti, bez buněk se množit neumí. Na Vero buňkách se pomnožuje virus dětské obrny. Složka proti žloutence B (která je také virového původu) je metodami genového inženýrství vyráběná v kvasinkách. Ty ostatní nemoci z hexy jsou bakteriálního původu, takže tam bude postup výroby jiný.
Je to ale neživá vakcína, takže hlinité soli obsahuje v každém případě.
peggy.sl píše:Limutka píše:To že stát ani doktoři nepřebírají zodpovědnost mně taky dostává do kolen. Když se něco semele, tak ti řeknou, že je to tvůj problém, protože jsi to chtěla a dovolila.Barush píše:
Limutka:jasně ale stejně je to hodně.
Nevíte jaká je max. přípustná hodnota hliníku? Našla jsem jen pro dospělé 4-5 ug (nebo jak) na kg a den. To mi teda přijde dost hodněkrát překočené.těch 4-5 ug jsem zas četla já, že je pro nedonošené děti na kilo a den v Době jedové.
Mně se na problematice očkování nezdá pár věcí: jednak složení vakcín, pak způsob podání (že by se někomu někdy najednou zjevilo šest nemocí v nálevu s formaldehydem a dalšími mňamkami uprostřed svalu na zadnici? hmm…) a česká legislativa, jako že za to stát nepřebírá žádnou zodpovědnost.
jenže doktoři nejsou ti, co zavedli povinné očkování, je to nařízeno z vrchu. A podle české právní úpravy platí, že pokud by bylo dítě poškozeno na zdraví v souvislostí s očkováním, lékař za způsobenou škodu odpovídá i v případě, že nic nezanedbal. Jedná se objektivní odpovědnost podle § 421a občanského zákoníku. Takže pokud lékař přizná, že zdravotní komplikace, které se u dítěte objevily, mohou souviset s provedeným očkováním, tak se hlásí k odpovědnosti
Lucrezia2 píše:peggy.sl píše:jenže doktoři nejsou ti, co zavedli povinné očkování, je to nařízeno z vrchu. A podle české právní úpravy platí, že pokud by bylo dítě poškozeno na zdraví v souvislostí s očkováním, lékař za způsobenou škodu odpovídá i v případě, že nic nezanedbal. Jedná se objektivní odpovědnost podle § 421a občanského zákoníku. Takže pokud lékař přizná, že zdravotní komplikace, které se u dítěte objevily, mohou souviset s provedeným očkováním, tak se hlásí k odpovědnostiLimutka píše:To že stát ani doktoři nepřebírají zodpovědnost mně taky dostává do kolen. Když se něco semele, tak ti řeknou, že je to tvůj problém, protože jsi to chtěla a dovolila.Barush píše:
Limutka:jasně ale stejně je to hodně.
Nevíte jaká je max. přípustná hodnota hliníku? Našla jsem jen pro dospělé 4-5 ug (nebo jak) na kg a den. To mi teda přijde dost hodněkrát překočené.těch 4-5 ug jsem zas četla já, že je pro nedonošené děti na kilo a den v Době jedové.
Mně se na problematice očkování nezdá pár věcí: jednak složení vakcín, pak způsob podání (že by se někomu někdy najednou zjevilo šest nemocí v nálevu s formaldehydem a dalšími mňamkami uprostřed svalu na zadnici? hmm…) a česká legislativa, jako že za to stát nepřebírá žádnou zodpovědnost.
Už jsi někdy nějakého takového doktora viděla? Neznám žádný případ, kdy by lékař přiznal, že poškození je spojeno s očkováním. ![]()