Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, čtu, sháním informace všude možně ale stejně se mi zdá že v tom dost plavu. Ale jsem určitě rozhodnutá u druhého dítka první očkování dát nejdříve v roce až v 18 měsících.A určitě už nechci dávat Infanrix hexa, (obsah hliníku,VERO buňky
)neznáte nějakou šetrnější bezhliníkovou a bezživočišnou vakcínu?Je to proti dávivému kašli, tetanu a záškrtu. A pokud se nemýlím i proti žloutence B?Tu žloutenku nepotřebujem.Děkuji moc. Ještě prosím zastánkyně očkování aby nepsaly názory typu že doktoři vědí co dělají apod.
Jo a ještě mám vlastně druhý dotaz, u prvorozeného jsme bohužel dali 1.dávku priorix. Má význam odmítat 2.dávku?Měl docela špatnou reakci, ale zas si říkám že když už jednu dostal tak aby aspon netrpěl zbytečně ![]()
Alternativou k hexe je Infanrix Hib, nevím, jak je na tom s hliníkem, ale je to jen čtyřkombinace (bez žloutenky a obrny). A myslím, že i toho hliníku má míň.
Díky, koukala jsem na příbalový leták a nemůžu tam najít na jakých buňkách to množí. Nebo postup výroby je úplně jiný?Nezkousla bych ty VERO buňky (ledviny zelené africké opice) ani žádné jiné bleble buňky.S tím hliníkem ještě zjistím ![]()
množství hliníku je na www.slobodavockovani.sk , ale je to furt infanrix, tak podle mě to bude mít stejný základ jako hexa - čili akorát i míň nemocí, takže i míň hliníku, ale s těmi buňkami bych řekla, že tam budou - pochybuju, že by jedna firma množila jedny a tytéž viry na různých buňkách
Neporaadím, jen mi zaujala ta bezživočišnost.Já bych řekla, že na něčem ty virymusí namnožit,bez hostitelské buňky se množit nebudou v rostlinné asi taky ne. Kuřecí embryo (vejce) je taky problém?
jo teď se dívám na ty slovenské stránky - na záškrt, tetanus a pertusi je vakcína Infanrix, hliník 625 mg http://www.slobodavockovani.sk/…ch-zlozenie/
Myslíte teda že mám jedinou možnost neočkovat?To je ale zlá doba…těžké to rozhodnutí.
Nepřijde mi fér že do staršího jsem to nechala napíchat všechno a mladší zas nebude naočkovaný vůbec ničím.
Mám z toho morální dilema. ![]()
Alpaka, ne to ne ty kuřecí embrya mi tolik nevadí, ale množí to ještě snad na nějakých kvasinkách anebo na lidské plazmě.To by bylo taky ok.
Limutka: 625 mg mi přijde dost hodně.
Nějak čim víc vím o těch očkováních tím míň chci očkovat vůbec něco. Jsem zvědavá co mi na to řekne doktorka.
zkusim se třeba zeptat jí na ty alternativy…
jj, lehké to není, taky o tom přemýšlím. Kdyby někdo vyrobil něco bez hliníku a bez opic, kuřat, embryí a spol., tak bych to asi zvažovala víc. Ale takhle
Jestli měl starší špatnou reakci na ten Priorix, tak bych mu já osobně už další nedávala, jestli máš pocit, že by to neudělalo dobrotu. Jedna věc je jedna zbytečná injekce, jak píšeš, a druhá věc jsou ty účinky a celkové zdraví chlapečka.
je jen na tobě, jak se rozhodneš. já bych si neriskla dítě neočkovat, ty problémy když by onemocnělo za to nestojí.
Limutka:dostal reakci až po 13.dnech, najednou horečka 39,4, pupínky. Dali jsem na noc nurofen sirup, další 4 dny klid, potom znovu. Naštěstí je to pryč, ale viděla jsem na něm i změnu chování atd. Uplakaný, protivný.Ještě nad tím popřemýšlím.
Alpaka:na plazmě se množí snad tetanus.
Prudusinka:A to je právě další dilema, neočkovat a riskovat nemoc, očkovat a riskovat než. účinky očko.
Plus jsem nedodala že jsem veg. proto mi tak vadí ty živočišné látky. Celý život bojuju proti testování na zvířatech a najednou mojemu vlastnímu maličkému synovi budu píchat buňky z nějaké opice ![]()
Barush píše:
Alpaka, ne to ne ty kuřecí embrya mi tolik nevadí, ale množí to ještě snad na nějakých kvasinkách anebo na lidské plazmě.To by bylo taky ok.
Limutka: 625 mg mi přijde dost hodně.
Nějak čim víc vím o těch očkováních tím míň chci očkovat vůbec něco. Jsem zvědavá co mi na to řekne doktorka.zkusim se třeba zeptat jí na ty alternativy…
pardon, 625 mikrogramů, samozřejmě, neumím ten znak
Limutka:jasně ale stejně je to hodně.
Nevíte jaká je max. přípustná hodnota hliníku? Našla jsem jen pro dospělé 4-5 ug (nebo jak) na kg a den. To mi teda přijde dost hodněkrát překočené.
Barush,
ve finále je úplně jedno jestli dáš Hexu, nebo jenom INf. HiB hliníku je tam v součtu stejně.
Všechny vakcíny jsou pěstovány na zvířecích buňkách, plus některé na rakovinotvorných a Priorix na potracených lidských plodech…
Fakt si nevybereš.
A co se týká morálního dilema, že jedno dítě je očkované a druhé by nebylo…
Já mám první dvě holky očkované, druhé dvě neočkované a říkám si, zaplať Bůh, že to ty první dvě přežily… ![]()