Infanrix Hefa - alternativy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1433
21.9.12 12:08

@Milli ?Asi.jsem.tě. nepohopila…dobře. takže. malý. mi. zničilkláwesnii.a.to.mi.odebírá. práwo. dáwat.dotazy.do.emimina???Nawí.I.mi.funguje.tak.newim.nejde.mi.akorát. ten. blbej. mezerník.,jednoduhéW. a.č. bez. háčku. člowěk. se. potřebuje. něo. důležitého. dozwědět. a.místo.toho.tu.bude.číst. kázání. jak. spáwně. psát. ale. ikdyž. by. wlastně. htěl. tak. nemůže. Já. ty. tečky. a.dwojité. W.použíwám. pro. lepší. čtění. nebosetobudelépečísttakhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
21.9.12 12:12

@peggy.sl :Spíš.musim.do.serwisu…nowou. kláwesnii.na.notebook.samotnou.asi.neseženu…ale.holky..wzdáwám. to.,jdu.se.z. emimina. odregistrowat…už.to.pro.mě. nemá. wýznam…řešit. pořád. nějaké. blbosti… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
21.9.12 12:16

@Angua - četla jsem „lete světem“ tak se snad nespletu :oops: Syn má jen jednu dávku MMR ve cca 4 letech, druhou možná dostane v pubertě(spíše uvažuji jen o příušnicích - spalničky a zarděnky by teoreticky neměl dostat již po první dávce, přeočkovává se hlavně kvůli příušnic. např. na Slovensku druhou dávku očkují až v cca 10 letech). Takže já bych odložila, toto očkování chrání většinou jen omezenou dobu a potom se nemoc přesune do pozdějšího věku a vznikají častěji komplikace…
@Barush - vakcíny bez sraček prostě neexistují (ATB, formaldehyd, buňky…)prostě by to nešlo vyrobit :poblion: pokud chceš očkovat, tak bych počkala spíše do dvou let, očkovala schéma 2+1 a uvažovala o Infanrixu Hib - bez přidání Hib složky- po roce stačí Hib očkovat jen jednou (poku chceš i obrnu tak jednu dávku Infanri Hib a 2 dávky Boostrixu polio - to máš pokryto vše bez žloutenky B- ale ta je dle mne naprosto zbytečná)
Jinak si myslím, že by neškodilo trochu tolerance. A to jek v otázce očkování tak i v jiných (tak např. nefungující klávesnice :roll:, jako kdo chce poradit poradí, kdo nechce tak ať neprudí 8) :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
21.9.12 12:18

@Barush Kšáá, kašli na hádky - běž se vzdělávat o očkování, je to užitečnější. :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
21.9.12 12:22

@MarieP Díky :kytka: Práwě.o.Infanrix.Hib.(bez. Hibu.)uwažujeme,ale.kdy.ji.wlastně. lze. dát. nejpozději? W.8.měsíí. prwní. dáwku?A.kde.se.dá. objednat? Doktorka. mě. přeswědčowala. že. se. už. newyrábí!!! :nevim:
A. stačí.u.syna.1dáwka. Priorixu? Další. dáwat.nebudu.nebyl.potom.zrowna.OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
21.9.12 12:26

@alifie :kytka: OK, když. čloěk. newí.jestli.se.dříw. wzděláwat. o.očkowání, nebo. o.ekozahrádkáření, nebo. lítat. mezi. sporákem. a.dětma… :oops:
Wšak. já. se. nehádám,jen.mi.wadíkdyž. do. mě. někdo. rýpe. že. to. dělám. shwálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
21.9.12 12:43

@Barush malá má 20 měsíců a nic nemá, očkovat budeme ve dvou, spíše třech letech, čím ještě nevím…Infanrix lze použít tuším do 6 let, vlastně se s ním v 5 letech přeočkovávají děti (je to tedy ten „obyč“ Infanrix, ale princip je stejný, osobně bych nepoužívala po 3 roce, myslím, že to je již lépe snášen Boostrix. Pokud ti jde o dodržení vyhlášky, tak s tím si problém nedělej. Tu totiž porušíš již tím Infanrixem Hib a schématem 2+1 atd, ale pokud by jsi ji chtěla dodržet tak očkovat v 10 měsících,11m., 12m. a přeočkovat v 18m.- to je schéma 3+1, nebo 10m., 12 m. a přeočkovat v 18měsících - schéma 2+1- dodržíš do kdy má být dítě doočkované, ale porušíš schéma :roll: MMR- jako nikdo ti nezaručí, že něco nechytne, ale to ani pokud naočkuješ. Já to řešila před třemi lety tak to tak již nemám tak v paměti, ale celkem vysoké procento dětí má protilátky již po první dávce (spalničky, zarděnky- s příušnicemi je to již horší, proto zvažuji, že syna nechám v pubertě doočkovat) Ale to je ještě daleko, po MMR mi začal trpět na záněty středouší a bylo to peklo, skončilo to odstraněním nosní mandle(doufám, že si to tím vyžral a nepříjdu na nic jiného :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
21.9.12 12:51

Jo, ohledně sehnání netuším, ale před rokem byl normálně :nevim:, já se o to teď nezajímala, mám ještě čas. Ale já to nemám tak složité, malá měla reakci na ATB takže mám povoleno si trochu vymýšlet. Ale na Hibu, schématu 2+1 a odložení po půl roce jsem byla domluvená i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
21.9.12 13:19

@MarieP No.naše.doktorka.zareagowala. trošku. jinak. než. jsem. předpokládala…Jinak.wolala.jsem.do.lékárny.a.bez.problémů,jeden.den.objednám, druhý. den. prý. přijde…1000kč. Ještě. zkusím. pojišťownu. či. nám. to. proplatí, když. ne, newadí, stejně. ji. koupíme.
Doktore.holt.zkusím. nějak. wyswětlit. že. to. myslím. wážně. s.tím. očkowáním. po. půlroe…Taky.se.na.mě. diwně. koukala. když. jsem. jí. řekla. že. jsme. dojeli. z.ambuporodu… :think:
Přitom. jsem. k.ní. hodila. i.já. jako. dítě,tak.se.mi.práwě. nehe. jít. s.ní. do. konfliktu, ale. když. jde. o.zdrawí. dětí. neznám. bratra.. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
21.9.12 18:12

@Barush Novou USB klávesnici si koupit můžeš, stojí tak stovku, popř. vysomruješ od známých. Hernajs, zrovna jsem 2 minulý měsíc vyhazovala :zed: a zapojíš přes USB i do noťasu. Jak myslíš, že to mám já? :oops: Také mám tvořivá dítka :mrgreen:
Ale tvůj text mi neva :kytka:, přečíst se to vcelku dá, tak co. ;) Já když psala z dotykáče - to byly prasárny :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.9.12 22:23

@MarieP dík za info, zrovna nedávno jsem si na to vzpomněla, že se o to musím začít zajímat, kdy se to přeočkovává - aby to třeba nakonec nedostal nějak zbytečně, když už. Dr. furt tak nějak říkala, že času dost, ale chtěla jsem si to ovběřit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
22.9.12 11:11

@Barush jak jsem psala, tak já nevím čím a kdy a jestli vůbec budeme dceru očkovat,(vím že nedostane MMR, obrnu, a žloutenku) je to složité, pokud by neměla tu reakci na ATB tak bych asi naočkovala Hibem (2× bez hibu a jednou po roce věku s Hibem), takhle je to ve hvězdách. Syna jsem nepřeočkovávala v 5-ti letech, taky ještě rozmýšlím (pokud přeočkoji tak Boostrixem - jde mi o školy v přírodě a Judo soustředění, aby tam mohl, je hodně společenský a nesl by to velmi špatně :nevim: ). Když jsem se rozhodla neočkovat dceru(chtěla jsem začít kolem roku), tak jsem syna odhlásila ze školky, byl s náma doma. V šestinedělí jsme byli doma, nakupoval chlap, my chdili jen ven :D, a navštěvu bych hnala svinský krokem (mohla jen rodina - nesoplící, nechrchlající) Šlo mi o to abych minimalizovala možnost černého kašle, který je pro úplná prťata hodně nebezpečný. Rozhodnutí je na každém-jak, kdy a jestli bude očkovat. Nakonec je jen na nás i to co se našim dětem stane, jsme v tom sami, proto neexistuje univerzální rada, každý to má jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.4.14 13:34

Infanrix ve dvou letech

Mohla bych poprosit o zkušenosti, kdy jste začali s očkováním až po druhém roce života? U nás po první dávce v 6 měsících po domluvě s neurologem a pediatrem odloženo. Budeme očkovat pravděpodobně Infanrix Hib jedna dávka a dvakrát Infanrix, schema 2+1. U nás byla v půl roce neuro reakce, tak proto se ptám. Samozřejmě vím, že každé dítě reaguje jinak, ale zkušenosti uvítám, děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.4.14 13:53
@Ivana333 píše:
Mohla bych poprosit o zkušenosti, kdy jste začali s očkováním až po druhém roce života? U nás po první dávce v 6 měsících po domluvě s neurologem a pediatrem odloženo. Budeme očkovat pravděpodobně Infanrix Hib jedna dávka a dvakrát Infanrix, schema 2+1. U nás byla v půl roce neuro reakce, tak proto se ptám. Samozřejmě vím, že každé dítě reaguje jinak, ale zkušenosti uvítám, děkuji moc.

Ivanko, mohla bys, prosím, konkrétněji napsat, jak jste se domluvili s doktory na dalších dávkách? NEbudu to nijak komentovat, jde mi čistě informativně o to, jak se to u vás řešilo a nějak mi neštimuluje ten Infanrix s Infanrix Hibem - totiž Hib obsahuje oproti pouze Infanrixu ještě navíc očkování proti hemofilus influenza..
Když to tedy vezmu opačně, tak podle toho, co jsi napsala, tak vaše dítě dostalo Infanrix Hexa, čili záškrt, černý kašel, tetanus a další tři nemoci, jednu dávku (běžně se očkují celkem 4 dávky);
teď dostatne Inf. Hib. (zášrt, černý kašel, tetanus + jedna nemoc navíc) jednu dávku, čili jsme na dvou dávkách těch tří nemocí;
Pak dostane Infanrix (černý kašel, záškrt, tetanus) tři dávky, čili jste celkem na pěti dávkách, přičemž u starších dětí se uvádí jako dostačující schéma 2+1 - čili celkem tři dávky vakcíny na to, aby si vytvořily dostatečnou imunitu :nevim:
Ptám se právě proto, protože mě zajímá, proč doktoři zvolili takto mnohokrát přeočkovaný osekaný výběr nemocí? Děkuji ti, pokud mi odpovíš a opravdu tím nezakládám jakoukoli konverzaci na téma, zda doktoři vybrali správně, či ne - zcela to respektuji, jen mě zajímá, proč. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
5.4.14 14:11

@Ivana333
a smím se optat jaká ta reakce byla? Budete v očkovacím centru? Nebo jak vyloučí, že se situace nebude opakovat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek