Infekční prostředí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13141
29.9.15 19:25

@nozu já kráju cibuli k posteli a na mokré hadry kapu eucalyptus. Parádně to pomáhá.

Jen manžel nechce k malému do pokojíku chodit, když to tam je. :nevim: :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.9.15 19:45
@nozu píše:
no tak něčím podobným se nastříkala jdna paní v MHD vloni na podzim. byl to takový příšerný smrad, že se mi udělalo špatně a myslela jsem, že budu muset na příští zastávce vystoupit (a to podotýkám, že těhotná jsem nebyla). lituji to dítě…

Nikoho nenutím, ať to svým dětem dává, já s tím mám dobré zkušenosti. Záleží také na tom, kolik si toho na sebe paní nastříkala. Lidé, co jsou starší nebo mají rýmu, toho moc necítí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.9.15 19:48
@omites píše:
@nozu já kráju cibuli k posteli a na mokré hadry kapu eucalyptus. Parádně to pomáhá.Jen manžel nechce k malému do pokojíku chodit, když to tam je. :nevim: :think: :mrgreen:

Tak jde spíše o to, když má jít dítě do kolektivu. S cibulí na krku, by to mohla být
celkem prča. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
29.9.15 19:56

@Niemeyer za mě…pokud máš tu nemoc chytit, tak ji chytíš i dybys chodila v plášti a s rouškou a vše drhla…dodržovala bych základní hygienu - převlékání postelí, umývání rukou, kýchání do kapesníku, který se pak nikde nepovaluje, VĚTRAT. Je zbytečné izolovat dotyčného a snažit se o sterilní prostředí. Pokud by to byla nemoc závažnějšího charakteru, ležel by dotyčný na infekčním oddělení v nemocnici. Pokud se dá věc léčit doma, nehrotila bych to. Jestli máš doma děti, můžeš preventivně dávat něco na posílení imunity.. :nevim: všeho moc ale škodí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21575
29.9.15 20:00

@Lojzik13 hele, ona to byla relativně mladá paní. Vedle ní jedna slečna kýchla a tato paní začala zuřivě stříkal kolem sebe právě eucalyptus v kombibaci asi s tea tree (fakt tak dvakrát na sebe a třikrát okolo do vzduchu). To se v tom malém prostoru autobusu skoro nedalo udýchat… Ono, když si to použiješ doma, tak klidně. Já tyhle věci nemůžu, mám na ně poslední půl rok ještě ke všemu velmi silnou alergickou reakci, kdy se mi okamžitě ucpe nos a nedýchám (takže opačný efekt než by to mělo mít). a ještě horší je pro mě tymián…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
29.9.15 20:01

Jo, ja vim, ze tomuse neda predejit ani zabranit, ze to by clovek nesmel chodit nikam ven..mozna, ze v obchodaku pri nakupu je to horsi nez cely vecer s jednim clovekem co ma chripku ve svem…:)

Spis me zajimala ta " trvanlivost" a sirivost bacilu, treba to, ze kapenkove se rozprsknou 100kmh a ze ale po nekolika hodinaxh uz je took- tohle jsem myslela! Pokud je to tak, je samozrejme, ze je blbost prat zaclony, samozrejme:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.9.15 20:04
@Lojzik13 píše:
Tak jde spíše o to, když má jít dítě do kolektivu. S cibulí na krku, by to mohla být
celkem prča. :D

jako jednou si donesl kolečko cibule do školky a jedl to před paní učitelkou. Docela čuměla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.9.15 20:19
@omites píše:
jako jednou si donesl kolečko cibule do školky a jedl to před paní učitelkou. Docela čuměla :mrgreen:

Tak to je kabrňák. Snad to nechroupe jako marfuša. :D Tak je jasné, že když je člověk na to alergický, tak to pochopitelně vadí. Já jen reaguju na to, že když dáte ditě do školky, tak tam to kýchá jeden přes druhého, nudle u nosu každý druhý a někteří rodiče to děcko do té školky budou dávat, ikdyž se evidentně trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
29.9.15 20:42

Jen technická, rouška (ústenka) chrání okolí před vámi, obráceně to nefunguje ;) Takže nosit ji má nemocný, ne ti zdraví.

Jinak ne, nezajišťuju sterilní domácnost, jen takové ty běžné věci jako vlastní ručník, striktně odděluju nádobí, větrám, převlékám pyžama a povlečení a snažíme se omezovat kontakty (mazlení, líbání). U střevních chřipek teda desinfikuju WC a kliky a vypínač na WC :) Mám z nich panickou hrůzu, tak tam to hrotím víc, to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
30.9.15 07:53
@kittylittle píše:
Jen technická, rouška (ústenka) chrání okolí před vámi, obráceně to nefunguje ;) Takže nosit ji má nemocný, ne ti zdraví.Jinak ne, nezajišťuju sterilní domácnost, jen takové ty běžné věci jako vlastní ručník, striktně odděluju nádobí, větrám, převlékám pyžama a povlečení a snažíme se omezovat kontakty (mazlení, líbání). U střevních chřipek teda desinfikuju WC a kliky a vypínač na WC :) Mám z nich panickou hrůzu, tak tam to hrotím víc, to je pravda.

To je dobry postreh s temi rouskami…jedna lekarka co jsem u ni byla mela rousku a ja si rikala, jestli je teda nemocna a ma ji proto, aby nenakazila pacienty a nebo nestli se chrani, aby pacienti nenakazili ji. A samozrejme to byl ten prvni pripad…to by vlastne museli nosit rousky nejen chirurgove, ale vsichni lekari a lekarnici :)

Jinak kdyz se povleceni prevleka jedmou tydne, tak jak casto u nemocneho?
Kazdy den, obden?

A rozlisovani nadobi u nas mozmy tak nejak neni, mame jedinou stejnou sadu, ale zas mame mycku, ta to proplachnme na 60, to by snad melo byt ucinejsi nez to oplachnout v ruce:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí