Infekční průjem u ročního

44
4.7.14 11:08

infekční průjem u ročního

Dobrý den, roční syn má infekční průjem už 6 den má průjem, léčíme atb, užíváme probiotika. nevítě někdo, z čeho to může být? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4151
4.7.14 11:34

To ti nikdo přesně nerekne, z čeho. Možnosti je spousta. A dcera to mela ve 14 měsících a trvalo to skoro 2 týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
4.7.14 12:11

2 týdny…! ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
4.7.14 12:22

Jestli je to infekční průjem, tak je to z viru, druhů těchto virů je hromada, šíří se to vzduchem. Ale na infekční průjem se obvykle nedávají antibiotika (ta působí na bakterie, ne na viry), to vám nasadila doktorka? Jestli ano, tak asi po nějakém výtěru a musela jí vyjít nějaká bakterie (ta bývá často v mase, když se málo tepelně upraví).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
4.7.14 14:06

Nedávno jsme to měsíc řešili. Nechali jsme udělat výtěry a měla kampylobacter - prý z kuřecího masa. Neupravilo se to dietou a lactobacilky, ale měli jsme 3denní atb Sumamed. Potom je to ok - teď měla dva kontrolní výtěry ok

• Citovat
  • Upravit
160
6.8.21 08:33

Campylobacter - léčba zabírá pomalu

Ahoj,

Přesně před 2 týdny v pátek začal malému (11m) průjem. Hned jsem letěla do lékárny, kde mi doporučili Tasectan (prý něco jako smecta pro děti) a probiotika.

Tak jsme je přes víkend dávali a průjem se trochu zmírnil. Z 5× za den na 1×-2×, což je u našeho syna běžná četnost. Ale vodnaté je to pořád. Teploty nemá, ani neměl ani jeden den, bříško ho nebolí… Kdyby neměl průjem, nevěděla bych, že se něco děje.

Jak to šlo, byli jsme u lékařky a po stěrech se zjistil campylobacter. Léčba zůstala stejná - 2× denně Tasectan, 1× probiotika.

Tak vše dostává podle návodu, ale ani se to nejlepší, ani nehorší. Jen už zase začal jíst i příkrmy. Chvilku je odmítal a jen se kojil.

Tento týden měla doktorka dovolenou, tak jsem se nemohla poradit.

Jak to probíhalo u vás? Jak dlouho trvalo zlepšení? Případně co pomohlo na zahuštění stolice?

Děkuju

Ještě doplňuji, že mu k tomu všemu rostou další zoubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
6.8.21 08:40

To bych taky ráda věděla… :( Dcera, pět let, má průjem od 19.července. Už skoro tři týdny na dietě. Včera byla zase 4× a řídké, není to voda, ale řídké světlejší barvy. Brali jsem tasectan, enterol, probiotika…teď od středy enterosgel, měl to být zázrak :-). Má jen rohlíky, suchary, prsa kuřecí, mrkev, rýže, brambory, šunky, pije čaj uplně malinko oslazený a vodu… jak se to zlepšilo, dostala jednou po třech dnech bezlaktozové mléko, ted už ani to nee… jsem už vyčerpaná. Na stěrech nic… ve středu druhé stěry, krev… výsledky budou dneska po 10hod. Ale říkám si že už jen z té suché, dietní stravy musí být ta stolice jiná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
6.8.21 08:45

@e Marry Na jaře jsem byla v nemocnici v 15ti měsíční dcerou které zjistili campylobacter. Dávali ji tasectan 3× denně. Pomohlo to po pár dnech, byla teda komplet bez mlíka, a držela přísnou dietu i co se týče ovoce apod. Úplně bakterie ze stolice vymizela po dvou měsících

• Citovat
  • Upravit
22892
6.8.21 08:52

@e Marry dcera to měla ve 2 letech zhruba, jelikož nechodila do školky, tak na hygienu se to nehlásilo..
No, trvalo to asi 5 měsíců střídavě. Horečky, průjem zvracení třeba týden, pak dobré třeba měsíc a zase znova..chodili jsme průběžně na výtěry zadečku a asi až po 4-5 měsících to bylo čisté..
Dávala jsem tasecan, probiotika a na horečku paralen.
Kojia jsem, tak to celkem šlo, jinak diety.. :roll:
No a asi 1× jsme to měli v tu dobu všichni..
Držím palce, je to sajrajt!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2963
6.8.21 09:09

Campylobacter měla dcera taky. Pomohl tasectan duo. Chce to vydržet, do 2-3 dní byl klid a nasadit dietu, černý čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
6.8.21 09:58
@lucynka25 píše:
@e Marry dcera to měla ve 2 letech zhruba, jelikož nechodila do školky, tak na hygienu se to nehlásilo..
No, trvalo to asi 5 měsíců střídavě. Horečky, průjem zvracení třeba týden, pak dobré třeba měsíc a zase znova..chodili jsme průběžně na výtěry zadečku a asi až po 4-5 měsících to bylo čisté..
Dávala jsem tasecan, probiotika a na horečku paralen.
Kojia jsem, tak to celkem šlo, jinak diety.. :roll:
No a asi 1× jsme to měli v tu dobu všichni..
Držím palce, je to sajrajt!!

Na hygienu se to hlásí vždy, hledá se z jaké potraviny - řetězec, obchod to je.

• Citovat
  • Upravit
160
6.8.21 10:04

Já ten Tasectan zkusím dát ne 2×, ale 3× a ještě teda počkáme.

Tak mě napadá - příkrmy dávám teď na doporučení lékařky bez masa a mléčných výrobků a spíš nenadýmava jídla, která staví (mrkev, brambory, banán, dýně,…) Myslíte, že má smysl nasadit dietu i sobě?

Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2963
6.8.21 10:27

@e Marry Sobě nemusíš, pokud nemáš problémy. U nás to nikdo jiný neměl, jen dcera - nejspíš ze školky. Hygiena nás kontaktovala. Říkala, že to většinou bývá z nedodělaného kuřecího masa, ale přenáší se to i dotikem. Např. pokud infekční dítě šahá na hračky, povrchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
6.8.21 10:35
@Mgree píše:
@e Marry Sobě nemusíš, pokud nemáš problémy. U nás to nikdo jiný neměl, jen dcera - nejspíš ze školky. Hygiena nás kontaktovala. Říkala, že to většinou bývá z nedodělaného kuřecího masa, ale přenáší se to i dotikem. Např. pokud infekční dítě šahá na hračky, povrchy.

Pokud má dítě ruce od stolice.

• Citovat
  • Upravit
22892
6.8.21 12:22

@mackA159 naše dr.to nehlásila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie