Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, syn 14 měsíců má od noci vysoké horečky, vždy mu to vylítne ke 40,po podání čípku (střídám nurofen a paralen) mu to klesne max na 38.Není to první horečka u něj, ale nikdy nebyl tak extrémně spavý. Vydrží vzhůrů max půl hodiny a zase spí a ještě když usíná má takové cuky a pak se lekne a začne šíleně plakat. Nechci být za hysterku, ale zítra s ním půjdu k doktorce. Jinak začal dnes šíleně slintat, zuby mu rostou, ale tak vysoká horečka se mi k nim nezdá. ![]()
Syn měl horečky k zoubkům, ospalý byl, já ho dávala spát klidně třikrát až čtyřikrát denně. Měla jsem teda jistotu, že je dokonale hydratovaný, protože pil a pil, takže jsem ospalost přičítala vyčerpání. Trvalo to cca tři dny a pak jako když utne. Nic nenásledovalo, jen se jednou odpoledne probral a horečka byla fuč.
Díky za uklidnění, taky to do něj hrnu horem dolem
akorát nechce jíst, ale to chápu
Co 6. nemoc už měl? Tři dny horečky pak teplota klesne a dítě se osype a je po nemoci:-).
Syn měl čtyřicítky jen k angíně, u 40 bych se bála, že to bude bakteriální, tak s ním zítra radši jdi. u 6. nemoci měli kluci max lehce přes 39, i když každý dítě je jiný, vím
Dcera mívá teploty ke 40 často a také je hodně spavá, obvykle příčinu nezjistím. K lékaři tedy obvykle nechodím, protože své dítě znám.
Dcera mela 40tky ted od nedele. zadne další příznaky, nakonec jsem s ni radeji sla k dr. a podle krve to byla viróza. po trech dnech bylo po horečkách
6. nemoc u ni probihala stejne, jen se teda osypala
Tak 40tky určitě nebudou k zoubkům, může to být viróza, angína, 6.nemoc..k doktorce bych šla určitě. Malej má taky od včera horečky, v noci úplně hořel, na horečku nic nezabíralo a máme angínu.
Tak jsme dnes byli u doktorky, nabrala mu krev, crp 50 a dostal antibiotika ![]()