Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky..prosím o radu, třeba jste se s tím někdy setkaly.Dnes ráno jsem u dcery objevila vyrážku (přikládám foto).Nevíte někdo co by to mohlo být? Máma mě straší pásovým oparem, ale podle mě to je blbost, když neprodělala neštovice. Jsem z toho na nervy, dr. má dovču, tak přemýšlím jestli nemám zajet na pohotovost.
Taky me v prvni chvili napadl herpes
boli ji to? Kolik ma mala rocku..a nemuzou se ji rotjizdet nestovice? Treba tech pupinku bude mit to zitra vic..opar,,nestovice, vse to je stejne puvod herpesu..a kdy tam dr ma byt? Mel by mit za sebe nejakeho osetrujiciho lékaře ne
Je to obličej, že ano? vypadá to spíše jako hnisající kousnutí od komára moje dcera má něco téměř totožného na tváři… cca za hodinku bych taky mohla přiložit foto až dcera bude doma…
A na pohotovost bych nejela, počkala bych do zítra co se z toho vyvrbí. Pokud neštovice tak je zbytečné chodit kamkoliv.
No právě, že říká, že jí to nebolí a ani si to nijak nedrbe. Nemá ani teploty, tak snad to není nic vážného..ale jsem z toho docela vyklapaná
No my jsme prvě vyrazili k dr. až odpoledne, měla dnes ordinovat do 15h a náhradu tam psanou měla, tak jsme tam vyrazili, ale dr. tam už nebyla..jen do 12h. Takže jsme to nestihli. Mě to jako štípanec prävě nepřijde, protože je to víc puchýřku u sebe..ještě jsem to nikdy nevidęla. Jinak jí je 2,5 roku.
Ahoj, malému se tak projevuje atop ekzem. Ale svědí ho to. Neštovice to nejspíš nebudou
Já toho moc nevidím, ale podobné ložisko na obličeji (spánek) měl syn, taky to mokvalo a vyklubal se z toho atopic. ekzem /diagnostikovano na Bulovce/, bylo to z jídla-ovoce. Ale svědilo ho to. Bylo mu cca půl roku, když se to objevilo. Měl to asi měsíc jen na tom obličeji v tom jednom místě, viz u vás a později ještě 2 ložiska na rameni a zádech.
Příspěvek upraven 02.07.14 v 17:11
Jen jsem chtěla napsat, že to nemusí být infekční, ale i takhle se může projevit alergie a prý opravdu nejčastější je u dětí na potraviny, nikoli chemické látky apod.
Není to moc vidět… Bud opar nebo štípanec
na opar stačí herpesin mast a cca 5× denně máznout, pokud by se delal zlute strupy takk dr - měli jsme to na jaře, dcera to měla na tváři a pak se to rozlezlo do velkého fleku
Ahoj, holka měla takové štípance od blech. Vlezla u babičky do kurníku a byl to mazec.