Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni.
Omlouvám se za nové téma. Vím, že je toho tady o hořčíku milion, ale dnešní zážitek mě překvapil a tak se chci optat.
Tvrdne mi a bolí břicho a tak jsem jela na pohotovost. Čekala jsem dlouho na dr a povídala se sestrou a ona mi říkala, že to asi skončí kapačkami magnézia (magnosolv už beru) a že se musí u toho hospitalizovat, že to kape tak 4h, že to jinak nejde.
Po vyšetření mi dr opravdu napsal magnezium, ale řekl, že mě hospitalizovat nebudou a dají mi ho ambulantně. Uvidím jak zabere a kdyžtak bych došla na další. Říkám že super. Sestra to chystá a ptá se dr, jak dlouho mi to má nechat tedy kapat a on jí řekl, ať mi to píchne přímo do žíly
Obě sestry v ambulanci se na sebe podívaly a pak na něj dost překvapeně, to nešlo přehlédnout. Pak nastalo dohadování, kdo si to „zkusí“
… Říkám, jestli je to ok, když mi říkala, že to má kapat 4h a ona, že SNAD ano, ale že mi bude horko. Nooo byl to mazec, musela několikrát přestat, strašné návaly od jazyka až po zadek, horko a mdlo. Nevím, jak ten pocit popsat. Pak jsem 30min ležela (nevím, proč mi to nemohla dát do kapačky na 30min) a pustili mě domů. Stále mi není dobře. Je to lepší, ale pocit toho brnění nebo pálení nebo jak to popsat přetrval. Bála jsem se o miminko a nějak se mi to prostě nezdá. Ikdyž v návodu čtu, že se to může. Zvažuji jestli na takové podávání chodit a jestli to nemá nějaká rizika. Před chvílí se mi udělalo opravdu zle, ale snažím se na to nemyslet, ať si to nepřivolám
Holky, dávali vám to některé takhle hrk frk? Chodily by jste i dál?
Díky všem ![]()
@Elis272 píše:
Ahoj všichni.
Omlouvám se za nové téma. Vím, že je toho tady o hořčíku milion, ale dnešní zážitek mě překvapil a tak se chci optat.
Tvrdne mi a bolí břicho a tak jsem jela na pohotovost. Čekala jsem dlouho na dr a povídala se sestrou a ona mi říkala, že to asi skončí kapačkami magnézia (magnosolv už beru) a že se musí u toho hospitalizovat, že to kape tak 4h, že to jinak nejde.
Po vyšetření mi dr opravdu napsal magnezium, ale řekl, že mě hospitalizovat nebudou a dají mi ho ambulantně. Uvidím jak zabere a kdyžtak bych došla na další. Říkám že super. Sestra to chystá a ptá se dr, jak dlouho mi to má nechat tedy kapat a on jí řekl, ať mi to píchne přímo do žílyObě sestry v ambulanci se na sebe podívaly a pak na něj dost překvapeně, to nešlo přehlédnout. Pak nastalo dohadování, kdo si to „zkusí“
… Říkám, jestli je to ok, když mi říkala, že to má kapat 4h a ona, že SNAD ano, ale že mi bude horko. Nooo byl to mazec, musela několikrát přestat, strašné návaly od jazyka až po zadek, horko a mdlo. Nevím, jak ten pocit popsat. Pak jsem 30min ležela (nevím, proč mi to nemohla dát do kapačky na 30min) a pustili mě domů. Stále mi není dobře. Je to lepší, ale pocit toho brnění nebo pálení nebo jak to popsat přetrval. Bála jsem se o miminko a nějak se mi to prostě nezdá. Ikdyž v návodu čtu, že se to může. Zvažuji jestli na takové podávání chodit a jestli to nemá nějaká rizika. Před chvílí se mi udělalo opravdu zle, ale snažím se na to nemyslet, ať si to nepřivolám
Holky, dávali vám to některé takhle hrk frk? Chodily by jste i dál?
Díky všem
Ahoj, neboj dávaly to i mé dceři a je v poho. ![]()
Díky. Nechci vypadat jako cíťa
V těhotenství se člověk všeho bojí no. Ještě mi dr říkal o možnosti do zadku, ale to prý už nedělají, že je to velmi bolestivé ![]()
@Elis272 píše:
Díky. Nechci vypadat jako cíťaV těhotenství se člověk všeho bojí no. Ještě mi dr říkal o možnosti do zadku, ale to prý už nedělají, že je to velmi bolestivé
A mohu se zeptat tedy jestli to není soukromé, co čekáš. ![]()
@Ahojdamartina píše:
A mohu se zeptat tedy jestli to není soukromé, co čekáš.
Jak to myslíte, co čekám?
Mimčo a nebo od těch injekcí? ![]()
@Ahojdamartina píše:
@Elis272
Mimčo
Aha
Pardon, už mi ze všeho hrabe… Ještě nevíme, schovává se, ale snad asi chlapeček
![]()
@Ahojdamartina píše:
@Elis272
Aha, nic se neděje
Máte už nějaké děti?
nene ![]()
@Elis272 píše: Více
@Elis272 Já na to kdysi chodila dobrovolne a bylo to super nejlepsi to bylo v zime to mne vzdycky vnitrne krasne zahralo… pak odesla sestra ktera ro delala a od te doby mi horcik do zily nikdo pichnout nechce protoze to dlouho trva a radeji to pichnou do svalu s cehoz mne pak boli zadek a nemuzu si ani sednout🥺