Injekční Xeplion – přibírání po poslední injekci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21.3.26 19:23

injekční xeplion - přibírání po poslední injekci

Přibrali jste někdo na injekčním xeplionu? Jak dlouho po poslední vysazovací injekci vám přestala váha růst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9052
21.3.26 23:05
@Marienka13 píše: Více

Neměla jsem injekční, ale v tabletkách (Invega) - ale stejná účinná látka paliperidon. Do svých 30ti let, než jsem paliperidon dostala, jsem byla štíhlá, nebo vychrtlá, nejedla jsem vůbec sladké. Pamatuji si ale nasazení paliperidonu před Velikonoci. Najednou jsem začala mít šílené chutě na sladké, snědla jsem milion velikonočních dobrot a začala jsem nehorázně přibírat. Brala jsem ho cca rok, už nevím, ale pořád si říkám, že nebýt jeho, mohla bych třeba být pořád štíhlá. Teď je mi 40 let a mám nadváhu a nejde mi shodit ani deko a to paliperidon neberu už dávno. Jinak doba, kdy už v těle nebudeš mít depotní paliperidon (Xeplion) vůbec, tak si najdi jeho poločas eliminace a vynásob ho pěti. Teď nevím z hlavy, jak často se Xeplion aplikuje. Já mám depotku Abilify Maintena. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.26 00:06

Děkuji za odpověď :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
22.3.26 11:14

Můžu se ještě zeptat, kolik jsi po Xeplionu přibrala? Já cca 10-15 kg a jsem fakt naštvaná. Jinak depotek je hodně a ne po všech se přibírá, já mám teď to Abilify Maintena a ok, předtím jsem měla Fluanxol a pak Cisordinol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.26 18:00

@Lollitka přibrala jsem 20 kg za půl roku i když jsem zdravě jedla a hýbala se. Pracuji v gastronomii jako obsluha, takže se hýbu i v práci.. Po půl roce mi to vysadili, ale jsem teď 2,5 měsíce od poslední injekce a váha mi stále vstoupá. Sice pomaleji, ale ano. Někde jsem četla, že ta látka zůstává v těle měsíce, takže jestli budu přibírat ještě měsíce, tak celkově přiberu třeba 30 nebo 40 kg, snad ne víc :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
22.3.26 18:06

Ty jo, tak to je taky dost, no já celkově díky psychiatrické léčbě přibrala 40 kg. Jinak jak jsem psala, tak se vezme eliminanční poločas a vynásobí se pěti a to je doba, za kterou v těle už lék není de facto. Jakou jsi měla dávku Xeplionu a jak často ti ji aplikovali? Tak jsem našla, že eliminační poločas je 25-49 dní a to vynásob pěti a pak už v těle nebude, takže ano, měsíce tam je trochu ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.26 20:02

@Lollitka měla jsem aplikovaný xeplion každé 4 týdny, ale dávku už si nepamatuji a už se mi moc nechce té doktorky ptát. Bylo náročné ji přesvědčit, aby mi to vysadila..
Jejda, tak to nezní moc optimisticky :( už teď mám nadváhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
23.3.26 09:30

Tak to urcite asi par mesicu v tele bude, ale uz jen mensi a mensi davky. A dostala jsi neco misto toho? Snad ti nebude spatne bez Xeplionu. No ja uz nepribiram a zhubla jsem vloni pres 10 kg i na lekach, ale ted mi vaha stoji od ledna i kdyz jim zdrave a v kalorickem deficiti a sportuji. Zrovna ted jsem byla u nutricni terapeutky, se kterou to resim. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.26 09:33

Ano, mám lék, po kterém se nepřibírá. To je super, že jsi zhubla. Já jsem teď začala cvičit ještě víc než dřív, tak třeba to bude mít efekt. Děkuji. Taky držím palce :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
24.3.26 12:39

Tak to je super a držím palce, ať se ti daří kila shodit a ať to nový lék funguje. Já beru 6 druhů léků a přibírání z nich více může dělat jeden, ale beru ho nejnižší dávku a doufám, že výhledově půjde vysadit. Ale u mě se teď řeší veliké problémy se spaním a prý kvůli tomu nehubnu, říkal mi to psychosomaticky orientovaný neurolog, i nutriční terapeutka. No alespoň, že nepřibírám. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.26 22:18

@Lollitka
Teda, s nespavostí moc zkušeností nemám. Ale věřím, že to může s hubnutím souviset. :( To je dobře, že nepřibíráš, to je fajn.. :) Taky držím palce a děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.