Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím ![]()
Jsem v 9 měsíci těhotenství (začátek 9)
Chtěla bych se zeptat beru dopegyt 1-0-1 a maltofer 1-0-0 akorát jsem na internetu zjistila, že by se mělo brát s odstupem a oboje v lékárně řekli nejlépe po jídle. Tak teď netuším jestli nebude problém když si vezmu společně oba léky protože v lékárně a ani doktor mě na to neupozornili. Nebo to nějak rozplánovat ve stylu vstát v 7 dat si jeden lék a za 2-3 hodiny si dat další jídlo a vzít si druhý prášek? ![]()
Oboje se musí brát nalačno, zároveň železo může potlačit vstřebaní metyldopy. Ráno bych vzala půl hodiny před snídani metyldopu, půl hodiny před obědem ( a dvě hodiny po svačině) železo, a večer nalačno zas metyldopu.
@Kolicek95 právě že mi v lékárně paní řekla že obojí můžu brát i po jídle že to ničemu nevadí, ale už mi ani ona ani gynekolog neřekl že se to nesmí nebo nemělo kombinovat spolu. Napadlo mě to když jsem si měla brát první tabletku maltoferu tak jsem se koukala na internet a všude psali o časovém odstupu tak jsem právě nevěděla když mě na to neupozornili
moc děkuji za radu a osvětlení situace, jsem prvorodička a nikdy jsem nic takového nebrala, max tak před otěhotněním klasické léky na tlak ale nikdy jsem je nemusela kombinovat s něčím dalším takže to pro mě byla novinka a hlavně když jsem zjistila ten odstup ještě ![]()