Internet od O2 - tip na modem?

99
16.2.22 21:46

Internet od O2 - tip na modem?

Ahoj maminky,
mohl by mi někdo poradit dobrý modem pro internet? Nejlépe, jestli ho zkoušel s O2 internetem. ;)
Budeme si pořizovat internet od O2, ale ten jejich modem za 4 tisíce se mi zdá strašně předražený… Před nějakou dobou za podobný chtěly asi 2 tisíce. A teď hned 4! Tak jsem přemýšlela, že bych nějaký modem koupila jinde. Budeme mít základní připojení 50MB, žádný supermodem nepotřebujeme. Jestli tedy někdo máte tip. Děkuji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2376
17.2.22 00:26

Můžete koupit jakýkoli, nejlépe z těch, které dřív prodávali. Na stránkách techzóny si k němu stáhnete manuál a poslední firmware, takže můžete koupit jen holou krabičku bez příslušenství. Mám od nich už třetí, všechny fungovaly napoprvé bez potřeby dalšího nastavování. Teď mám 11 let VR 3026, který se dá koupit od 100 Kč. Např. novější VR 3031 je k mání za 300 - 500 Kč. Víc není potřeba za to dávat. Raději nekupujte červený 3031 pro Vodafone. Údajně do něj nelze nahrát firmware O2.
 https://web.archive.org/…o-adsl-vdsl/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24167
17.2.22 07:52

@JTom
Můžeš, prosím, dát odkaz, kde se dá koupit VDSL modem za pětikilo? Naposledy jsem kupoval z eshopu za cca 1600,–Kč, nejlevnější, jaký jsem našel přes Heuréku… :nevim: 8)
Mám taky O2 po pevný a každé cca 2-3 roky mi modem odejde… Dvakrát mi ho spálilo přepětí - blesk do telefonní linky a další zřejmě díky „ku. rvítkům“… :roll: 8)
Jak píše zakladatelka, O2 se v tomto chovají jako sv. ině a dlouholetému zákazníkovi nabízejí nový modem za 4500,–Kč… Já zatím 2× sehnal používaný modem skoro zadarmo od lidí z okolí, kteří přecházeli na bezdrát, jednou bazarový použitý a teď cca před rokem nový z eshopu… Zatím vždy stačilo jen zapojit kabely a šlapalo to… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.22 11:07

@Lam.T normální
Obyč tp link a nazdar. Ségra taky koupila svůj :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
17.2.22 13:52

@bse.pedro Na bazoši a Sbazaru se modemy od O2 prodávají do 500 Kč pořád. Lidé ruší pevné linky a modemy prodávají levně. Také jsem si všimnul, že už nové do 1 000 Kč neprodávají, tak jsem koupil po stovce dva rezervní. Přepětí na lince se nedá nikdy úplně vyloučit, zvlášť když je vedení na sloupech, takže porucha je možná. V samotném modemu ale kromě zdroje a elektrolytických kondenzátorů není nic, co by podléhalo opotřebení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
18.2.22 14:15

Děkuji všem za rady :)
Myslela jsem si, že bude stačit starší model, ale jistota je jistota. Abych pak neměla doma nepoužitelnou krabičku :mrgreen:

Můžu se ještě zeptat, jestli je to stejné i se set-top boxem? Četla jsem na stránkách O2, že starší model už nebude fungovat (za pár měsíců). Ale v bazarech se normálně prodává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
4.3.22 15:04

Nečti brakovou literaturu. Modem, který teď koupíš za pár stovek ti bude fungovat mnoho let. 50 MB s bohatou rezervou zvládne i krabička stará přes 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
5.5.23 23:46
@JTom píše:
Nečti brakovou literaturu. Modem, který teď koupíš za pár stovek ti bude fungovat mnoho let. 50 MB s bohatou rezervou zvládne i krabička stará přes 10 let.

Mám krabičku cca 6 let a O2 mi tvrdí, že se změnilo ADSL na VDSL a proto mi nejde internet. Nová krabička min.za 4140 :cert: To kecaji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
6.5.23 00:15
@kadlina píše:
Mám krabičku cca 6 let a O2 mi tvrdí, že se změnilo ADSL na VDSL a proto mi nejde internet. Nová krabička min.za 4140 :cert: To kecaji?

Diskuze je stará. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.5.23 04:06
@kadlina píše:
:mrgreen: :lol: nekecsji. Pokud jedeš na ADSL, tak to je fakt úlet :think: to už je historické.. jinak modem VDSL si kup kdekoliv, nemusíš ho mít od o2
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12391
6.5.23 09:40

Přesně tak, Martina pravdu dí, protože situace se má tak:

ADSL - max 8Mb/s
ADSL2+ - max 16Mb/s
VDSL - 55Mb/s
VDSL2 - 100Mb/s
VDSL2+/VDSL3 - 250Mb/s

Do 100Mb je to jedno, tam jsou fajn Asusy. Pro rychlosti nad 100Mb potřebujete modem s protokolem 35b. Takový jsou jen dva - TP-LINK za 3 000 a Tenda V12 za 1 700.

Asus:

https://www.czc.cz/…6465/produkt

Měl by tam mít přímo předvolené nastavení od O2. Tenda:

https://www.czc.cz/…9484/produkt

Tu jsem musel trošku poladit, protože jednou týdně vypadávala. Asus má vše v češtině, Tenda v angličtině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
6.5.23 09:57
@topazio píše:
Diskuze je stará. :zed:

Proto jsem ji oživila, nějaký problém? Asi krámy co? :jazyk:

Ostatním děkuji za odpověď. Vzhledem k tomu, že při reklamaci mi O2 chtělo narvat dražší tarif O2 TV, když se ani ten, co máme zdarma, nevyužívá, a pak, když jsem jim napsala, že si dojdu na prodejnu, tak 10 důvodu, proč je to výhodnější teď hned, tak jim moc nevěřím. A @JTom psal, že stačí krabička a nahraje se firmware, tak mě zajímalo, jestli to platí pro VDSL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12391
6.5.23 10:37
@kadlina píše:
Proto jsem ji oživila, nějaký problém? Asi krámy co? :jazyk:Ostatním děkuji za odpověď. Vzhledem k tomu, že při reklamaci mi O2 chtělo narvat dražší tarif O2 TV, když se ani ten, co máme zdarma, nevyužívá, a pak, když jsem jim napsala, že si dojdu na prodejnu, tak 10 důvodu, proč je to výhodnější teď hned, tak jim moc nevěřím. A @JTom psal, že stačí krabička a nahraje se firmware, tak mě zajímalo, jestli to platí pro VDSL.

Na firmware bych nespolíhal. Pokec o modemech:

http://sndup.net/vz4h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
6.5.23 20:13
@kadlina píše:

Změna z ADSL na VDSL probíhala u O2 před 12 lety. Od té doby se u nich prodává modem Comtrend VR-3026e a pak další, které umožňují ADSL i VDSL. Jestli máte nějaký starší, který VDSL neumí, tak ho budete muset vyměnit. V žádném případě ale nemusíte kupovat nic za čtyři tisíce. Nejstarší 3026e koupíte za stovku, ze současné nabídky ZTE H267A od 800 Kč. Opět doporučuju koupit něco z jejich nabídky, k čemu mají zveřejněný firmware. Na jiné diskuzi jsem četl, že např. do VR-3031, koupeného od Vodafone, nelze nahrát fw od O2. Nemohu to ale ověřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
8.6.25 18:54

@Ploskutáček ahoj, nemáš aktuální tip? Manželovi ted o2 presvedcilo na jejich box, ze bez nej nam nebude nic fungovat. Me se ta krabice ani nelibi, chci neco, co se mi bude hodit v novym domu do interieru. Zatim nic neni podepsanyho, takze zitta bude volat, ze to nechceme. Ale zas moc nerozumime tomu, co potrebujeme. :mrgreen: Neco jsem nacetla, tak orientacne vim. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák