Internet v mobilu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
926
26.2.13 10:25

Taky je dobrá aplikace Viber… když jsem připojená k internetu (tím myslím můj mobil), tak přes něj mohu zdarma telefonovat nebo posílat SMS… tedy taky jen těm, kteří ten Viber mají v mobilu stažení a jsou připojeni. Něco jako skype, ale je to lepší v tom smyslu, že si to automaticky projede tvé kontakty a najde si to ty, kteří Viber mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
26.2.13 10:35

@CokeLady 100 MB Standard za nějakou mírně zvýhodněnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
28.12.13 16:55

Ahoj, k Vánocům jsem dostala tzv. chytrý telefon Samsung galaxy. A nějak nechápu jak je to tam s tím internetem. Myslím tím s připojením. U Nokie jsem ho nijak zvlášť nevyužívala, mám ho od srpna zároveň s novým tarifem. Dcera dostala tablet, a aby jsme do něj mohli stahovat tak si manžel založil gmail-ten tablet to vyžadoval. A abych si něco mohla stáhnout do mobilu jsem se na ten mail přihlásila. Dá se z toho gmailu nějak odhlásit? Sem tam se mi ukáže, že tam mám k přečtení maily, tak nevím zda mi to neodečítá stažená data. Do konce zúčtovacího období mi schází necelý měsíc a dat mi zbývá 67 MB ze 150. Dneska jsem si konečně přihlásila naši wifi, ale na internet jsem se s ní asi nepřihlásila, protože ráno jsem těch dat měla něco přes 68 MB. Manžel říkal ať zkusím něco stáhnout a uvidíme jesti to bylo přes wifi nebo ne. Teď zase nadává že jestli bude za paušál platit tisíce korun tak budu mít zase zpátky Nokii. Ne že bych to nějak oplakala, mobil jsem nečekala. Nokii jsem měla asi 2 roky a několik příbuzných se divilo proč mi manžel zase koupil nový telefon. Ještě mi manžel říkal něco o tom, že v prodejně mu něco o přepínání mezi wifi a internetem od operátora něco říkala ale už neví co. Nyní žádné aktivní aplikace v mobilu nemám, tak snad nepracuje ani ten gmail. Nikdy bych nevěřila že budu mít z nějaké funkce v mobilu takový strach jako teď. A to jsem v začátcích mobilních telefonů měla strach i z toho telefonování :oops: Doma jsme pevnou linku neměli a z blízkých příbuzných jen jedni a když mě jednou nechali volat s jednou skoropříbuznou, pamatuji si že jsem brečela a nechápala co se děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
28.12.13 17:24

Ahoj. Se stahováním přes gmail ti neporadí, já mám gmail jen k vůli aplikaci Talk (vyborna věc, jde o chat mezi telefony s androidama, misto sms). Ale jestli chces, aby fungoval jen na wifi, tak si ji musíš vždy zapnout v mobilu, jinak se data stahuji automaticky z placeného internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
28.12.13 17:25

@zasemamina úplně jednoduše, pokud jsi na wifi, ukazuje se ti to vpravo nahoře vedle stavu baterky a síly signálu. A pokud si chceš být stopro jistá, že ti to netahá data v rámci tarifu, tak vypni „mobilní dat“ a nech běžet jen wifi.

Gmail stahuje data, ale zanedbatelné množství oproti aplikacím atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
28.12.13 18:12

Nevím teda jestli je to tak u všech operátorů, ale podle mně za spotřebovaná data „navíc“ neplatíš, jen se ti pak sníží rychlost stahování. Jen pokud bys chtěla zase původní rychlost, tak si data přikoupíš. Pokud máš ten nejlevnější tarif, tak máš tu nízkou rychlost, tím pádem už se ti nemůže nijak snížit, takže se ti nemá co stát. Aspoň tak to mám já u T-mobile.
Jinak u mého mobilu jakmile jsem na wifi, tak se upřednostní a tahá to data přes to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
28.12.13 18:39

@AnastazieB jj u mě taky, ale občas se stane že wifi spadne a tel. automaticky tahá z mobilních dat, třeba jen chvilku, ale když se těch chvilek nastřádá víc, je to poznat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
28.12.13 19:17

Všem díky za info, našla jsem si kde vypnout ta mobilní data a dole bylo i na co kolik MB či KB bylo využito. Všimla jsem si, že něco bylo využito i na hru. Myslela jsem si že když je hra zdarma, žádná data mi neubudou. A jestli to tak chápu, nyní by mi internet bez wifi či opětovného zakřížkování mobilních dat neměl fungovat. Mimochodem mám operátora O2. Manžel má nyní nabídku z práce, tam mají jako firemní síť T-mobile, ale bohužel s tím přišel až když to u O2 nešlo vypovědět, tak asi budu mít časem 2 sim.

Příspěvek upraven 30.12.13 v 16:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.12.13 21:54

@zasemamina Taky máme O2, když pečerpáš těch 150MB sníží se ti rychlost, ale když o to sama nepožádáš nic navíc platit nebudeš, jen se sníží rychlost jak někdo psal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
11.7.14 09:33

Ahoj holky, koupila jsem si nokii 302 - asha a potřebovala bych poradit jak vypnout datové pakety, když jsem doma tak bych potřebovala přes wifi, ale pořád mi to jede přes pakety, jediné co mi jde že bych to vypla přímo na stránkách oskara, ale to nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
11.7.14 09:38

@Diggy :think: to je divny, mam SIII a jakmile se pripojim k wifi, tak to jde pres wifi… jak vis, ze ti to jde pres paket? Podle spotreby dat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
11.7.14 09:44

No bere mi to kredit, a hlásí mi to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
11.7.14 09:48

@Diggy tak jedine zkusit vypnout data v nastavenich. Musis to najit, byva to obvykle tam, kde je bezdratove pripojeni, bluetooth a pod. :nevim: pokud by ti to neslo, tak doporucuji zajit k prodejci, tam ti to nastavi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
11.7.14 11:15

No vypla jsem to u oskara, zapnula wifi a ejhle už se na net nedostanu vůbec, začínám ten telefon proklínat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
11.7.14 11:17
@Diggy píše:
No vypla jsem to u oskara, zapnula wifi a ejhle už se na net nedostanu vůbec, začínám ten telefon proklínat

a zadala jsi heslo na wifi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák