Internet v mobilu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1430
22.12.11 10:25

internet v mobilu

Zdravím, maminky,
snad mi některá poradí.. S manželem jsme si udělali Štědrý den dříve.. Dostal nový telefon - Samsung Galaxy Ace. Ihned po vložení SIMky se zašal telefon synchronizovat, načež přišla SMS, že bylo aktivováno intetové pripojení. Prozatím nemá předplacený žádný výhodný tarif pro internet v mobilu (jen nějaký na den, či jak se tomu říká). Než si ho nechá předplatit, tak by chtěl internet v mobilu nějak zablokovat - aby mu to nežralo zbytečně peníze. Nevíte, prosím Vás, jak se to dělá? Snad jsem dotaz napsala srozumitelně :D
Děkuji a hezký den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
565
22.12.11 10:30

Neaktivoval se mu internet v mobilu, ale datové pakety, takže když ted vlítne na net, dočkáte se horoucího paušálu :mrgreen: zavolejte na operátora a bud at se rovnou poradí o nějakém balíčku na internet v mobilu, kterej mu bude vyhovovat a nebo si nechá zrušit ty datový pakety, tim pádem ho to na internet nepustí, až si pak bude chtít internet v mobilu předplatit, operátor mu s tim ty datový pakety zase aktivuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
22.12.11 10:32

Ahoj :mavam: Nedávno jsme také řešili. Jinak si dojdeš nebo zavoláš svého operátora a řeknež, že chceš provést ty a ty změny a on to s tebou provede. Nevím jak platíte, ale pokud paušálně je lepší provést ke konci zůčtovacího období. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
22.12.11 10:36

Aha, takže datové pakety… V mobilu je přímo tato položka. Nestačí tedy odoznačit políčko „použít datové pakety“? Jinak moc děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
22.12.11 10:37
Mišuna píše:
Zablokovat datové pakety, bude to někde v nastavení. Já když jsme doma, tak jsme připojená přes domácí wifinu, venku ji vypínám a datové pakety mám vypnuté. Prohledejte manuál a deaktivujte je.

Děkuji moc. Takto to uděláme. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
22.12.11 10:38

Někde v nadstavení bude nadstavení „sítě“ a tam záložka „3G“ a „datový přenos“. To bude zapnuté, tak když to vypneš, přestane se automaticky připojovat, mě to Iphone dělal taky, a tyhle chytrý telefony by to měly mít podobný ;)

• Citovat
  • Upravit
NumLock
22.12.11 11:44
Mišuna píše:
U Samsung Galaxy II je to v nastavení-bezdrátové sítě-mobilní sítě-použít datové pakety…toto deaktivujte.

Stejné je to i u ACE,mám to taky vypnuté a připojuji se pouze na WIFI.
Takže stačí vypnout POUŽÍT DATOVÉ PAKETY ;)

• Citovat
  • Upravit
1430
22.12.11 12:11

Kočky, děkuji moc za rady. Pomohly jste mi! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
22.12.11 13:21

Ať si okamžitě vypne stahování dat, jinak se nedoplatíte. Můj muž si koupil nový tel, věděl o tom, že se hned začnou stahovat data (měl to naštudované) a tak to hned po vložení SIM karty vypnul. Jestli se stahovaly 2minuty, tak to je moc. A přišlo mu 13stovek za internet :evil: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
26.2.13 10:08

@CokeLady Používám to na mapy, MHD, čučení na meteoradar a chat s manžou. No a když někde čekám, občas si přečtu noviny nebo maily. Jinak mám nejlevnější net od t-mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
26.2.13 10:16

Ja mam v telefonu internet a pouzivam ho ted malo, protoze jsem doma a tu mam wifi. Ale kdyz jsem nekde venku nebo jsem chodila do prace, tak jsem ho vyuzivala denne - posilani imessage s manzelem, psani ores FB se segrama, online navigace, zpravy, vyhledavani spoju, maily…ono se toho najde dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
26.2.13 10:25

Taky je dobrá aplikace Viber… když jsem připojená k internetu (tím myslím můj mobil), tak přes něj mohu zdarma telefonovat nebo posílat SMS… tedy taky jen těm, kteří ten Viber mají v mobilu stažení a jsou připojeni. Něco jako skype, ale je to lepší v tom smyslu, že si to automaticky projede tvé kontakty a najde si to ty, kteří Viber mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
26.2.13 10:35

@CokeLady 100 MB Standard za nějakou mírně zvýhodněnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
28.12.13 16:55

Ahoj, k Vánocům jsem dostala tzv. chytrý telefon Samsung galaxy. A nějak nechápu jak je to tam s tím internetem. Myslím tím s připojením. U Nokie jsem ho nijak zvlášť nevyužívala, mám ho od srpna zároveň s novým tarifem. Dcera dostala tablet, a aby jsme do něj mohli stahovat tak si manžel založil gmail-ten tablet to vyžadoval. A abych si něco mohla stáhnout do mobilu jsem se na ten mail přihlásila. Dá se z toho gmailu nějak odhlásit? Sem tam se mi ukáže, že tam mám k přečtení maily, tak nevím zda mi to neodečítá stažená data. Do konce zúčtovacího období mi schází necelý měsíc a dat mi zbývá 67 MB ze 150. Dneska jsem si konečně přihlásila naši wifi, ale na internet jsem se s ní asi nepřihlásila, protože ráno jsem těch dat měla něco přes 68 MB. Manžel říkal ať zkusím něco stáhnout a uvidíme jesti to bylo přes wifi nebo ne. Teď zase nadává že jestli bude za paušál platit tisíce korun tak budu mít zase zpátky Nokii. Ne že bych to nějak oplakala, mobil jsem nečekala. Nokii jsem měla asi 2 roky a několik příbuzných se divilo proč mi manžel zase koupil nový telefon. Ještě mi manžel říkal něco o tom, že v prodejně mu něco o přepínání mezi wifi a internetem od operátora něco říkala ale už neví co. Nyní žádné aktivní aplikace v mobilu nemám, tak snad nepracuje ani ten gmail. Nikdy bych nevěřila že budu mít z nějaké funkce v mobilu takový strach jako teď. A to jsem v začátcích mobilních telefonů měla strach i z toho telefonování :oops: Doma jsme pevnou linku neměli a z blízkých příbuzných jen jedni a když mě jednou nechali volat s jednou skoropříbuznou, pamatuji si že jsem brečela a nechápala co se děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
28.12.13 17:24

Ahoj. Se stahováním přes gmail ti neporadí, já mám gmail jen k vůli aplikaci Talk (vyborna věc, jde o chat mezi telefony s androidama, misto sms). Ale jestli chces, aby fungoval jen na wifi, tak si ji musíš vždy zapnout v mobilu, jinak se data stahuji automaticky z placeného internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák