Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kvaček píše:
Já přesně nevím, jak to myslíš, ale nedávno jsem byla u naší doktorky, a na dveřích měla napsané..
Pokud jste se radilys panem Googlem, a víte všechno líp jak lékař, tak si prosím najděte jiného lékaře..
Takže ját o spíš beru tak, že některým ženám, prostě začne šibat z internetu, čtou kde co, dělají chytré a pak prostě je to zblbne..
ja nekde cetla: pokud jste si stanovili diagnozu sami pomoci google, pak, prosim, konzultaci nezadejte zde, ale na yahoo ![]()
Příspěvek upraven 13.05.19 v 13:36
@xammy píše:
ja nekde cetla: pokud jste si stanovili diagnozu sami pomoci google, pak prosim konzultaci nezadejte zde, ale na yahoo
To je super
![]()
@Makca87 píše:
Ano, myslím si, že za to může internet. Asi jsem se špatně na začátku vyjádřila, nebo to někteří nepochopili. Chápu, že někdo takovou maminku nezná,.. to ale neznamená, že tady začne plácat hlouposti o tom, jak musím mít nudný život…
Tak to zjevně proto, že to vyznělo, jakože řešíš děti svých kamarádek a jejich deprese z internetu — a to vše opět na internetu
![]()
Já si myslím, že internet za nic nemůže, je to o přístupu k němu. Kdyby nebyl internet, mohla by ta osoba mít úplně stejné deprese z toho, že Máňa říkala, že očkovat, ale Pepina zase rozhodně ne
Zkrátka kde chybí ten selský rozum a zdravé sebevědomí potřebné k rozhodnutí, tam nepomůže ani vakuum ![]()
Musím říct, že označení „bio maminka“ jakožto hanlivé pro někoho, kdo nadmíru užívá internet k zjišťování každého prdu svého dítěte, mi celkem vadí. Znám jednu tzv. „bio“ rodinku a ti snad internet ani nemají, možná ani PC
Pěstují si svojí zeleninu, chovají slepice a králíky, děti lítají bosé a špinavé (ale nadšené) po zahradě, semtam pořádají před barákem sešlost s domácí limonádou, do školy jezdí na kole, maminka si vyrábí kosmetiku a mycí prostředky sama atd.. To, co tu popisuje zakladatelka, se obvykle spíš označuje jako epipiny nebo mamynky, ne? ![]()
@unuděná píše:
Musím říct, že označení „bio maminka“ jakožto hanlivé pro někoho, kdo nadmíru užívá internet k zjišťování každého prdu svého dítěte, mi celkem vadí. Znám jednu tzv. „bio“ rodinku a ti snad internet ani nemají, možná ani PCPěstují si svojí zeleninu, chovají slepice a králíky, děti lítají bosé a špinavé (ale nadšené) po zahradě, semtam pořádají před barákem sešlost s domácí limonádou, do školy jezdí na kole, maminka si vyrábí kosmetiku a mycí prostředky sama atd.. To, co tu popisuje zakladatelka, se obvykle spíš označuje jako epipiny nebo mamynky, ne?
No právě, toto jsou pro mě ty pravé spokojené bio-maminky
. Pak jsou ty druhé… a ty dělají defacto to samé, ale nepustí z ruky mobil, jsou pořád na internetu, hledají řady, návody, postupy, fotí si vše na instagram a bůhví kde všude, zakládají blogy, o tom jak jdou šťastné a přitom si stěžují, jak je mateřství náročné a jak jsou ze všeho unavené, naštvané a tak…
.. pomalu se vytrácí kontakt s okolím ![]()
@Makca87 A co dělají „bio“?
Vím, o jaké skupině žen mluvíš, tady je to dost hit, ale nenazývala bych je bio, to fakt ani omylem.
@Makca87 Aha,tak z me zkusenosti tyhle zensky, co se prezentujou po diskuzich a soc. sitich jakoze jsou desne eko a bio a kdeze coze, jsou obvykle mnohem mene ekobio nez vetsina maminek
A jakmile by si mely udelat diskomfort, tak to radsi budou tezce nebio (jednorazove pleny, vlhcene ubrousky, sklenickove prikrmy atd)
Ale to, co popisujes, je takovej trapnej trend moderni doby a netyka se zdaleka jen zenskejch s detma. Takove ty nastajlovane fotky z dovolenych a s drahou veceri v drahe robe, ridic drahou motorku…obvykle nejvice sdileji nejmene spokojeni lide s nejvetsimi komplexy
Takze vlastne. porad nevime, co ta tvoje znama dela na netu, ze z toho ma deprese ![]()
@Makca87 já jsem možná taková „internetová máma“ z tvého pohledu… Když mě něco zajímá, tak si to vyhledám na internetu, přečtu pár diskuzí a názorů a sama si z toho udělám názor a pak se podle toho zachovám. Zdravý selský rozum podle mně používám. Na instagram si nic nefotím, ani o tom nepíšu žádné blogy. Rady starších generací, pravda, moc neuznávám. A deprese z toho tedy opravdu nemám, naopak jsem spokojená a myslím si, že si vedu poměrně dobře.
Ahoj. Necetla jsem celou diskuzi, ale já jsem pravý opak, internet používám jen zřídka, nemám žádné sociální sítě (Facebook, WhatsApp a podobně) mobil mám hlavně na SMS a volání, jsem mladá maminka, ale v tomhle jsem hrozně staromódní asi
jen tak už na takovou maminku asi nenarazím co také nepoužívá tolik mobil a podobně že? ![]()
@Makca87 píše:
Ahoj maminky. Chtěla jsem se zeptat, zda vnímáte takové ty bio-maminky, či jak se jim říká, jako internetové mámy?… Většina blogů a stránek mají ony a co není na internetu, jako by neexistovalo. Většina si myslím, že přestala používat zdravý selský rozum
?
Ahoj,
tohle jde uplně mimo mě - nesleduju a nečtu žádný blok, žádnou e-maminku neznám
Znám pár profilů na Instagramu, ale myslím, že mají dostatečně chráněné soukromí a asi bych je ani neoznačovala ža Bio. maminky - v čem jsou jiné? Jako že každá chceme pro své dítě to nejlepší ne? A pokud to někdo vidí prostě v omezení cukru, látkování, nošení v šátku, kupování barefoot
tak to podle mě není bio-matka ale normální máma
![]()
Já sama třeba se snažím děti vychovávat zdravě a kvuli nim jsme vlastně poídili i dům na předměstí, kdy chceme dětem dopřát prostě pohyb venku, kdy si mužu zakřičet a měhat a dupat a být prostě v pohodě, aniž by na ně klepala sousedka, nebo si na nás někde někdo stěžoval
a i kvuli nim máme zeleninový záhon (i když mě to hrozně baví), aby dostaly zdravou a dozrátou zeleninu. Třeba loni jsme se všichni osypali z mrkve a mě tedy pekělně křivila pusu
Jsem si zvykla na tu kupovanou s planou chutí a ona mrkev dokonce provoní i celou lednici, má velmi výraznou chut
prostě je jiná, lepší, chutnější. A jsem proto bio máma?
eeehm…
Já spíš nějak nechápu lidi, kteří mají velkou potřebu škatulkovat, všemu dávat jméno, nutí své názory, přou se i když vlastně ani není důvod
čímž nenarážím na tebe, ale vídám to často na hřišti, nějaké drbání a tak ![]()
Ale co třeba na netu nemám ráda, tak je zaprodávání malých dětí - holky, které mají všude napsáno PŘIJÍMÁM SPOLUPRÁCE a za pár věcí zdarma se zaprodají reklamě. Nejen vlastně sebe, ale i své děti, svou domácnost
proč? hamty hamty? ![]()
@unuděná píše:
Musím říct, že označení „bio maminka“ jakožto hanlivé pro někoho, kdo nadmíru užívá internet k zjišťování každého prdu svého dítěte, mi celkem vadí. Znám jednu tzv. „bio“ rodinku a ti snad internet ani nemají, možná ani PCPěstují si svojí zeleninu, chovají slepice a králíky, děti lítají bosé a špinavé (ale nadšené) po zahradě, semtam pořádají před barákem sešlost s domácí limonádou, do školy jezdí na kole, maminka si vyrábí kosmetiku a mycí prostředky sama atd.. To, co tu popisuje zakladatelka, se obvykle spíš označuje jako epipiny nebo mamynky, ne?
Krásně jsi to napsala. Naprosto s tebou souhlasím.
Taky si to myslím. Ale možná, že jsem ovlivněna HPNP
![]()
@chs.jasmin a právě tyto internetové blogerky, bio-mámy často nutí své názory ostatním a neustále obhajují, že látkování, šátkování, Barefoot, kojení, atd. je,,the best"… A když jim to někdo vyvrátí, třeba přes ten internet, tak mají depky…