Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Makca87 píše:
Ahoj maminky. Chtěla jsem se zeptat, zda vnímáte takové ty bio-maminky, či jak se jim říká, jako internetové mámy?… Většina blogů a stránek mají ony a co není na internetu, jako by neexistovalo. Většina si myslím, že přestala používat zdravý selský rozum
?
Já jsem si myslela, že bio matky jsou proti TV, internetu atd. a spíš čtou knížky, vyprávějí pohádky.
Takže termín internetová biomatka mi přijde dost zvláštní… ![]()
Můžeš sem hodit nějaký odkaz na blog, abych se koukla, o čem je vůbec řeč? ![]()
@unuděná zase vedle, me fakt nic nezere, nikoho neodsuzuji a je mi fakt jedno, jak tu lide na sebe stekaji nebo se placani po ramenou. drive se doma u stolu rikalo „hele, Mana od vedle rikala, to a to, tak to musi byt pravda“ dnes se chodi pro rady na net. Rozdil je jen v tom, ze Mane od vedle jsi dokazal tak akorat prikyvovat, kdezto ve virtualnim svete, za rouskou anonymu, se zde lide hadaji a urazi o 106… a jako pro pozorovatele, je super toto deni zde sledovat, a mohu rici, ze fakt nektere nicky - stekny prvni tridy, at je tema jakekoliv, tak do autorky zacnou „kopat“
stejne jako ty se pujdes sem bavit o hemeroidu, tak autorka jen chtela znat nazor, na urcitou vec. Stacilo napsat, ne nemam takovy poznatek, ale opet ty nejvetsi stekny se tu do ni obuly ![]()
@free333 píše:
Já jsem si myslela, že bio matky jsou proti TV, internetu atd. a spíš čtou knížky, vyprávějí pohádky.Takže termín internetová biomatka mi přijde dost zvláštní…
Můžeš sem hodit nějaký odkaz na blog, abych se koukla, o čem je vůbec řeč?
internetova biomatka - dle meho mysleno, ze tak, ze stejne tak jako klasicke biomatky absolutne neuznavaji ocko, co neni eko, bio etc., tak internetova biomatka absolutne neuznava to, co ji nekdo osobne rekne, ale musi tuto informaci najit na netu. napr. kdyz ji babicka rekne, Anicko, te male udelej fenyklovy cajik na JANEVIMCO, tak Anicka pujde a kdyz na internetu nenajde info, ze fenyklovy cajik pusobi na JANEVIMCO, tak radu absolutne neuzna a naopak ji zesmesni (proste co si nevygoogli, tak neni mozne).
@markytka3
Založila sis tu diskuzi a odsuzuješ v ní ženský, který dělají věci jinak, než ty, ergo žere tě to a projevuješ se úplně stejně hloupě jako ty, které se tu seběhnou a kopou do zakladatelky
Tak to neřeš, zruš si profil a žij si v osobním životě tak, jak ty chceš. Nikdo tě nenutí diskuze číst. Víš, on si člověk se selským rozumem umí vzít důležité informace i z diskuze, ve které se seběhně těch pár slepic, které si zvyšují ego. Naopak hloupému nepomůže ani sto dobře mířených a slušně napsaných rad ![]()
@markytka3 píše:
internetova biomatka absolutne neuznava to, co ji nekdo osobne rekne, ale musi tuto informaci najit na netu. napr. kdyz ji babicka rekne, Anicko, te male udelej fenyklovy cajik na JANEVIMCO, tak Anicka pujde a kdyz na internetu nenajde info, ze fenyklovy cajik pusobi na JANEVIMCO, tak radu absolutne neuzna a naopak ji zesmesni (proste co si nevygoogli, tak neni mozne).
Pleteš si dojmy s pojmy. Ono to takhle fungovalo vždy, jen nebyl ten internet. Babička poradila fenyklový čajík, tak maminka ještě pro jistotu zašla za sousedkou, jestli jí k tomu něco řekne a pak si z toho (selským rozumem) vyvodila výsledek pro sebe nejvhodnější. Dnes třeba poradí babička, tak si to projedeme googlem a opět z informací vybereme pro sebe ty nejrelevantnější
Internet je dobrý sluha, špatný pán - ty, které nemají svůj vlastní rozum, samozřejmě mohou pod tíhou přeinformovanosti, dělat špatná rozhodnutí. Naopak pro lidi s mozkem jsou média zdrojem informací nadmíru užitečným ![]()
Potrefený husy kejhaj nejvíc
jo, myslím si, že co je na netu, je nej a nedotknutelný. pro některý. ne pro všechny
@unuděná píše:
Pleteš si dojmy s pojmy. Ono to takhle fungovalo vždy, jen nebyl ten internet. Babička poradila fenyklový čajík, tak maminka ještě pro jistotu zašla za sousedkou, jestli jí k tomu něco řekne a pak si z toho (selským rozumem) vyvodila výsledek pro sebe nejvhodnější. Dnes třeba poradí babička, tak si to projedeme googlem a opět z informací vybereme pro sebe ty nejrelevantnějšíInternet je dobrý sluha, špatný pán - ty, které nemají svůj vlastní rozum, samozřejmě mohou pod tíhou přeinformovanosti, dělat špatná rozhodnutí. Naopak pro lidi s mozkem jsou média zdrojem informací nadmíru užitečným
paneboze sedis si na vedeni nebo proste se jen chces hadat? ostatne, jako vzdy
ja vysvetlovala pojem, co asi autorka mela na mysli tou internetovou biomatkou. takze nez vypusti sve jedy, zamysli se nad prispevkem na ktery odpovidas, jako mnohokrat, jsi i u toho meho absolutne mimo. (kdyby jsi nevedela co je pojem absolutni, tak si vygoogli. ) prave, ze ty internetove biomatky selsky rozum nepouzivaji a proste co na netu nenajdou, tak jsou kecy.
ano, samozrejme, dnes to funguje jak pises a je to jen dobre, bo informace jsou mnohem rychleji a snaze dostupnejsi. nic vic, nic min.
zajimave je, ze na uplne neskodny prispevek se zde stekny snesly jako supy a autorka si ted tuka na celo, jak se tu do ni mnohe pustily ![]()
@markytka3 píše:
internetova biomatka - dle meho mysleno, ze tak, ze stejne tak jako klasicke biomatky absolutne neuznavaji ocko, co neni eko, bio etc., tak internetova biomatka absolutne neuznava to, co ji nekdo osobne rekne, ale musi tuto informaci najit na netu. napr. kdyz ji babicka rekne, Anicko, te male udelej fenyklovy cajik na JANEVIMCO, tak Anicka pujde a kdyz na internetu nenajde info, ze fenyklovy cajik pusobi na JANEVIMCO, tak radu absolutne neuzna a naopak ji zesmesni (proste co si nevygoogli, tak neni mozne).
Mě by spíš napadlo, že si třeba matka založí blog, třeba jak vaří polívku nebo vyrábí mýdlo a ostatní to s ní sdílí a diskutují o tom a na tom bych neviděla nic špatného, každý se něco přiučí.
Dřív se hledalo v knížkách, časopisech, předávaly rady ústně a taky nebylo všechno správné, kolikrát byl vidět rozdílný názor generací, v podstatě na cokoliv…
Proto jsem se ptala zakl., aby sem dala nějaký odkaz na blog, abych koukla, o co vlastně jde… ![]()
@markytka3 Sorry, myslela jsem, že jsi zakladatelka, když tak vehementně hájíš její názor. Nechápu, z čeho usuzuješ, že se chci hádat a plivu jedy? Jen tu vysvětluju svůj pohled na věc, protože nemyslím, že existuje něco jako „internetová biomatka“ ![]()
@unuděná píše:
@markytka3 Sorry, myslela jsem, že jsi zakladatelka, když tak vehementně hájíš její názor. Nechápu, z čeho usuzuješ, že se chci hádat a plivu jedy? Jen tu vysvětluju svůj pohled na věc, protože nemyslím, že existuje něco jako „internetová biomatka“
Né, zakladatelka jsem já
. Souhlasím s @markytka3 . Ťukám si tu na čelo, jak někteří soudí z jednoho příspěvku povahu člověka
. Nebudu obhajovat svůj spokojený život, nebudu tady uvádět detailní informace kamarádek… Já před člověkem, co trpí depresí, nedokážu sklopit hlavu, uši a odejít… Proto jsem se ptala, zda tu nemá s takovou matkou, či otcem nějakou zkušenost, nic víc, případně jak pomoct
… Zakázat takovému člověku internet nemůžu
.
@Makca87 A ty si myslíš, že za depresi toho člověka může internet?
Proto jsem ti hned na začátku psala, že by asi bylo lepší popsat ten konkrétní případ, o kterém mluvíš, protože takové všeobecné otázky typu „přijde vám normální ta vlna internetových biomatek?“ vedou jen k tomu, že se každý vyjádří k něčemu úplně jinému, obvykle tomu, co ho na tom „pobouří“ nebo naopak zajímá ![]()
@free333 nene.. já myslím tu, co třeba barefoot, šátkování, kojení, očkování, usínání, stravu, léky, atd… Řeší výhradně na internetu, řídí se,, odbornými" články a to, co říkají ostatní, či zkušenější, nevnímají.. případě uznají za pravdu, až když si to ověří na internetu. Občas trpí dítě, nebo matka, protože, než dojde k závěru, že třeba babička Máňa říkala pravdu… nebo se nedokáží samy svým rozumem rozhodnout.
Já přesně nevím, jak to myslíš, ale nedávno jsem byla u naší doktorky, a na dveřích měla napsané..
Pokud jste se radilys panem Googlem, a víte všechno líp jak lékař, tak si prosím najděte jiného lékaře..
Takže ját o spíš beru tak, že některým ženám, prostě začne šibat z internetu, čtou kde co, dělají chytré a pak prostě je to zblbne..
@unuděná píše:
@Makca87 A ty si myslíš, že za depresi toho člověka může internet?Proto jsem ti hned na začátku psala, že by asi bylo lepší popsat ten konkrétní případ, o kterém mluvíš, protože takové všeobecné otázky typu „přijde vám normální ta vlna internetových biomatek?“ vedou jen k tomu, že se každý vyjádří k něčemu úplně jinému, obvykle tomu, co ho na tom „pobouří“ nebo naopak zajímá
Ano, myslím si, že za to může internet. Asi jsem se špatně na začátku vyjádřila, nebo to někteří nepochopili. Chápu, že někdo takovou maminku nezná,.. to ale neznamená, že tady začne plácat hlouposti o tom, jak musím mít nudný život… ![]()
@kvaček píše:
Já přesně nevím, jak to myslíš, ale nedávno jsem byla u naší doktorky, a na dveřích měla napsané..
Pokud jste se radilys panem Googlem, a víte všechno líp jak lékař, tak si prosím najděte jiného lékaře..
Takže ját o spíš beru tak, že některým ženám, prostě začne šibat z internetu, čtou kde co, dělají chytré a pak prostě je to zblbne..
Přesně tak to myslím. A podle mého názoru, to dělají tady ty,,bio-maminky".