Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moc vás všechny zdravím,
chtěla jsem se zeptat zkušenějších, zda by mi byl někdo schopen objasnit záznam z mého dnešního vyšetření. Jsem ve 40+5, dvě noci jsem nespala kvůli silným poslíčkům, které tento večer byly od půlnoci do 6 pravidelné (nejdřív 8 a potom 5 minut) a pravděpodobně mi odchází hlenová zátka (hlen s krví). Včera mě krev vyděsila a proto jsme ve 4 ráno jeli do porodnice, kde byl závěr následující: hrdlo mediosakrálně, 2 cm pro prst volně. Dnes jsem byla na plánované kontrole (s tím, že jsem byla přesvědčená, že je tam po probdělé noci určitě změna) a jiná paní doktorka mi po vyšetření řekla „vše je tak, jak posledně, beze změny“. Nenapadlo mě se tedy doptávat, vzala jsem zprávu a šla jsem. Teď si ji pročítám a v vidím „hrdlo sakralně, nedosahuji“.
Jsem z toho teda docela jelen. „Nedosahují“ znamená, že děložní hrdlo zaniklo? To by přece nebylo „jak posledně, beze změny“. Nebo to znamená něco jiného?
Děkuji 😊
@Vladusxx
Tomu bych tedy takto asi dokazala rozumět, dekuji.
Pak mi nejde do hlavy, jak je možné, že včerejší nález byl vlastně „porodnicky lepší“, než dnešní a i na základě toho mi byla schopna říct „beze změny“. ☺️
Asi mi porod couvá 😂
Neboj, dřív nebo později porodís. hlavne že je vše v pořádku ![]()