Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer přišla jsem si pro řadu. Jsem 34 tt doktor mi řekla že malá je otočná KP ale příčné. Plidivky prý má akorát. Nic víc mi neřekl. Na kontrolu mám přijít za 3 týdny. Malé pohyby cítí ve spodku hlavičku na pravé straně a kopané na druhé. Semtam pichniti ve spodku i tlak. Nevím zda se děsit císaře či normálního porodu. Dekuji
Otočit se může klidně i pár hodin před porodem, to vám stejně nikdo nezaručí jestli se otočí, nebo ne
a porodit musíte tak či tak..to už pak ke konci si myslím že nebudete řešit, jestli budete rodit cs a nebo přirozeně, nějak ven jít musí
Tak pokud je příčně tak to je jasná indikace pro císař, to spodem porodit prostě nejde…nicméně ještě se může otočit…každopádně císař není nic šíleného, není důvod se ho děsit…
Měla jsem malou příčně od 30tt, kolem 36tt se tam tak zvláštně otočila, kdy byla stále příčně, ale měla zadek nahoru a hlavu mezi nožičkama, nakonec jsem musela ve 38tt na plánovaného císaře, protože přestala přibírat a na rizikovém oddělení se jim to vůbec nelíbilo
Naštěstí je malá v pořádku a to pro mě bylo nejdůležitější ![]()
V tomhle TT jsem měla napříč obě děti. Pak se otočily správně. Kdyby neotocily, šlo by to jenom císařem.
Ještě se muze otočit, dcera se otočila až ve 37tt. Predtim se tam taky mydlila, byla napříč, kopala mě do kycle a hlavu sem měla narvanou pod zebrem
když se neotoci, tak cs, to prirozene neporodis no, ale ještě je čas na stresovani.
Mě se dcera otočila někdy kolem 39tt, narodila se přirozeně přesně na termín. Takže ještě je čas.