Interrupce a teď mi nejde otěhotnět

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.11.21 03:22

Interrupce a teď mi nejde otěhotnět

Achjo, ve 20 jsem měla umělé přerušení… Bohužel, stalo se, tehdejší partner to nechtěl a rodičům jsem nic neřekla.
Teď mám už 34, několik ivf za sebou (5 vkladů) a pořád se nedaří.
Asi už zůstanu bezdětná.
Vyšetření ukazují víceméně vše v pořádku.
Už nevím jak dál.
Byl někdo v podobné situaci?
Asi si to zasloužím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
607
26.11.21 04:36

Neobviňuj se a nevzdavej se. 35 je ještě fajn věk. Držím palce🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.21 05:36

Ahoj, byla jsem v podobné situaci.
Interrupce ve 22 letech, pak to dlouho nešlo, taky jsme řešili přes CAR.
Dnes mám dvě děti (první ve 35letech, druhé v 37).
Nezoufej, to půjde, držím palce. :kytka:
Prosím o zachování anonymu.

• Citovat
  • Upravit
5944
26.11.21 06:33

Xxx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
26.11.21 06:46
@Anonymní píše:
Achjo, ve 20 jsem měla umělé přerušení… Bohužel, stalo se, tehdejší partner to nechtěl a rodičům jsem nic neřekla.
Asi už zůstanu bezdětná.
Už nevím jak dál.
Asi si to zasloužím.

Nemyslím, že důvodem neúspěchu je interupce ve 20 letech. Není o nic víc rizikovější než kyretáž při zamlklém těhotenství.

Důvodem je prostě věk. Jsi ve věku, kdy máš už jen zlomek plodnosti oproti dvacetileté ženě. Ať si tu tvrdí kdo chce, co chce, toto To ti řekne každý lékař. Tvoje šance otěhotnět přirozeně je jen kolem 12 procent na cyklus a IVF tu šanci moc nezvyšuje.

Výkřiky, že si to zasloužíš, nejsou na místě. Pokud trpíš výčitkami, nebyl by od věci pohovor s psychologem.
Neděje se Ti nic výjimečného, čas a věk nezastavíš.

Držím pěsti, ať se zadaří. A pokud ne, ať najdeš vnitřní klid a jiné smysly života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
26.11.21 06:49

To s tím nemusí souviset, v tomhle věku to už někomu může trvat déle. Spíš by mělo souvislost, kdyby se uchytilo a měla bys opakované pozdější potraty - tj. něco na způsob Ashermanna. Možná bych doporučila dát půl rok-rok pauzu (když jste jinak zdraví, 34 nebo 35 není žádný rozdíl), dát si oddech, nechat tomu volný průběh, a pak zase zkusit IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
26.11.21 06:59

Nebo jen nejsi se současným partnerem „kompatibilní“.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.21 07:21

Mám za sebou 3× kyretáž (kvůli zamlklemu těhotenství) a jeden vejcovod a stejně vždycky otehotnim. U mě byl imunologický problém dítě donosit. Tím chci rict, ze interrupci bych si nevycitala. Zkazila by sis pravděpodobně život, kdyby jsi měla dítě s ex. Držím palce at vám to dopadne. Čas ještě určitě mas!

• Citovat
  • Upravit
9275
26.11.21 07:44
@Anonymní píše:
Asi už zůstanu bezdětná.
Už nevím jak dál.
Asi si to zasloužím.

Nevěřím, že by interupce byla důvod tvé neplodnosti. Držím palce ať se zadaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15130
26.11.21 07:45

Spíš je důvodem tvůj věk nebo nekontabilita s partnerem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2637
26.11.21 08:08

Tak vek bych asi nebrala jako ten primární problém, protoze 5× IVF, předpokládám, ze jste nestihli za posledních pul roku :think:.
A interrupce za to taky nemuze.
Spis bych vyhledala psychologa, jak tu nekdo píše. 5× IVF, je to zahul a hlava je mocná čarodějka.
Drzim palce, at to vyjde co nejdřív. :kytka:

Příspěvek upraven 26.11.21 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
26.11.21 09:01

Byla si mladá a prostě si se rozhodla.
Kvůli tomu se nesmíš obviňovat :hug:
Určitě to příjde v pravý čas a bude z tebe skvělá máma :srdce:
Jen to možná chce trošičku pustit z hlavy a příroda pomůže :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
26.11.21 09:20
@Pears206 píše:
Nemyslím, že důvodem neúspěchu je interupce ve 20 letech. Není o nic víc rizikovější než kyretáž při zamlklém těhotenství.

Důvodem je prostě věk. Jsi ve věku, kdy máš už jen zlomek plodnosti oproti dvacetileté ženě. Ať si tu tvrdí kdo chce, co chce, toto To ti řekne každý lékař. Tvoje šance otěhotnět přirozeně je jen kolem 12 procent na cyklus a IVF tu šanci moc nezvyšuje.

Výkřiky, že si to zasloužíš, nejsou na místě. Pokud trpíš výčitkami, nebyl by od věci pohovor s psychologem.
Neděje se Ti nic výjimečného, čas a věk nezastavíš.

Držím pěsti, ať se zadaří. A pokud ne, ať najdeš vnitřní klid a jiné smysly života.

Hele, kde bereš ta čísla? Šance na otěhotnění u zdravé dvacítky v den ovulace je kolem 15%. Pokud ženám ve věku zakladatelky dáváš 12%, tak to není žádný „zlomek plodnosti“.

IVF má oproti tomu u žen ve věku zakladatelky prokazatelně mnohem vyšší úspěšnost, než je 12%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
26.11.21 09:52
@SlečnaDahlia píše:
Hele, kde bereš ta čísla? Šance na otěhotnění u zdravé dvacítky v den ovulace je kolem 15%. Pokud ženám ve věku zakladatelky dáváš 12%, tak to není žádný „zlomek plodnosti“.IVF má oproti tomu u žen ve věku zakladatelky prokazatelně mnohem vyšší úspěšnost, než je 12%.

Z rozhovorů a článků gynekologů. Jeden gynekolog nedávno říkal, že šance na přirozené početí kolem dvacítky je 20 až 25 procent na cyklus, ve 30 letech 15 procent a potom se číslo už jen snižuje. Ve 40 je to 8 procent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.23 12:09
@Anonymní píše:
Ahoj, byla jsem v podobné situaci.
Interrupce ve 22 letech, pak to dlouho nešlo, taky jsme řešili přes CAR.
Dnes mám dvě děti (první ve 35letech, druhé v 37).
Nezoufej, to půjde, držím palce. :kytka:
Prosím o zachování anonymu.

Tohle mi tehdy moc pomohlo a taky díky všem, co napsaly…
Měsíc na to jsem vážně po 3,5 letech snahy a 2 roky v car otěhotněla… Těhu bylo úplně bez problémů, ale ne a ne přijít porod, ve 41 tt vyvolání, které ani ťuk nezabralo, po 4 dnech sc… Moc jsem chtěla víc dětí, takže další komplikace, ale díky bohu za to jak to dopadlo…
Nyní se radujeme z 3,5měsíční věčně vysmáté holčičky :srdce:
Uffff.
:mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí