Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Alisono - chápu tě, prostě se ti nechce už podruhé zažívat totéž, víš jaké to je, a sice víš, že zvládnout to také jde, ale není to procházka růžovým sadem.
Ovšem tatínek tohoto miminka žije. To že nemá chut do starání se o dítě, tomu i rozumím, po jeho zkušenostech, nedovede si představit, že by to mohlo být (a bude) jinak. Na druhou stranu se svými dětmi z předchozího manželství navázal jistě hluboký vztah…
Jen mi ještě není jasné - on říká že dítě nechce, ale říká také co udělá, když ty se rozhodneš dítě nezabít?
Po šílené hádce vypadne z bytu, už se nikdy nevrátí a bude se tahat o alimenty? to asi ne, co… možná se nebude chtít zapojovat příliš, ale pořád je tu!!!
Co ty myslím, že udělá, pokud se miminko narodí?
Říká, že když si dítě nechám odejde. Prostě odejde. Tvrdí, že to zná, když mi bude špatně, bude se muset strarat o dítě, dalších dvacet let vydělávat, že už si to prožil a nemá na to už kapacitu. Moje argumenty, že já taky žiju a vydělávám a jsem soběstačná, jsou pro něj nulové. Bydlíme v mém domě, do našeho rozpočtu taky něco přinesu a není to málo - výplata, vdovský důchod, sirotčí důchod… Co si myslím já, že udělá? To je složité, jako ho znám já a mé okolí, tak bych tvrdila, že vyměkne, ale podle jeho momentálního chování vůbec nekokážu předpovídat. Tváří se dost přesvědčivě.
Myslela jsem, že budu mít konečně normální, úplnou a fukční rodinu. Moje první manželství nebylo úpně šťastné, během mateřské jsem si stále někde přivydělávala, podnikala, abych mohla lepit manželovy dluhy. Nakonec manžel spáchal sebevraždu… prostě je toho na mě už nějak moc. ![]()
A co na tom, že che politovat, rozhodnutí je na Alisoně, nemáš potřebu, že se potřebuje jen „vykecat“?
Alisono, je mi líto co si prožíváš ![]()
Nicméně podle toho co píšeš si prostě neumím představit jak byste mohli být tou šťastnou rodinou…Pokud na tu interupci půjdeš, myslím že v tobě tohle všechno zůstane, že mu stejně nikdy nedokážeš úplně odpustit k čemu tě donutil.
Stejně tak si ty neumíš představit žít sama s dvěma dětmi, ale podle toho co píšeš jsi velice schopná žena a dokážeš se o vás dobře postarat.
A on že si prostě odejde? Tak jednoduchý to mít panáček nebude, u výroby jste byli oba, oba máte povinnost se o to maličké postarat, byť on třeba jen peněžně a to i o tebe…
Zrovna před týdnem mi švagruška posílala fotku z utz z 12tt a všechno tam bylo krásně vidět, obličejík, ručičky, nožičky…
Ach jo, co já bych za to dala… ![]()
Alisono - tak v rovině „slov“ to ted vypadá tak, že váš spokojený společný život je značně ohrožený v každém případě.
Necháš-li si mimčo, on tvrdí, že odejde.
V opačném případě zabitím dítě zabijete i váš vztah.
jde valstně o to, jestli za pár měsíců budeš sama s jedním odrostlejším dítětem a nebo budeš mít na starosti ( a k radosti) ještě miminko…
Je to tak smutný, že událost jinde tak toužebně očekávaná může u vás znamenat konec… ale já tomu nevěřím
Vůbec tě neznám, ale fakt na tebe myslím ![]()
cokelady se blbě vyspala ![]()
Furt na to myslím… a musím říct, že mě by tímhle chlap fakt naštval. Hodně. ![]()
Taky na to musím myslet, Alisono, dej nám pak prosím vědět rozhodnutí.
Stála jsem před tím samým, v roce syna jsem nečekaně otěhotněla a můj mi řekl že teď se to vůbec nehodí, že to na rok odložíme
Nebudu lhát, samotnou mě to napadlo, ale vím že bych to udělat nemohla. On mi tedy nedal takové ultimátum, jen se mě snažil přesvědčit ať to udělám. Já byla tenkrát pevně rozhodnutá ho v případě takového ultimáta opustit a dítě si nechat, ale mám velkou oporu ve své rodině. Příroda to nakonec vyřešila za nás
, ale vím že by mě v tom nakonec samotnou nenechal, nechtěl by o nás přijít.
Oni to ti chlapi berou hlavně rozumově, city většinou přijdou až když se mimi narodí ![]()
Byla jsem u doktorky, dle UTZ jsem 13+5, i když dle PM jsem 10+6… takže už by to stejně nešlo. A mám to vyřešené. Tedď uvidím, co bude dál.
Alisona píše:
Byla jsem u doktorky, dle UTZ jsem 13+5, i když dle PM jsem 10+6… takže už by to stejně nešlo. A mám to vyřešené. Tedď uvidím, co bude dál.
Tak nám dej vědět! ![]()
To je dobře ![]()
Neboj, určitě se chlap umoudří a budete si to nakonec všichni užívat ![]()