Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mackA159 No samozřejmě. Hlavně doktorka nemůže jen tak ignorovat pozitivní těhotenský test, natož i přesto jí napsat HA. Navíc - kdy by jí měla začít brát? Bere se od prvního dne menstruace, kde by k ní jako těhotná přišla? Nesmysl.
@unuděná píše:Hledám pět rozdílů mezi kytkama a nenacházím!
Btw, nevěřím, že doktorka v 10 a 15 týdnu těhotenství na ultrazvuku nenašla mimino a ani tě neodeslala na krev pro potvrzení těhotenství. Takže tipuju, že kecáš a jen jsi zkrátka prošvihla dobu na interrupci. Smůla no. Dítě donos a dej k adopci.
@mackA159 píše:
Nevím jak to chodí jinde, ale u dvou doktorů jsem měla obrazovku vzdy natočenou na sebe, nebo měli obrazovky dvě. Tudíž ve 14tt už stoprocentně musela vidět plod, co vypadá jako mimino. Ono i v těch 10tt vidíš že tam „něco“ je, a nejen prázdno. Příběhu nevěřím..
Nemám důvod tu lhát, myslím to teď opravdu vážně, že jsem tam byla i v 10 TT, proto se ptám na Váš názor, byla jsem tam fakt včas a potvrdila mi to až teď, proto nevím, co mám dělat, předtím bych to stihla, já jen teď nevím, co s tím dělat, když jsem tam právě předtím fakt dorazila včas..
@Anonymní píše:
Nemám důvod tu lhát, myslím to teď opravdu vážně, že jsem tam byla i v 10 TT, proto se ptám na Váš názor, byla jsem tam fakt včas a potvrdila mi to až teď, proto nevím, co mám dělat, předtím bych to stihla, já jen teď nevím, co s tím dělat, když jsem tam právě předtím fakt dorazila včas..
Takže tys šla na gyndu s tím, že máš pozitivní těhotenský test a zhruba 8 týdnů zpozděnou menstruaci a ona žádné těhotenství nenašla a napsala ti antikoncepci jo? Proč jsi jí začala brát a kterým dnem, když se má začít první den menstruace?
@Anonymní píše:
I kdyby to byla pravda tak se s tím nedá dělat nic protože etický a právně není v CR možná interupce po 12 týdnů. V této době je možná interupce pouze pokud má plod vážně vývojové vady nebo ohrožuje matku na životě.
@Anonymní píše:
A mohla bys nám laskavě vysvětlit proč zakládáš diskuzi, ve které potom sama sobě odpovídáš? Jinak jsi normální?
@Anonymní píše:
Teď s tím už prostě nic dělat nejde. Můžeš se vzdát dítěte po porodu. A stěžovat si na doktorku.
@unuděná píše:
Takže tys šla na gyndu s tím, že máš pozitivní těhotenský test a zhruba 8 týdnů zpozděnou menstruaci a ona žádné těhotenství nenašla a napsala ti antikoncepci jo? Proč jsi jí začala brát a kterým dnem, když se má začít první den menstruace?
Já jsem si sem přišla pro radu a asi jsem nečekala že schytam tohle všechno za odpovědi, nevím, proč bych se ptala na něco, co není pravda a netýká se mě to, nevím, jak mám dokázat, že tahle situace se mi děje a není to výmysl, ptám se na to s čím potřebuju poradit a proto jsem i situaci popsala, nepotřebuju se ptát na něco, na co nepotřebuju odpověď, doktorka mi říkala, že mám nasadit HA v ten termín, kdy mám očekávanou ms což byl cyklus tak 32 dní, měla jsem totiž i injekci na vyvolání, protože mi tvrdila že těhotná nejsem a pak jsem tam šla právě znova, že nemám pořád ms a test byl pořád pozitivní a já užívala prášky, když mi to řekla, tam mi podruhé řekla, že nic nevidí a bylo to celý takový narychlo ten ultrazvuk a včera jsem si říkala že už to není asi ok ten test a ty příznaky, sama to na sobě i vidím a cítím, vím, že jsem fakt v jiném stavu, necítím se jako bych nebyla těhotná, dneska jsem dopoledne přišla a ona mi to potvrdila, až teď, já tomu nerozumím sama, zítra tam mám jít znovu, proto sem píšu o radu…
@Anonymní píše:
Mám na Vás dotaz, nebo spíš Váš názor na tuhle situaci? Jsem v 17 TT a když jsem byla ještě 10 TT a pak nějak 14 TT tak jsem byla u doktorky ohledně interrupce s pozitivním testem a to bylo včas ještě poprvý, na obou vyšetřeních mi řekla, že nejsem těhotná a teď jsem tam byla a řekla mi že jsem už, problém je v tom, že teď tu interupci už bohužel nestihnu, doktorka mi napsala předtím i Antinu, kterou jsem celou dobu užívala a dala si občas i alkohol, protože mi tvrdila, že nejsem těhotná, že dítě nečekám na stoprocent, moje máma mi říkala, že tenhle přístup je špatnej a že bych měla mít interupci zdarma teď za přístup doktorky, což právě nejde, ale mě doktorka napsala i prášky ať je beru a už to nemám nějak víc řešit, byla si tím jistá, že nejsem, co by jste dělali na tomto místě teď vy?
@Anonymní píše:
Hele takhle podle mě je chyba hlavně i na straně doktorky, jako takhle, ultrazvuk někdy nemusí ukázat mimi hned, ale v 10 a 14 týdnu už by vidět být mělo, nepřijde mi normální aby ti ještě předepsala antikoncepci, když jsi došla s pozitivním testem ještě k tomu, sice nemůžeš za to, že ti ji napsala a pila jsi, když ti dvakrát gravitidu nepotvrdila, ale nevím jestli by ti tu interupci teď schválili jedině pokud by byl plod poškozený tou antikoncepcí a alkoholem
Ty si odpovídáš sama sobě??
@Anonymní píše:
Já jsem si sem přišla pro radu a asi jsem nečekala že schytam tohle všechno za odpovědi, nevím, proč bych se ptala na něco, co není pravda a netýká se mě to, nevím, jak mám dokázat, že tahle situace se mi děje a není to výmysl, ptám se na to s čím potřebuju poradit a proto jsem i situaci popsala, nepotřebuju se ptát na něco, na co nepotřebuju odpověď, doktorka mi říkala, že mám nasadit HA v ten termín, kdy mám očekávanou ms což byl cyklus tak 32 dní, měla jsem totiž i injekci na vyvolání, protože mi tvrdila že těhotná nejsem a pak jsem tam šla právě znova, že nemám pořád ms a test byl pořád pozitivní a já užívala prášky, když mi to řekla, tam mi podruhé řekla, že nic nevidí a bylo to celý takový narychlo ten ultrazvuk a včera jsem si říkala že už to není asi ok ten test a ty příznaky, sama to na sobě i vidím a cítím, vím, že jsem fakt v jiném stavu, necítím se jako bych nebyla těhotná, dneska jsem dopoledne přišla a ona mi to potvrdila, až teď, já tomu nerozumím sama, zítra tam mám jít znovu, proto sem píšu o radu…
Nevěřím, že by doktorka nepoznala v 10tt těhotenství, na ultrazvuku to protě muselo být vidět. Když si měla pochybnosti, protože si měla pořád pozitivní test, tak si měla jít jinam. Tedˇs tím už nic neuděláš, v 17tt už ti interupci nikdo neudělá, jestli je vše ok.
@Anonymní píše:
Takže jsi dneska ti udělala ultrazvuk a dostala těhotenskou průkazku? Kolikátý týden tam máš napsaný a co ti řekla k tomu, že jsi dostala injekci na vyvolání a brala HA i když jsi těhotná? Kdy jsi objednaná příště?