Interrupce v 31 letech, prosím o názory

704
8.3.20 10:26

Interrupce v 31, prosím o názory

Ahoj maminy,
už týden řeším v sobě jedno strašné dilema. Ale začnu od začátku.
Mám/měla jsem přítele. Byli jsme spolu 3 roky s půlroční pauzou. Ze začátku nám vztah klapal, všechno super, sem tam nějaká hádka. No a skončilo to samou hádkou. Přítel je byl a asi bude děsně panovačný, a když není po jeho je zle. Urazí se, nemluví, nekomunikuje, problémy odmítá řešit. Nebo by je řešil tím, že se sbalí a odejde. (žil dlouhé roky v Anglii kam ho to pořád táhne). Když teda nemá tyhle svoje nálady, tak je super. Milý, pozorný, vaří, pomáhá mi s dítětem (mám skoro 7mi letou dcerku z předchozího vztahu). Kámen úrazu dost často byl právě moje výchova.(má k ní stále připomínky, prý malou moc rozmazluju atd) Ale k věci. Já antikoncepci brát nemůžu, protože mám něco na játrech, takže jsme tři roky praktikovali úspěšně přerušovanou soulož. před 14ti dny jsme se rozešli a já zjistila, že jsem těhotná. Ještě jsem teda nebyla u dr, ale týden testuju a od dušíka je tam po týdnu dálnice jak hrom.
On děti nikdy nechtěl, já ano. A já bych si to mimčo strašně ráda nechala. Malá by měla sourozence, já bych měla malýho bobíka, na mateřský bych si dodělala vysokou školu, finančně bych to asi taky dala, bydlení mám. Problém je ten chlap. On to dítě nechce. Ale když si ho nechám, tak mi říkal, že se k tomu postaví jako chlap a bude se starat. Že to zkusíme znovu. ale já se strašně bojím těch jeho nálad. Být už na věky ve vztahu s chlapem, kterej bouchá jak papiňák? Mít s ním dítě? Neustále se hádat o výchově? Protože podle něj já všechno dělám špatně. Jak péče o malou když je nemocná, tak to kdy jíme co jíme jak jíme, i to jak trávíme volný čas. Když se mi chce něco děláme, když se nám nechce, koukáme na televizi. a co?? Prý že moje dítě nic nedělá (v první tříde chodí na klavír, aerobik, výtvarku a nově víkendově na koně).
Dneska mi řekl, že o svoje dítě by se staral úplně jinak, a jestli bych s tim měla problém, tak bych měla mlčet. Ze by to byl můj problém.
Když by nám to nevyšlo, tak mi řekl že by chtěl střídavou péči.

Co teď. Na jednom potratu jsem už byla, samoživitelka s jedním děckem už jsem. Jít do toho s tím, že budu mít dítě s panovačným člověkem, nebo budu samoživitelka dvou dětí? A potom podstupovat všechny ty soudy, tahanice. Nebo jít na potrat v 31letech a riskovat, že už nikdy dítě moct mít nebudu?? A hlavně, mě se do toho fakt nechce… Ale rozumově si říkám, že je blbost si to malý nechávat.

Co myslíte vy? Čím víc názorů tím líp

díky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32081
8.3.20 10:30

No dítě s takovým člověkem bych teda nechtěla…na druhou stranu jsem odpůrce potratů…takže bych si ho asi nechala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
8.3.20 10:32

Nenechala bych si to dítě, zavání to problemama s tím chlapem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
8.3.20 10:34

@quinty Nechala bych si mimino, pokud Vám nehrozí bez chlapa žádný existenční problém. A ta střídavá péče - az uvidi kolik je to starosti, tak ho takový kecy přejdou.

• Citovat
  • Upravit
15139
8.3.20 10:34

Dítě bych si nenechala. Chlap bude dělat problémy a ty budeš ta, co má každé dítě s jiným, a ani s jedním už není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
8.3.20 10:36

Místo 18ti let případných tahanic s tímhle typkem se můžete rozejít a nikdy nevíš, co bude. Za dva tři roky můžeš být klidně těhotná s chlapem svého života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
8.3.20 10:43

No nechapu, ze jsi to nechala dojít tak daleko zvlast kdyz uz jsi na potratu byla… ( to je fakt tak bezne?)
Myslim, ze jedno dite na samozivitelku je az dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.3.20 10:44

Já bych si ho nenechala. Všechny neshody mezi vámi odnese to dítě a ani ty si to mateřství ve finále nebudeš užívat. Stačí jeden rodič deb.il a dítě klidně může skončit někde v ústavu, kde si bude odvykat mít rádo :zed: :zed: není žádný důvod, abys nemohla mít další dítě s někým jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.3.20 10:45
@karkarka píše:
Dítě bych si nenechala. Chlap bude dělat problémy a ty budeš ta, co má každé dítě s jiným, a ani s jedním už není.

Já teda nechci být puritanka, ale tohle taky nechceš. Pak potká dalšího a na zvonku to bude jak ukrajinská ubytovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
8.3.20 10:47

@Kaileee jak jsem psala vyse, HA brat nemuzu, on deti nikdy nechtel, a prerusovana souloz nam vychazela paradne. S tim problem nebyl. Abych byla konkretni-on to do me lidove receno pustil s tim, ze je urcite neplodny. Zabila bych ho za to. Bylo to i mimo plodne dny, no ale ocividne ne tak mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
8.3.20 10:50

@terien presne…ja to vidim uplne stejne. Nechci mit kazdy dite s jinym. Ja touzim po normalni rodine. jak rikam rozum mi rika dat pryc, on se nezmeni. :srdce: rika nech si ho.

Tohle byl proste asi brutalni ulet. Ja jsem proste takova, ze porad doufam, ze se nekdo neco zmeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
8.3.20 10:51

Těžko radit. Člověk neví, co ten tvůj chlap vyvede ci zda má jen takové silacke řeči. Myslíš, že by se opravdu chtěl starat? Asi bych si dítě nechala :think: já jsem prostě odpůrce potratu, když to jen trochu jde. Ale chápu, že jsi fakt v blbé situaci a aby to neodneslo to dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
8.3.20 10:53
@quinty píše:
@Kaileee jak jsem psala vyse, HA brat nemuzu, on deti nikdy nechtel, a prerusovana souloz nam vychazela paradne. S tim problem nebyl. Abych byla konkretni-on to do me lidove receno pustil s tim, ze je urcite neplodny. Zabila bych ho za to. Bylo to i mimo plodne dny, no ale ocividne ne tak mimo.

No, tak si měla běžet pro pilulku po, když jsi to věděla. Taky nemáš rozum!!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
8.3.20 10:53

@quinty hm hm hm, existuji i jine formy antikoncepce :roll: faaaaakt tyjo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
8.3.20 10:55
@mamina89 píše:
No, tak si měla běžet pro pilulku po, když jsi to věděla. Taky nemáš rozum!!! :pocitac:

Bylo to uplne mimo plodne dny. Ale jo no, na to jsem spolihat nemela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová