Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Enmamma píše:
Jdi aspoň do adopce, vždyť to dítě nemůže za to, že nemáš peníze. Jednou tě to bude mrzet. Budeš počítat roky, kolik by už tvému děťátku bylo, budeš přemýšlet, jak by vypadalo… Mnoho žen tohle neustojí a litují interrupce. Zodpovědnost není potratit dítě, zodpovědnost je postarat se o něj i za cenu, že ho nebudeš mít v náručí.
ale nemusi, kde jsi tohle vzala ….vis kolik je a hlavne bylo potratu ….premysli a lituje jen urcite procento, ostatni jsou rady, ze to maji za sebou a uz se k tomu nevraci.
@Venetia píše:
ale nemusi, kde jsi tohle vzala ….vis kolik je a hlavne bylo potratu ….premysli a lituje jen urcite procento, ostatni jsou rady, ze to maji za sebou a uz se k tomu nevraci.
Ano, většina žen to vytěsní, bere to jakou šoupání housek do regálu. Ale jsou i citlivé ženy, které to mrzí.
@Enmamma píše:
Ano, většina žen to vytěsní, bere to jakou šoupání housek do regálu. Ale jsou i citlivé ženy, které to mrzí.
s tím souhlasím…
@Enmamma píše:
Nechtěné dítě není terno, ale na světě je také mnoho nechtěných seniorů a také jim neprovádíme proto eutanazii.
a co je nechtěný senior?
Já měla cyst několik ale pozitivní test z nich ani jeden. Test byl pozitivní jen když jsem byla těhotná
@azaleila píše:
@ka2ka špatně jsem se vyjádřila, měla a chtěla jsem napsat, že jsem neměla těhot. příznaky vůbec žádné, jen vynechanou menstruaci (nikdy se mi to nestává, podle mé menstr. by se daly řídit hodinky a otáčet kalendář) v té době jsem měla mirenu (nikdy více!) a test vyšel pozitivní… mimoděložní jsem samozřejmě nepoznala já, ale až MUDr. dle utz… promiň, vyjádřila jsem se jako tatar
aha tak alespon vím co si nepořizovat ![]()
@Enmamma píše:
psala jsi mnoho, ted pises, ze vetsina to vytesni…tak jak teda?
@Enmamma píše:
Já myslím, že se zakladatelka vyjádřila jasně - chce radu ohledně interrupce. Kdyby chtěla radu ohledně rozhodnutí, zda interrupci ano či ne, Tvoje komenty by měly smysl. Podsouváš tady svoje názory pokaždé, když potřebuje nějaká žena pomoct ohledně praktických věcí souvisejících s legitimním rozhodnutím týkajícím se jejího vlastního těla. Odsuzující výroky typu “citlivé ženy toho litují celý život” jsou jen Tvůj pohled na věc. Je hodně žen-a citlivých-které toho nelitují, protože vnímají tuto situaci jinak(pro někoho to může znamenat milník v životě, na základě kterého se stane lepším člověkem). Tak prosím schovej propagační letáky, neodsuzuj a nehaň. Ženy potřebují podporu i ve věcech, s kterými nemusíš/nemusím souhlasit.
@Venetia píše:
psala jsi mnoho, ted pises, ze vetsina to vytesni…tak jak teda?
Denně se udělá na světě miliony potratů, i kdyby jen stotisíc žen z toho bylo nešťastných a litovalo toho, je to hodně.
@martina bl Prosím, nepoužívej při argumentaci formulaci „rozhodovat se o vlastním těle“. Není to pravda. Žena rozhoduje o těle a životě svého dítěte, člověka s jedinečnou DNA. Jen dočasně je toto dítě uvnitř matčina těla. Ale není to součást matčina těla, není to něco jako její ruka, oko a podobně.
Neřeším tu právo na potrat, vyjadřuji se jen k nesmyslnosti argumentu.
@martina bl píše:
Já myslím, že se zakladatelka vyjádřila jasně - chce radu ohledně interrupce. Kdyby chtěla radu ohledně rozhodnutí, zda interrupci ano či ne, Tvoje komenty by měly smysl. Podsouváš tady svoje názory pokaždé, když potřebuje nějaká žena pomoct ohledně praktických věcí souvisejících s legitimním rozhodnutím týkajícím se jejího vlastního těla. Odsuzující výroky typu “citlivé ženy toho litují celý život” jsou jen Tvůj pohled na věc. Je hodně žen-a citlivých-které toho nelitují, protože vnímají tuto situaci jinak(pro někoho to může znamenat milník v životě, na základě kterého se stane lepším člověkem). Tak prosím schovej propagační letáky, neodsuzuj a nehaň. Ženy potřebují podporu i ve věcech, s kterými nemusíš/nemusím souhlasit.
Bohužel tento pohled má mnoho lidí. Nežádá o pomoc, tak proč pomáhat, sklopí hlavu a nevidí. A mezi legálností a etikou nelze postavit rovnítko.
@Melpel píše:
@martina bl Prosím, nepoužívej při argumentaci formulaci „rozhodovat se o vlastním těle“. Není to pravda. Žena rozhoduje o těle a životě svého dítěte, člověka s jedinečnou DNA. Jen dočasně je toto dítě uvnitř matčina těla. Ale není to součást matčina těla, není to něco jako její ruka, oko a podobně.
Neřeším tu právo na potrat, vyjadřuji se jen k nesmyslnosti argumentu.
Je to otázka úhlu pohledu. Čistě fyziologicky totiž platí, že pokud je něco uvnitř těla (nemluvě o tom, že díky němu roste),je to jeho součást. Součástí těla je i implantovaný umělý kloub a to je věc s naprosto odlišnou “dna”. Tím, že se do těla implantuje, stává se jeho součástí. Takže pokud už terminologie, tak do důsledků. (Přirovnání k umělýmu kloubu prosím brát jako přirovnání, opravdu si nemyslím, že kloub rovná se dítě).
@Enmamma píše:
Bohužel tento pohled má mnoho lidí. Nežádá o pomoc, tak proč pomáhat, sklopí hlavu a nevidí. A mezi legálností a etikou nelze postavit rovnítko.
Ono ta Tvoje “pomoc” totiž pomocí není. Je to jen hlásání Tvých názorů. O své pravdě, jsi natolik přesvědčena, že Ti ani nedošlo, že to není obecná “pravda” (ať už slovo pravda znamená cokoliv),ale jen Tvůj úhel pohledu.
@martina bl píše:
Ono ta Tvoje “pomoc” totiž pomocí není. Je to jen hlásání Tvých názorů. O své pravdě, jsi natolik přesvědčena, že Ti ani nedošlo, že to není obecná “pravda” (ať už slovo pravda znamená cokoliv),ale jen Tvůj úhel pohledu.
Možná je to nepochopitelné, ale likvidaci života jako pozitivní nevnímám, zvlášť pokud je životaschopný. O záchranu života se budu pokoušet vždy, i přes protesty ostatních. Trestné to není.