Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky myslim ze to bude ok. myslim ze by to fakt manzel nedal a bylo by zle. drzim palce.
Zítra mám jít na interupci… Hrozný pocit :‚(. Už mám dva kluky 3 a 7 let a třetí přítel nechce. Já jsem tedy chtěla nechat ale bojím se. Jsem po dvou sekcí a jsem na to tak trochu sama. Přítel má práci a jezdí domů jednou za 14 dní… Na nic jiného nemyslím :‘( je mi z toho na nic. V okolí jsem to nikomu nemohla říct a nemám si s kým promluvit o tom co hrozného cítím :'( Napíšte mi něco povzbuzujícího. Co byste dělali na mém místě…
@Léňa458 píše:
Zítra mám jít na interupci… Hrozný pocit :‚(. Už mám dva kluky 3 a 7 let a třetí přítel nechce. Já jsem tedy chtěla nechat ale bojím se. Jsem po dvou sekcí a jsem na to tak trochu sama. Přítel má práci a jezdí domů jednou za 14 dní… Na nic jiného nemyslím :‘( je mi z toho na nic. V okolí jsem to nikomu nemohla říct a nemám si s kým promluvit o tom co hrozného cítím :'( Napíšte mi něco povzbuzujícího. Co byste dělali na mém místě…
Pokud jít nechceš, tak nechoď
Nemůžeš přece dělat to, co sama nechceš jen proto, že to chce tvůj přítel
Akorát bys pak měla výčitky svědomí
Toť můj názor
![]()
Já bych to nedělala, ale to asi slyšet nechceš. Já bych sihlavně chlapa, který by mě nutil jít na potrat, nemohla vážit a náš vztah by tím zřejmě skončil ![]()
Můžu asi jen popřát hodně štěstí a dobrého psychologa k tomu, budeš ho potřebovat
@Léňa458 píše:
Tady je každá rada drahá, ale pokud vnitřně cítíš, že na interupci nechceš a šla bys jen kvůli příteli, tak to by pro mě důvod nebyl. Přítel je přítelem teď, časem být nemusí (ať už z jakékoholiv důvodu) a mohla bys toho potom litovat.
A co na to doktor, že jsi po dvou sekcích a čekáš další dítě? Vidí v tom velký problém? Já si nedovedu představit důvod, kvůli kterému bych šla dobrovolně na potrat (jeden jsem bohužel prodělala nedobrovolně), ale to neznamená, že takový důvod neexistuje. Tohle si musíš rozhodnout sama a pak si za tím stát. Ale rozhodovala bych se podle sebe (tj podle své zdravotní stránky, podle své finanční situace atp), ne jen podle toho, co chce přítel.
Pak bude každé tvé rozhodnutí to správné, přeju hodně sil
.
@Léňa458 píše:
na tvém míste bych si miminko nechala, kor když vís, že si ho chces nechat, nedelej to, budes toho po zákroku, hrozne moc litovat.. Věř mi, nechci te přesvědčovat, ne to fakt ne, musíš vedet sama dobře, co chceš.
moje mudra me nutila do interupce taktéž, ale ja jsem jí hned řekla, nutila me z toho důvodu, že jsm nemocná, bylo to hodne riskantní, pro me, ale zvládla jsem to, mam doma zdravou ynní 54 roční holčičkua sjem stastná, ež ji am. Nemela jsem lehký to enbyo tedy,, můj bejvalej me mlátil, nemel mě rád, ja jsem se s ním rozvedla, a od roka jejího života jsem žila sama, tezký sjsemm to měla, kolikrát jsme meli i málo do pusy, ale zvvládli jsme to, ted amm super partnera a hrozen moc mi pomáha a jsem stastná, že mam moje malé už možné vetsí stistko, dkybch ho enemal nezvladla bych to.
@Léňa458 píše:
No
vím co to může znamenat a jakej je to pocit když on nechce. Záleží na milionu okolností, jaký je váš vztah minulost, majetkové poměry…já ale vím že bych si dítě asi nechala. Te´d když už vím jaké to je jsem o tom přesvědčená.
Podle toho co píšeš bych nešla! Nevím jak tě povzbudit
když sama nechceš tak to pro tebe bude asi dlouho těžké. A proč přítel nechce, jsou nějaké závažné důvody?
@Léňa458 píše:
Musela jsem jít na revizi dělohy po zamklém těhotenství a se mnou tam byla holčina se stejným příběhem jako ty. Tehdá mi to přišlo jako hrozná nespravedlnost, ale neodsuzuju ji, neměla doma dobré zázemí a podporu manžela. Pořád měla nutkání svůj čin omlouvat. Nechci být hnusná, ale její probrání z narkózy bylo hodně smutné. Šíleně brečela.
Nedávno šla i moje spolužačka na interupci, manžel jí vyhrožoval odchodem. Říkala, že se jí od té doby protiví… Já bych nešla.
Příspěvek upraven 31.07.13 v 20:30
@Léňa458 píše:
Nemužu ti dát radu co máš dělat, ale jsi si tím rozhodnutím opravdu jistá? Třeba by se to dalo ještě probrat s přítelem a mimčo si nechat
Já bych s e snažila si mimi asi nechat, ale zase nejsem v tvé situaci a nevím jak to máte doma. Jestli jsi těhotná chvilku, tak na potrat nespěchej a v klidu si to ještě promysli.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Hodně štěstí, doufala jsem v jiný konec.