Interrupce - do kterého týdne se provádí a jaká jsou rizika?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1044
31.7.13 20:31

Všem co můžete mít děti hrozně zívidim protože my můžeme mít dítě jen přes IVF a lituju všechny co jdete na potrat…co já bych dala za to kdybych mohla normálně otěhotnět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
31.7.13 20:42

Spíš bych to viděla tak, jestli jsi schopna zůstat se třemi dětmi jako samoživitelka.
Protože k tomu může dojít pokud si mimčo necháš proti jeho vůli.
Pokud si ho nenecháš, může jít vztah do kytek také, záleží na spoustě jiných okolností které my neznáme.
Ale za mĕ je lepší zůstat sama se dvěma dětmi než se třemi.
Ať se rozhodneš jakkoli, hlavně nedopusť aby ses do stejné situace dostala znovu.
Držím ti pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
31.7.13 20:48

:hug: nedokážu si představit, že by mě můj muž posílal na potrat a kdyby ano, nebyla bych s ním.

Držím palce, ať se rozhodneš správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.13 20:50
@Léňa458 píše:
Zítra mám jít na interupci… Hrozný pocit :‚(. Už mám dva kluky 3 a 7 let a třetí přítel nechce. Já jsem tedy chtěla nechat ale bojím se. Jsem po dvou sekcí a jsem na to tak trochu sama. Přítel má práci a jezdí domů jednou za 14 dní… Na nic jiného nemyslím :‘( je mi z toho na nic. V okolí jsem to nikomu nemohla říct a nemám si s kým promluvit o tom co hrozného cítím :'( Napíšte mi něco povzbuzujícího. Co byste dělali na mém místě…

Tohle mi úplně rve srdce. Já bych na Tvém místě nešla. Život dítěte vs. sobectví otce. To se přece nedá srovnávat.
Nechápu, že se k Tobě může takhle zachovat, ty nosíš pod srdcem ten nejkrásnější dar, jak po Tobě může chcít abys ho zabila???

Kam proboha zmizeli opravdoví muži? Takoví, kteří se dovedou k věcem postavit čelem a ne utíkat, řešit všechno pro ně tím nejméně komplikovaným způsobem.
Já bych si takového chlapa nemohla vážit.

Dítě přece není věc, kterou můžeš jen tak vyhodit. Myslím si, že Tě to bude do konce života trápit :,(. Přítele asi těžko…

Prosím nekamenujte mě za tento názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
31.7.13 20:55

@Tšekkin Kulpa Já si taky myslím, že je to jedna z nejhorších věcí, co ženskou může potkat, ale na druhou stranu já bych toho chlapa asi neodsuzovala, nevíme jak to je. Zakladatelka psala, že je doma jednou za 14 dnů třeba už prostě nechce další díte o které se nebude moci kvůli práci starat, nevíme zda je to pro rodinu vůbec finančně únosné, třeba by na to rozpočet už prostě vůbec, ale vůbec nevystačil :nevim: a ono vychovávat dítě bez peněz v dnešní době hold prostě nejde. Na věci které jsou nutné být peníze prostě musí :nevim: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
1.8.13 11:48
  • tak zakladatelko, jak jsi se rozhodla?? Tak či onak, doufám, že to bylo správné rozhodnutí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
1.8.13 11:56
@Léňa458 píše:
Zítra mám jít na interupci… Hrozný pocit :‚(. Už mám dva kluky 3 a 7 let a třetí přítel nechce. Já jsem tedy chtěla nechat ale bojím se. Jsem po dvou sekcí a jsem na to tak trochu sama. Přítel má práci a jezdí domů jednou za 14 dní… Na nic jiného nemyslím :‘( je mi z toho na nic. V okolí jsem to nikomu nemohla říct a nemám si s kým promluvit o tom co hrozného cítím :'( Napíšte mi něco povzbuzujícího. Co byste dělali na mém místě…
:hug:
napiš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.13 16:31

Když jsem zjistila že jsem těhotná okamžitě jsem chtěla jít na potrat. Kolegyně v práci mi to ale rozmluvily, že nemám být hloupá a to malé si nechat. Je mi 28. Po zjišťování o rizikách potratu a dekalších úvahách co dále v mém životě jsem se nakonec rozhodla bojovat jako svobodná matka a to malé si nechat. Jsem teď skoro na začátku 10.týdne a přepadají mě strašné myšlenky, jít na potrat. Moje situace je komplikovanější protože jsem blbá a naivní. Už si opravdu nevím rady tak si sem vypisuji svůj smutek.Je tu někdo kdo by si chtěl popovídat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
2.8.13 16:44

@hanulinka23 a co otec dítěte? Máš kde bydlet, co rodina? jen teda 10tt už je dost :?, chceš to dítě vůbec na tohle vše si musíš odpovědět jestli třeba i sama to zvládneš. věk na dítě už máš ;), nenechala bych si do toho kecat od kolegyn z práce :jazyk:, ale i tady se to rozdělí na 2 tábory ale tim že se tady schází hlavně těhotné nebo snažící se otěhotnět a hodně matky s dětma tak spíš uslyšíš at si dítě necháš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.13 19:20

Stalo se to vše velmi rychle. Strašně se za svou neomylnou hloupost stydím. Nejradši bych se neviděla! Ale hold stalo se! Celý život jsem se chránila, antikoncepci neberu už od svých 20. Otec dítěte je z Jamajky, který mi na rovinu řekl že se mnou nebude bydlet v česku. Protože je hudebník a jezdí po celém světě. Ale že mě bude finančně podporovat jak jen bude moct. Ale na to se opravdu moc nespolíhám. Stěhuju se zpátky k rodičům na byt. Takže bydlet kde mám. Vím že to bude sakra těžké do budoucna, ale teď si myslím že už je pozdě. Zaváhala jsem hned na začátku těhotenství, teď už se bojím jít na interupci ale hlavně když už jsem viděla to malinký na ultrazvuku, byla by to vražda. Jsem prostě hloupá kráva že jsem si myslela že mě jamičan vydrží mít rád…nakecal toho hodně pěknýho…nedávno jsem viděla fotky jak si užívá v Turecku s nějakou slečnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
2.8.13 19:45

@hanulinka23 :? tak to teda nic moc vyhlídky :jazyk: tak snad alespon finančně pomůže ale kdo ví, toho asi hned tak nedohledáš pokud platit nebude. jsem hodně proti potratům ale v tomhle případě :roll:, ted už je skoro pozdě a co rodiče na otce miminka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.10.13 18:14

Před cca devíti měsíci jsem řešila stejný problém a šla nakonec na potrat. Největší chyba mého života, zkončila jsem s psychickým zhroucením na psychiatrii a bojím se, že si to nikdy neodpustím (a svému expartnerovi už vůbec ne – ten potrat si vynutil). Holky, pokud máte jen malou možnost si dítko nechat (rodiče pomohou a nebojte se o pomoc někomu blízkému říct – já to tajila, a to byla chyba), nechejte si ho… To co se pak děje s psychikou po potratu nepřeju nikomu (výčitky, vztek a duševní bolest… nemluvě o pocitu, že už druhou možnost mít dítě nebudu mít). Teď to na mě padá všechno znova, když si uvědomuju, že touhle dobou bych už malé dítě chovala v náruči. Je mi z toho hrozně, že jsem se rozhodla tak, jak jsem se rozhodla. Šla jsem na interupci tehdy už s hrozícím potratem (krvácením), protože jsem to špatně nesla (postoj mého tehdejšího přítele) a hroutila se už několik dní předtím. Teď chodím k psycholožce a nemůžu se z toho dostat…
Hodně síly všem, co řešíte podobný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.13 18:33

@hauva klid, až bude ten správný partner a budete chtít miminko, určitě se to povede..
jen najít toho správného… :hug:
co bude chtít taky dítě, neopustí Tě atd atd…

To nějakou dobu potrvá, musíš žít dál. Věnuj se sobě, koníčkům, práci, studiu…
Sama mám za sebou zamlklý potrat, musela jsem na kyretáž…tuhle bolest dokonale vyléčilo až další dítě..Drž se!

• Citovat
  • Upravit
630
7.11.13 09:44

Zivot nebo Penize

Ahoj holky nevim kde se vypovidat nez tady…vcera jsem si delala test ktery vysel pozitivne ihned jsem sla k dr a ten me rekl ze jsem tak 10+1 velice me to zaskocilo jelikoz jsem nepocitala ze uz jsem tak dlouho jelikoz pred mesicem jsem si delala test a ten byl negativni. Pritel a ja nevime co delat vim ze slovo interupce je hrozna ja sama jsem byla vzdy proti ni 10 roku jsem se snazila otehotnet pak jsem to nejak dokazala mam 4 letou slecnu a na ceste dalsi ale nevim co delat.Nase financni situace neni nejlepsi jelikoz pritel plati alimenty plus na ex manzelku a dokopy to dela 10 000 ja ted v praci vydelam 9000 to je na najem a nam zbude z jeho vyplaty este tak 5000 jsem ve zkusebni dobe jsem tam jen mesic taze jasna vypoved a co dal???jsme v podnajmu i jako sama zijici matka bych nic nedostala a hrozne me stve ze tento sistem dokazi vyuzit jen nekteri lide jine kategorie kdyz to tak mam rict a ja nemam na nic narok a mam se tu behem par dnu rozhodnout mezi Zivotem a Penezma je to hrozne od vcera jen brecim nevim co dal pryc to dat nechci ale zaroven privest dite do situace ktera je ted takova neni asi take vhodne.Fakt nevim co dal…dekuji ze jste me vyslechli… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evina78
7.11.13 21:30

Zivot je dar, nezufaj!

Zivot je dar, nezufaj, je viac ako peniaze!!!
Vaz si to, cakas babetko, tes sa, raduj sa!!!
Ja mam dve deti, o prve sme sa roky snazili (teraz ma4,5r) a druhe k nam proste prislo necakane(1r), veci nosi starsie, da sa kupovat aj v second-hande atd, na peniaze nemysli, nejak to zvladnete, tes sa, je to DAR, budes stastna, uvidis!

v @loooli píše:
Ahoj holky nevim kde se vypovidat nez tady…vcera jsem si delala test ktery vysel pozitivne ihned jsem sla k dr a ten me rekl ze jsem tak 10+1 velice me to zaskocilo jelikoz jsem nepocitala ze uz jsem tak dlouho jelikoz pred mesicem jsem si delala test a ten byl negativni. Pritel a ja nevime co delat vim ze slovo interupce je hrozna ja sama jsem byla vzdy proti ni 10 roku jsem se snazila otehotnet pak jsem to nejak dokazala mam 4 letou slecnu a na ceste dalsi ale nevim co delat.Nase financni situace neni nejlepsi jelikoz pritel plati alimenty plus na ex manzelku a dokopy to dela 10 000 ja ted v praci vydelam 9000 to je na najem a nam zbude z jeho vyplaty este tak 5000 jsem ve zkusebni dobe jsem tam jen mesic taze jasna vypoved a co dal???jsme v podnajmu i jako sama zijici matka bych nic nedostala a hrozne me stve ze tento sistem dokazi vyuzit jen nekteri lide jine kategorie kdyz to tak mam rict a ja nemam na nic narok a mam se tu behem par dnu rozhodnout mezi Zivotem a Penezma je to hrozne od vcera jen brecim nevim co dal pryc to dat nechci ale zaroven privest dite do situace ktera je ted takova neni asi take vhodne.Fakt nevim co dal…dekuji ze jste me vyslechli… :(
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty