Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Aniiii píše:Řid se podle sebe…mě třeba je 21,s přítelem se o mimčo snažíme už přez rok a taky se to povedlo…bohužel ale to příroda pokaždé ukončila sama… Neřid se nikým jiným než sebou a třeba si sedni a prober to s přítelem a pak se rozhodni. Třeba se zeptej rodiču, jestli by ti pomohli kdyby jste se později s přítelem rozešli atd…máš ještě 14 dní čas, tak neváhej…držím ti palečky at se rozhodneš jak ti to bude nejlíp vyhovovat
Ahoj, jsem těhotná, v 10 týdnu, jsem ještě poměrně mladá. Mám přítele 5 let, ale poslední 3 roky jsou to samé hádky a rozchody, pořád se k sobě vracíme, mám podezření i na partnerovu nevěru. Miminko moc chci, ale nechci ho vychovávat sama a mám strach že s partnerem se budu jen trápit, brečím každý den, jsou zoufalá. Studuju vysokou v praze, byl to můj sen, ničí mě to, že udělám velkou chybu.
Děkuju za názor. Mi bude 20. Asi nemám srdíčko na to, abych ho dala pryč, risknu to a budu doufat, že toho nebudu litovat a budu šťastná. Hodně štěstí i tobě ![]()
@Aniiii píše:
Děkuju za názor. Mi bude 20. Asi nemám srdíčko na to, abych ho dala pryč, risknu to a budu doufat, že toho nebudu litovat a budu šťastná. Hodně štěstí i tobě
To ti schvaluji a uviíš jak budeš ráda až ti poroste bříško a jak se to narodí tak budeš nejštastnější at jsi s přítelem a nebo sama u vašich
Neboj bude fajn a bud ráda, že ti to šlo bez provlému…já mám problémy a o mimčo se snažíme už přez rok a nják to nejde udržet…
Hodně štěstíčka do života a v kterém jsi týdnu?
![]()
Jsem 10+3
S přítelem chceme určitě bydlet spolu, za 2 měsíce bychom se měli brát, jen je to na mě asi všechno moc rychlé. Miminko nebylo plánované, brala jsem normálně antikoncepci, ale je fajn, že moje i jeho rodina jsou moc rádi a už nakupují oblečení.
![]()
@Aniiii píše:
Jsem 10+3S přítelem chceme určitě bydlet spolu, za 2 měsíce bychom se měli brát, jen je to na mě asi všechno moc rychlé. Miminko nebylo plánované, brala jsem normálně antikoncepci, ale je fajn, že moje i jeho rodina jsou moc rádi a už nakupují oblečení.
![]()
Tak to je pěkny…ještě do toho svatba aspon ti to bude utíkat
tak hodně štěstíčka jak ve společném životě, tak i v těhu a pak s miminkem..ěřím a vím, že jses rozhodla dobře a nikdo ti to nebude nják vyzlívat…přeji ti to…
![]()
Děkuju. Hodně štěstí i Vám s miminkem, at se Vám to podaří a jste štastní. Měj se hezky
![]()
Děkuju. Hodně štěstí i Vám s miminkem, at se Vám to podaří a jste štastní. Měj se hezky
![]()
Zakladatelko, odpovědi jsi už dostala, snad ti to dnes u doktora vyšlo dobře. Jinak se nastačím divit, jak některé ženské tady dokážou vše překroutit, domýšlet si nenapsané a být tak hnusné
. Příště si podobné věci radši fakt vygoogluj,, protože některé z nás tady nedokážou hned neútočit a jen normálně odpovědět. ![]()
@Aniiii píše:
Děkuju. Hodně štěstí i Vám s miminkem, at se Vám to podaří a jste štastní. Měj se hezky![]()
![]()
Věřím, že se jednou zadaří…mě bude v letě 22 takže nják se uklidnuji tím, že jsem mladá, ale je to strašná skušenost no
Každopádně ted se nechám vyšetřit od hlavy až k patě a věřím, že mi doktoři pomužou to sluníško donosit
Tak hooodně štěstíčka a někdy se ozvy jak a co prožíváš v těhu ráda si to poslechnu
![]()
@Hanulkaa píše:
diskuze proběhla před rokem, zakladatelka už má jistě vyřešeno, nerozumím komentáři, který se objeví po takové době, ani tady nevidím nový podobný dotaz na oživení diskuze
No a co jako - třeba já jsem chtěla na diskuzi reagovat
![]()
Chápu, je to citlivé téma, sama jsem maminka od dvouch vytoužených, milovaných dětí a nikdy by mě nenapadlo o potratu jen přemýšlet dokud se člověk nedostane do situace kdy sám to musí řešit. Otěhotněla jsem a miminko si opravdu nechat nemohu a raději než ho přivést na svět do problémů tak to vyřešit dokud to jde. Brečím, je mi z toho smutno, ale později bych se natrápila víc a hlavně už by to odnášel ten človíček. ![]()
Zdravím děvčata ![]()
před 14 dny jsem zjistila, že jsem těhotná. Situace byla bohužel taková, že by nebylo rozumný miminko si nechat. Hodně jsem to obrečela, protože když už je ženská těhotná, reaguje jinak, než když se nad tím spekuluje, coby kdyby…z interrupce jsem měla příšernej strach, neměla jsem páru do čeho jdu, jestli mi pak bude špatně, jestli to bude bolet…teď mam asi 3 hodiny po zákroku a musím říct, že všechny holky, co píšou na net něco o psychickych problémech po zákroku, o „pocitu prázdného bricha“ a podobně, bych nakopala do zadku. Podobný příspěvky jsem si četla i ja, než jsem tam šla a byla jsem z toho jen zděšená a vystresovaná…HOLKY!!, když už se něco takovýho stane a musíte to řešit tímhle zpusobem…buďte v klidu a nečtěte ty uplakaný komentáře, jen vás to vyděsí. Vážně o nic nejde a to mi věřte, že já jsem extra stresař
Byla jsem na soukromé klinice, do nemocnice bych nešla z toho důvodu, že tam to dělají dost často medici a já bych to mimčo určitě jednou chtěla. Zaplatila jsem se vším všudy 4500,–. Přišla jsem tam, oblíkla si noční košilku, ukazali mi mojí postel, odložíte si osobní věci a pokud je někdo před Váma, klidně ležíte a čekáte. Jde to rychle. Já měla to štěstí, že jsme tam byly tři a vykládaly si, takže tam nebyla žádná plačící amtosféra, které jsem se bála. Zavolají Vás, uspí, během 10ti vteřin jsem o sobě nevěděla a pak už mě jen pokládali na postel a já hodku dospávala. pak přišel doprovod a hurá domů. Vážně to není tak strašný, neříkám, že je to správný, ale každá má právo volby a pokud se proto rozhodnete, buďte v klidu
![]()
@ELLEN_KA88 To,že vážně o nic nejde může být pravda v tvém případě. U někoho jiného to může být trauma na celý život. Ty co se tady radí to také nejspíš neberou jako vyštourání bobku ze zadku, jinak by se na nic neptaly a šly rovnou. Lidská psychika je nevyzpytatelná věc. ![]()
@boball píše:
@ELLEN_KA88 To,že vážně o nic nejde může být pravda v tvém případě. U někoho jiného to může být trauma na celý život. Ty co se tady radí to také nejspíš neberou jako vyštourání bobku ze zadku, jinak by se na nic neptaly a šly rovnou. Lidská psychika je nevyzpytatelná věc.
Přesně tak. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.