Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky!Je tady nekdo kdo prodelal v 22 tydnu tehotenstvi potrat kuli infekci?
Prodělala jsem ve 20. tt břišní infekci, poměrně závažnou s velmi vysokými horečkami po dobu 4 dní a následnou hospitalizací v nemocnici, ale potrat z toho nebyl. Mimi se narodilo v termínu a naprosto bez následků. Dnes jsou jí už 4 roky a je to moc šikovná holčička.
ja potratila v 22 tydnu ze dne na den… prej to byl samovolny potrat … do dneška nepřišly proč se to stalo, a už to je 67 dni …
Ahoj já jsem měla dvakrát porod kvůli infekci,první chlapec 25 týden byla to bakterie ecoli,chlapečka nám zachránili.......mysleli jsme si že to byla jen blbá náhoda, bohužel se to opakovalo i u druhého těhotenství holčička 24 týden bakterie ureoplasmata,dopadlo to špatně. Bylo to jak přes kopírák otvírání porodních cest,vyklenutý vak blan a a bakterie rezistentní na veškeré antibiotika.......něco je u mě špatně ale bohužel jsme nepřišli zatím na to co, hrozně moc bych chtěla miminko,ale mám strašný strach.......
me se to stalo minulej tejden.horsi zazitek sem nezazila.rikaji tomu potrat ale clovek to musi porodit a vse prozit.ja jsem jeste ke vsemu po umelem oplodneni takze radost hned na poprve a pak velke zklamani a smutek,prazdota,,,,ale urcite vite ocem mluvim.Me se to stalo taky ze den na den.zadne priznaky akorad to ze me doktorka lecila na naky zanet a dostala sem antibiotika v kremu naky dalacin a bylo to v prosinci a tvrdila mi ze to mivaji tehotne.sem dost prekvapena ze mi neudelala kontrolni ster a nenasadila neco jineho silnejsiho predce jsem uz po 3 potratu vzdy neco jineho.2 sem otehotnela normalne pak sem mela mimodelozni a ted kdyz sem sla na umele oplodneni tak to vyslo a byla jsem uz tak daleko.....strasne.Premyslim ze si budu stezovat na nedostatecnou peci.
Ted pujdu k doktorce a uvidim co mi reknou jakej postup dal kdy znova do umeleho.
Já jsem potratila v prvním trimestru a je to hrozný pocit, prázdnota, beznaděj, selhání… ![]()
Pak jsem se o miminko snažila téměř tři roky a pořád nepřicházelo. Partner mě obviňoval, že je to moje chyba, deptal mě. Rozešli jsme se. ![]()
S novým partnerem jsem už tolik na to nemyslela, protože on ani rodinu neplánoval a ono se téměř po roce zadařilo a já nečekaně otěhotněla. Ovšem to se partnerovi nelíbilo, protože jak mi řekl, překazila jsem mu jeho plány a zničila mu život. Poslal mě na potrat. Já jeho k vodě. Po sléze jsem se dozvěděla, že si našel jinou a proto se mu dítě nehodilo.
Na přelomu devátého a desátého týdne jsem začala krvácet, nynější manžel mě odvezl na pohotovost. Diagnoza velký hematom a hrozící potrat. A zase ta beznaděj a zklamání… Naštěstí léky zabrali a mimčo se udrželo. Teď mám pro změnu zase tuhnutí břicha, kolikrát nemůžu ani spát a to užívám magnezko a tak strach je tady pořád, aby vše dobře dopadlo. Ono jak je vidět není vyhráno, dokud se dítě nenarodí. ![]()
nika30 píše:
Ahoj já jsem měla dvakrát porod kvůli infekci,první chlapec 25 týden byla to bakterie ecoli,chlapečka nám zachránili.......mysleli jsme si že to byla jen blbá náhoda, bohužel se to opakovalo i u druhého těhotenství holčička 24 týden bakterie ureoplasmata,dopadlo to špatně. Bylo to jak přes kopírák otvírání porodních cest,vyklenutý vak blan a a bakterie rezistentní na veškeré antibiotika.......něco je u mě špatně ale bohužel jsme nepřišli zatím na to co, hrozně moc bych chtěla miminko,ale mám strašný strach.......
Ahoj Niko, tak teď jsem se trochu vyděsila když čtu tvůj příspěvěk.
Jsem v 10tt a byla mi také zjištěna ureoplazmata. Bohužel je mám už asi 2/4 roku, což jsem nevěděla protože mě Dr neinformoval abych se dostavila pro léčbu
.
Mohla bych se tě zeptat na pár informací ? Jestli tě něčím léčili a od kdy ?
Jestli jsi onemocněla před těh nebo v průběhu ?
Můj strach je tedy taky ukrutný, hlavně pro to že se mi první mimino uškrtilo při porodu, byla to uplně zdarvá holčička, jen v porodnici měli pořád dost času až bylo pozdě ! Takže věř že teď jsem pěkně vyděšená aby se něco nestalo
Ale věř mi že jediná záplata na tu zející díru v srdci je další přírůstek ![]()
TARY
ten utrogestan se muze brat porad.cetla sem od nakeho doktora ze podavani utrouse v 2 trimestru prospiva tehotenstvi.tak ja zkusim vsecko.hele a jak probiha to imunologicke?ja mam na to jit ted po sestinedeli a nevim co me ceka.jestli mi to udelaji v gennetu nebo se obednat jinam do nakeho specializovaneho centra.ja totiz trpim hodne na zanety.me vadi treba vic chloru nebo PH ve vane a uz mam zanet…no strasne
sanulka píše:
TARY
ten utrogestan se muze brat porad.cetla sem od nakeho doktora ze podavani utrouse v 2 trimestru prospiva tehotenstvi.tak ja zkusim vsecko.hele a jak probiha to imunologicke?ja mam na to jit ted po sestinedeli a nevim co me ceka.jestli mi to udelaji v gennetu nebo se obednat jinam do nakeho specializovaneho centra.ja totiz trpim hodne na zanety.me vadi treba vic chloru nebo PH ve vane a uz mam zanet…no strasne
Ahoj, pardon, že se vám do toho míchám, ale jsem taky po dvou potratech a strašně dlouho mě trápily záněty a vůbec nic mi na to nezabíralo. Pak mi doktor při odběru cytologie zjistil těžkou displazii děložního čípku a poslal mě na konizaci. Od tý doby mám klid. Vim, že je to běžný vyšetření a pořádný doktoři si to hlídaj, ale ten muj to moc nehlídal. Tak mě jen napadá jestli to máš ok.
AHOJKY PARKETKA
Ja se stim lecila a nasli mi predrakovinovej stav.delali mi biopsii.ted po tom potratu me znova na ten cipek koukne,ale behem tehu byl v poradku tak uvidim,ale dekuji za radu
Sanulko, imunologii mi udělali v nemocnici, kde jsem porodila, plánovaný to nebylo, ale trochu jsem otravovala doktora, chtěla jsem aby mě zařadil do rizikový ambulance a i když to nakonec nedopadlo aspoň mně udělal tu imunologii. Sestra mi jen vzala krev a za měsíc byly výsledky a doktor řekl je to v pořádku, toť vše. Myslím, že by to v tom gennetu mohli udělat, protože mě krev brali taky v Caru, který je v té nemocnici. S tím utrogestanem si mě překvapila, doktorka říkala, že jen první trimestr, myslím, že je to i v tý příbalový informaci a i na netu jsem četla, že je I. trim. No taky chci udělat vše pro to, aby už to bylo jen dobrý, ale právě že si myslím, že nejdůležitější je najít fakt dobrýho gynekologa. Já jsem dřív záněty netrpěla, nebo o tom aspoň nevím, protože je fakt, že můžeš zánět mít a nemít žádný příznaky, což byl i můj případ, když mi v nemocnici zjistili tu infekci. Jenže pokud nemáš příznaky, tak doktorka mi neudělá stěr, což mi neudělala ani po nemocnici, což je dost zarážející, nerada bych aby se to ještě opakovalo.
To je docela zajímavý,co píše parketka, co se zkusit na to zeptat doktora.
Parketko, ahoj, to je dobře, že se mícháš
, dobrá rada je potřeba
Sanulko, tvůj příspěvek se mi zobrazil až jsem poslala svůj, tak toho máš už teda dost za sebou, snad už sis vše vybrala a je konec problémům
sanulka píše:
AHOJKY PARKETKA
Ja se stim lecila a nasli mi predrakovinovej stav.delali mi biopsii.ted po tom potratu me znova na ten cipek koukne,ale behem tehu byl v poradku tak uvidim,ale dekuji za radu
No já právě měla III. stupeň to je ten poslední před rakovinou nějak mi moc nejde do hlavy, že na to přišel až tak pozdě a už se to nepodařilo odstranit všechno s ohledem na to, že jsem chtěla děti. Taky docházim na reprodukční imunologii a beru Prednison protože můj imunitní systém se brání plodu a chce ho vypudit, ale doktor mi tam právě řikal, že nejdůležitější je zbavit se zánětů. Narvat se vitamínama a vyléčit tady ty potvory. Teď jsem teda v 11. týdnu tak snad to tentokrát vydržíme.
Ahoj Bananovko,ty ureoplasmata mi zjistili až v těhotenství,teď už nevím přesně někdy okolo 17týdne,dostala jsem atb. a pak se nic nedělo,nedělali žádný kontrolní stěr,ten jsem si vyžádala,byl pozitivní i přes to mě poslali domů a to bez léčby,nedalo mě to a asi po týdnu jsem tam volala,podotýkám že jsem chodila k Apolináři a každou mou návštěvu tam byl jiný doktor a co doktor to jiný názor,řekl ať přijedu že se na to podívá,to už jsem se otvírala.......tak si mě tam nechali...... Prý ureoplasmata není tak nebezpečná,pro mě ale byla........ Vím že jedinou záplatou je jak píšeš další těhotenství.......ale pro mě ne,alespoň do doby než přijdou na to co to způsobuje po třetí bych před inkubátorem stát neunesla....... Co to je Tary ta konizace čípku,to slyším prvně že by to mohlo být ve spojení s opakovanými infekcemi,ale určitě dobré vědět…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.