Potrat v 2. trimestru kvůli infekci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.11.16 11:15
@Linda777 píše:
Ahoj holky, především si myslim, ze doktori nekdy vůbec nevedi, proc se něco stalo. Proste to uzavrou jako infekci a hotovo. Ono při zdravem tehotenstvi se dovnitř k plodu zadna infekce nedostane, zespodu je to chraneno velmi dobře. Ja jsem mela porod/potrat ve 22.tydnu s tim, ze mi asi 10 dnů zacla kapat voda, ale ja jsem tomu neprikladala důraz, myslela jsem, ze je to zvysena vlhkost. Najednou jedno rano jsem vstala z postele a voda mi zacla tect na zem…no a to rano mi vyvolali porod, bylo to v tom 22.tydnu. Větší trauma jsem v zivote nezazila. Jakoby skončil svet… Jak jsem psala drive, dalšího tehotenstvi jsem se bala, ale sla jsem do nej. Akorát jsem vyčetla nekde v diskuzi radu doktora, ze při predcasnych porodech a nedostatecnosti del. hrdla (a tím pádem vniknuti infekce) pomaha Utrogestan. Na mou zadost muj gynekolog mi ho předepisoval az do konce tehotenstvi a ja jsem dokonce prenasela! Ale tato informace o tom Utrogestanu se moc nevi, nevedel ji ani muj Mudr., který je kapacita. Jsou to nové informace, které se moc nesdíleji… bohužel.Tak to můj doktor to moc dobře ví a Utros hned automaticky nasadil,jenže zase stojí no. Bohužel - bohu díky , peníze dělají doby :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.16 13:44

Jsem obnovující „zakladatelka“. Děkuji za příspěvky a podporu. Tak pro upřesnění: Jedno dítě už díkybohu mám, těhotenství bezproblémové. Počato víc než přirozeně, „stará“ nejsem.
Nejsem extra fanynkou svého gynekologa, ale nemyslím, že něco zanedbal. Dva dny před počátkem bolestí jsem byla na velkém utz jinde a vše ok. Pak mi začaly křeče, byla jsem na pohotovosti. Vyšetřila mě velkým utz přes břicho, vaginálním utz a normálně vaginálně. Našla jem hojnější žlutý povlak v pochvě, tak řekla asi nějaký zánět a dala na to krém. Ale rozhodně se jí to nezdálo dramatické, byla to spíš diagnóza z nouze. (Snažím se nemyslet na to, že kdyby si mě tam nechali, udělali stěry, tak to mohlo dopadnout jinak.) Každopádně myslím zmínila i to, že děložní čípek drží dobře. Kdyby měl nějakou nedostačivost, tak by si toho přece někdo všiml…Potratila jsem o několik dnů později. :( :(
Jen jsem se nějak moc upnula k tomu, že budu znát příčinu a když mi vlastně nic neřekli, tak jsem se sesypala snad víc než po samotném.

• Citovat
  • Upravit
9.11.16 14:25
@Anonymní píše:
Jsem obnovující „zakladatelka“. Děkuji za příspěvky a podporu. Tak pro upřesnění: Jedno dítě už díkybohu mám, těhotenství bezproblémové. Počato víc než přirozeně, „stará“ nejsem.
Nejsem extra fanynkou svého gynekologa, ale nemyslím, že něco zanedbal. Dva dny před počátkem bolestí jsem byla na velkém utz jinde a vše ok. Pak mi začaly křeče, byla jsem na pohotovosti. Vyšetřila mě velkým utz přes břicho, vaginálním utz a normálně vaginálně. Našla jem hojnější žlutý povlak v pochvě, tak řekla asi nějaký zánět a dala na to krém. Ale rozhodně se jí to nezdálo dramatické, byla to spíš diagnóza z nouze. (Snažím se nemyslet na to, že kdyby si mě tam nechali, udělali stěry, tak to mohlo dopadnout jinak.) Každopádně myslím zmínila i to, že děložní čípek drží dobře. Kdyby měl nějakou nedostačivost, tak by si toho přece někdo všiml…Potratila jsem o několik dnů později. :( :(
Jen jsem se nějak moc upnula k tomu, že budu znát příčinu a když mi vlastně nic neřekli, tak jsem se sesypala snad víc než po samotném.

Na 90% pakliže by dělal tvůj gynekolog cytologii a stery, přišlo by se na to. To je strašný problém gynekologa v ČR, proto mám Američana, pokaždé kor v těhotenství děla obojí, aby vždy byla 100% jistota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.16 14:27
@Anonymní píše:

Ultrazvuk je v tomto absolutně nedostačující…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
9.11.16 14:37

Také jsem prodělala potrat v 18.týdnu. Předcházely tomu různé potíže, kdy jsem jezdila na pohotovost a pokaždé mě poslali domů, že o nic nejde. Nakonec mi v 16. týdnu odtekla všechna plodovka a já čekala 2 týdny, až se malé přestane dařit, aby mi mohli provést potrat. Po šestinedělí mi gyndařka řekla, že jsem měla zánět dělohy, který přerostl na placentu. Nic víc neřekla.
Momentálně jsem těhotná, a Dr. si mě víc hlídá. Objevila se u mě bakteriální infekce, dostala jsem antibiotika. Co jsem vyčetla, tak může způsobit potrat, předčasný porod atd. Prý ji má dost žen, ale jen u některých to může dělat problém. Tak přemýšlím, jestli jsem ji neměla i dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.16 14:53

@Lidym ano v tomto případě jsou antibiotika správný postup ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
9.11.16 15:30

@Šťastná.máma.4 Škoda, že mi je nedali i v tom předchozím těhotenství. Vypadalo to na zánět močáku aDr. na pohotovosti mi řekl, že si mám koupit brusinky. Mohlo se to ještě zachránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.16 18:19
@Lidym píše:
@Šťastná.máma.4 Škoda, že mi je nedali i v tom předchozím těhotenství. Vypadalo to na zánět močáku aDr. na pohotovosti mi řekl, že si mám koupit brusinky. Mohlo se to ještě zachránit.

Mrzí mě to, protože to je to co většina doktoru vážně děla, řeknou stačí klid na lůžku nebo čaje, nebo brusinky a nazdar. Přitom v těchto případech mají být jasná antibiotika nasazena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.16 19:36

Jsem obnovující „zakladatelka“. Asi jsem byla podobný případ. Myslíte, že se tomu dá předcházet - nechodit v těhotenství na bazén, sex jenom s kondomem,…?

• Citovat
  • Upravit
9.11.16 20:13
@Anonymní píše:
Jsem obnovující „zakladatelka“. Asi jsem byla podobný případ. Myslíte, že se tomu dá předcházet - nechodit v těhotenství na bazén, sex jenom s kondomem,…?

Ano, můj doktor dokonce doporučuje absolutně nenavštěvovat žádné bazény, vyrivky, sauny veřejné vůbec. My jsme dospěli s manželem do fáze, ze k nám do jezírka, bazénu ani výrobky nesmí nikdo, holt ani mamka a opravdu ti blízcí. Dále nesedat na prkenka, nepůjčovat rucniky atd atd ono je toho hodně víš, jenže spousta gynekologu to buď neřeší nebo o tom ani nevědí. Přednosta a primář nejmenova pražské renomované kliniky, o těchto věcech také neměl tušení a tvrdil, ze je vše normální když jsem si stěžovala na neustále různé bolesti, dopadlo to smrti dítěte a až onen Američan nynější gynekolog zjistil, ze mám tak rozsáhlé papilomo viry v celém spodku, ze jsem musela docházet na chemoterapie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
9.11.16 20:43

Zakladatelko, já se taky bála a vyhýbala se bazénům. Vůbec nevím, kde jsem to chytla. Manžel to měl taky, je přeléčený a ok. Mě doktorka řekla, že je brzo na kontrolní stěr.
Možná s prkýnka. Jak jsem těhotná, musela jsem všude na WC, ale musím si sednout( prkénka jsem obkládala papírem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty