Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky přečtěte si celou první stranu, protože si tady protiřečíte. Zakladatelka ať vás prosila o slušnost tak byla odkázana na psychiatra a popsaný potrat trháním těla kdy jak jsem psala, že by ji poslala odkaz ať si ho přečte a nepouští se to tady naplno kdy to není zrovna příjemné
.Pak tam píše maminka, že jsou tady matky a ne vražedkyně či co…tak proč to tak hnusně píšete. Ano bohužel se to děje, ale nemusíme o tom mluvit jako by to byla automatická věc
Myslím, že i pro maminku nebo čekatelku je to hodně nepříjemné nejenom, že zákrok je strašný, ale ještě vědět, že je třebas dítě nemocné a proto musí ven.Snad si to zakladatelka rozmyslela a nic takového nepodstoupila.
@gsimča píše:
Holky přečtěte si celou první stranu, protože si tady protiřečíte. Zakladatelka ať vás prosila o slušnost tak byla odkázana na psychiatra a popsaný potrat trháním těla kdy jak jsem psala, že by ji poslala odkaz ať si ho přečte a nepouští se to tady naplno kdy to není zrovna příjemné.Pak tam píše maminka, že jsou tady matky a ne vražedkyně či co…tak proč to tak hnusně píšete. Ano bohužel se to děje, ale nemusíme o tom mluvit jako by to byla automatická věc
Myslím, že i pro maminku nebo čekatelku je to hodně nepříjemné nejenom, že zákrok je strašný, ale ještě vědět, že je třebas dítě nemocné a proto musí ven.Snad si to zakladatelka rozmyslela a nic takového nepodstoupila.
ale prosimte, na prvni strane ji nekdo psal, ze je problem v tom, ze se obraci na SLECNY, ale tady jsou spis MATKY
, takze v takovehle diskuzi nemuze cekat az tolik pochopeni…
Do diskuze holcine, ktera se rozhodne pro preruseni ze zdravotnich nebo fakt vaznych duvodu, by to nikdo nenapsal, to jsem si jista… ![]()
Kdyz se zastankyne potratu ohani tim, ze v dobe, kdy se potrat provadi to dite jeste neni a je to jen shluk bunek, nemelo by je „rozbiti“ toho shluku bunek nijak zasahnout, at se popisuje jakkoliv… V opacnym pripade mi pak prijde mi o tvrdit, ze pri potratu nikdo nezabiji dite…
![]()
Jsou tady matky, slečny i chlapi takže všichni
a jsou tady i ženy které s tím mají bohužel nějakou zkušenost a holt se tady asi chtěla zakladatelka poradit. Někdo ji poradil někdo odsoudil s tím už nic neudělá že. Myslíš, že je někdo zastáncem potratu
jak píšeš, nikdy jsem nečekala, že jednou budu něco takového řešit. Chráněna jsem byla a prášky jsem brala včas a přesto jsem otěhotněla, doktorka mi potom předepsala novější typ udajně šetrnější, ale i učinnější.
Jinak na potrat bych nikdy v pozním stádiu nešla ani to není zdravé matce dovoleno pokud vím.
@kate02 ty jsi zastankyně potratů nebo kdo se tady ohání tím, že to není dítě když se provádí potrat? Já jsem nic takového nepsala, že to bylo zmíněno mi ![]()
No vidíš tady se to odsoudilo a je tady nová diskuse s normálnimi lidmi kteří dovedou utěšit přemluvit a hlavně poradit
![]()
https://www.emimino.cz/…rankovani/8/
Tak jsem to četla - tam nikdo nikoho neodkázal na žádné trhání těla. Dotyčná pouze dala odkaz, kde je vše stručně popsáno na googlu o interupci.Moc to dramatizuješ!!
@gsimča píše:
Holky přečtěte si celou první stranu, protože si tady protiřečíte. Zakladatelka ať vás prosila o slušnost tak byla odkázana na psychiatra a popsaný potrat trháním těla kdy jak jsem psala, že by ji poslala odkaz ať si ho přečte a nepouští se to tady naplno kdy to není zrovna příjemné.Pak tam píše maminka, že jsou tady matky a ne vražedkyně či co…tak proč to tak hnusně píšete. Ano bohužel se to děje, ale nemusíme o tom mluvit jako by to byla automatická věc
@gsimča píše:
@kate02 ty jsi zastankyně potratů nebo kdo se tady ohání tím, že to není dítě když se provádí potrat? Já jsem nic takového nepsala, že to bylo zmíněno mi
nejsem
ale kdyz si prectes diskuzi, kde vystupujou zastankyne potratu, doctes se tam reci o shluku bunek, ze potrat vlastne neni vrazda a tak… Podle me tozabiti ditete proste je… A na potrat bez vaznych duvodu bych nesla…
a barak pro me osobne neni vic nez dite, takze tak… ![]()
@kate02 Ale že bych to dítě neuživila to by bylo asi OK že tobě asi hrabe ne
jo a barák do toho nepleť ten se nefinancoval dva roky takže nebylo na nic.To víš tobě se to nikdy chudinko nestalo, ale kdybysi se dostala do nějaké situace tak by si asi mluvila jinak že
.Taky jsem všude mluvila, že bych nikdy nešla dokud mě to nepotkalo. A jinak by bylo dobré kdybysi nepsala věci které já neříkám a že to někde jedna paní povídala tady nepleť, aspoň nespojuj semnou. Vždy jsem byla slušná, ale s jednoduchýma lidma se nebavím. Bye bye.
@Anet29 píše:
Tak jsem to četla - tam nikdo nikoho neodkázal na žádné trhání těla. Dotyčná pouze dala odkaz, kde je vše stručně popsáno na googlu o interupci.Moc to dramatizuješ!!
No právě tam nikoho nikde neodkázal za to tady ano. ![]()
@eva valoi píše:
Nejlepší bude, když se na toho psychiatra obrátíš a nebudeš tady prudit.
Ano, jestli jsi na tom opravdu tak zle, tak ti zřejmě je možné provést potrat i v pozdějším stádiu. Bud´se provede klasická kyretáž, s tím, že hlava bude ale muset být rozdrcena a úlomky kostí pak tedy odejdou společně s mozkovou tkání a dalšími částmi těla nebo se ti rovnou vyvolá porod.
To je na první straně no jako s de…pořád dokola.
@gsimča píše:
@kate02 Ale že bych to dítě neuživila to by bylo asi OK že tobě asi hrabe nejo a barák do toho nepleť ten se nefinancoval dva roky takže nebylo na nic.To víš tobě se to nikdy chudinko nestalo, ale kdybysi se dostala do nějaké situace tak by si asi mluvila jinak že
.Taky jsem všude mluvila, že bych nikdy nešla dokud mě to nepotkalo. A jinak by bylo dobré kdybysi nepsala věci které já neříkám a že to někde jedna paní povídala tady nepleť, aspoň nespojuj semnou. Vždy jsem byla slušná, ale s jednoduchýma lidma se nebavím. Bye bye.
Ja si fakt nedovedu predstavit situaci, ve ktere bych ska na potrat kvuli penezum. Taky jsme to nemeli a nemame uplne ruzovy, zili jsme fakt jen z mala, ale jit na potrat me nenapadlo ani u jednoho z kluku, i kdyz to nacasovani nebylo idealni…
ale ty vis asi jelip, jak jsme zili a zijem…
Ja bych to pochopila u cloveka, co nema kde bydlet a nema fakt vubec na nic… Tam bych to prekousla, ale tak jaks to podala ze zacatku tady ty…
„nemeli jsme penize na barak, tak jsem sla na potrat“ to mi proste hlava nebere, no…
Asi jsem na to moc jednoducha ![]()
@gsimča píše:
To je na první straně no jako s de…pořád dokola.
Ale co je na tom spatnyho? Dela se to tak? Pokud ne, ok, je to uplne mimo, pokud jo, je to normalne popsanej prubeh a ja tak nejak nevidim duvod, proc si nasazovat ruzovy brejle v tom, jak to probiha…
Proste to je hnusny, ale potrat neni nic hezkyho… ![]()
Jo psala jsem rozestavěný barák a bez peněz nebo tak někak, ale tím jsem myslela, že nebylo na níc ani skoro na jídlo, bydleli jsme v jedné místnosti a nešlo to jinak, nechtěla jsem to tady rozebírat. Ano máš pravdu potrat jestli miniinterupce nebo už po 12 tt je něco strašného, už bych to nechtěla nikdy zažít, dloho jsem se s toho nemohla dostat. Mám tři krásné kluky a vážím si jich.
@Anet29 píše:
Jsou lidé, kteří na těhotenství nejsou připravení, dělají kariéru, nemají na to finance atd. atd. To je dlouhé téma. Myslím, že interupce je normální věc a pokud žena neí na to dostatečně zralá, pak je lepší interupci určitě podstoupit, než to dítě v budoucnu trápit. Já sama jsem podstoupila dvě interupce, moje matka kdysi čtyři, mám kolem sebe plno lidí, kterým není téma interupce cizí. Ba naopak si myslím, že ženské, které děti ještě mít nechtějí a stane se, že otěhotní jsou zodpovědné, než ty, co si děcko nechají a pak nemají ani na sunar.
diskuze proběhla před rokem, zakladatelka už má jistě vyřešeno, nerozumím komentáři, který se objeví po takové době, ani tady nevidím nový podobný dotaz na oživení diskuze ![]()
Ahoj, jsem těhotná, v 10 týdnu, jsem ještě poměrně mladá. Mám přítele 5 let, ale poslední 3 roky jsou to samé hádky a rozchody, pořád se k sobě vracíme, mám podezření i na partnerovu nevěru. Miminko moc chci, ale nechci ho vychovávat sama a mám strach že s partnerem se budu jen trápit, brečím každý den, jsou zoufalá. Studuju vysokou v praze, byl to můj sen, ničí mě to, že udělám velkou chybu.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.