Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
a bereš v potaz že k vuli tvé nedůvěře tvé dítě nedodtand adekvátní pomoc kterou evidentne potrebuje?
Chce, nechce… moja skusenost hovori ze introvert ktory dokaze zahrat divadlo ma o dost jednoduksi zivot ako ten ktory nedokaze.
Tiez si ho naucila jest priborom aj ked nechcel…tvoje dieta, tvoja volba.
@Cizinka 999 : Introvert naozaj nieje psychologicka, ani psychiatricka choroba… Je to normalny stav vedomia. Ked je niekto lavak tak to tiez nieje choroba.
Příspěvek upraven 17.03.25 v 17:14
@Cizinka 999 píše: Více
Proč? Protože není sluníčkové dítě, co by se s úsměvem vrhalo na příbuzné?
Předpokládám, že kdyby byly velké problémy, tak už to řešila školka a řeší škola.
@Zabatko píše: Více
ma starší dcera se tak chovala do 4 let, pak to bylo lepší, taky jsrm si myslela že je introvert a nakonec je nadprumerne inteligentní autistka s ADD. Ale v 10 letech byla o dost druznejsi než je syn zakladatelky
ja nevim proc pořád resis tu tvou rodinu..
jde tu o tvé dítě. muze byt jen hodne citlivý introvert anebo taky autista.
pro nas jako prorodice by to bylo hodne přínosné kdybychom to zjistili dřív, ze dcery jsou v autistickem spektru, neboť by jsme je více chápali. i pro další vzdělávání a hledání školy to je důležité.
@Cizinka 999 píše: Více
A četla jsi celou diskuzi? Vzdyt zakladatelka píše, ze takhle divně se syn chova jen ke švagrové. Švagrova je dle popisu vlezlá, omezená ženská. Možná není potřeba vyšetření, jen naučit dítě přetvářce, že stačí se usmát na tetičku a bude mít klid.
pro něho, pro jeho budoucnost. jestli opravdu za tím není něco jiného. dcery s tím, že mají ty diagnosy addd a autismus se umi lépe pochopit. oni se citi vevnitř jiní, casto horší, bere jim to sebevědomí, když tomu da clovek jméno, tak s tím umi lip pracovat, i když ti nebudou mít nikdy. jednoduché.
ty ho chceš ochránit od zlého okolního světa, ale můžeš mu tím i ublížit. pozor na to.
@IcePlanet7 píše: Více
ale ona nevi, jestli je jen introvert. může být a nemusi. ja jsem tu chybu udělala, ze jsem se svými dětmi nešla do poradny dřív, ale holky to umí perfektně maskovat, ve škole ty nejlepší i ve sportu ale doma to bylo občas peklicko.
@Anonymní píše: Vícežádná učitelka nepoznala na mých dcerach, ze mají add a autosicke spektrum. To jen aby jsi se nenechala ukonejsit od kantoři, kteří části nemají o tom paru.
@Alušáček píše: Více
„První případ: Dítě, zvládá pobyt ve škole, ale často už při obědě sedí samo, jak musí změnit kolektiv, tak problém, špatně snáší mladší i starší děti.
Rodinné návštěvy tráví v jiné místnosti, často je problém i říct ahoj. Kamarády moc nemá. Nikoho samo neosloví.“
Tak tohle je chování hodne introvertniho člověka, ale může být.
Zakladatelko je tvůj syn někdy hodne výbušné až agresivní?
@IcePlanet7 píše: Více
Po mně se to chtělo, nebo mě k tomu pak třeba tlačily okolnosti, ale asi nejsem dobrá herečka a nikdy jsem se to nenaučila tak, jako vy. Že zrovna vám to šlo v takovémto rozsahu neznamená, že to půjde každému, já bych v tomto ohledu nepaušalizovala.
a vy jste ho ještě nenechali vyšetřit?