Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslím že tohle měla a má většina snazilek zde, a nakonec přisla menstruace. Když už ten pocit neměly, tak těhotné byly.
Příspěvek upraven 07.10.21 v 11:09
Jo já na tu intuici dost dám, když sem se snažila, tak sem hledala různé příznaky, ale nikdy sem těhotná nebyla, ale když sem byla, tak sem to nějak podvědomě věděla, že se zadařilo. Jinak ten věkový rozdíl není tak hrozný, kdybys do třetího šla, já teď čekám třetí a mám doma děti 6 a 2 roky, ten větší už byl ve 4 letech parťák a pomocník, s menším je to složitější, ale snad ještě dostane trochu rozum, budu rodit a už mu budou skoro 3.
Joo, já měla pocit, že jsem těhotná, neměla jsem žádné příznaky, jen pocit. Bylo to půl roku po porodu, takže nepravidelná MS, šla jsem si udělat test a ten byl pozitivní. V mém případě to teda bylo plánované. Hele, mám pouze dvě děti, ale říká se, že ten skok.ze dvou dětí na tři není tak hrozný jako z jednoho na dvě. Prodej se kdyžtak do skupiny na fb „Skorodvojcata“, tam těch žen je co mají tři děti po roce.
@Kriss Tina
Ja právě nikdy plánovane na poprvé neotěhotněla.. u první nam to trvalo cca 6 měsíců, u druhého 3 měsíce. Obe deti byly chtěné ![]()
Tohle ale v plánu nebylo. Doufam tedy, ze me me telo klame a ja budu mit negativní test🙏
Holky od kdy to lze zjistit z odběru krve? Nevit e?
@Anonymní píše:
Ahoj,
s manželem máme již dvě krásné děti. Tento měsíc se nam bohužel stala nehoda, praskl kondom a já mám strach, ze jsem opravdu těhotná. Mám silný pocit, nevím, jak jinak to přiblizita popsat, ze jsem vážně otěhotněla. Další dítko neni v plánu. Tak předpokládám, ze si to nemám vsugerovane, jako plno žen, které touzi po miminku co nejdrive. Vim, ze na těhotensky test je ještě velmi brzy a nic neukaze i kdyby bych vážně těhotná byla. Take vim, ze mi tu zadna nereknete, jestli jo nebo ne nebo co mam dělat, ale zajímá me, mela jste to některá stejně? Ze byste hned od začátku mela pocit, tušení, ze si těhotná? V mém případě nechtěně? A další taková otázka mate některá 3 male deti krátce po sobe? Nějak si neumim představit 3 male deti. Mam nyni 4lete a 2lete doma. Zároveň si nedovedu představit jít na případné přerušeni.
A jak dlouhy mate cyklus a víte kdy byla ovulace? Ono je to takhle těžko říct možná se někdo najde kdo to mel podobne ze tušil. Jedno ale nechápu když by to nebylo plánované proc nepoužíváte ochranu treba antikoncepci a nebo existuje i tabletka „po“ postinor třeba aspoň by jste byla v klidu
Jinak ma mamka nas mela po roce a neco me I mého staršího bratra a zvládla to na jedničku. Myslim si ze by jste zvládla i to třetí pokud se teda zadarilo.Deti by uz meli dejme tomu 5 a 3 roky takze by se to dalo zvládnout ![]()
@Anicka2888 píše:
A jak dlouhy mate cyklus a víte kdy byla ovulace? Ono je to takhle těžko říct možná se někdo najde kdo to mel podobne ze tušil. Jedno ale nechápu když by to nebylo plánované proc nepoužíváte ochranu treba antikoncepci a nebo existuje i tabletka „po“ postinor třeba aspoň by jste byla v kliduJinak ma mamka nas mela po roce a neco me I mého staršího bratra a zvládla to na jedničku. Myslim si ze by jste zvládla i to třetí pokud se teda zadarilo.Deti by uz meli dejme tomu 5 a 3 roky takze by se to dalo zvládnout
Ochranu používáme, kondomy a gely, jak jsem psala výše. Antikoncepci užívat nemohu a telisko mi nesedí…
@alena1995 píše:
Joo, já měla pocit, že jsem těhotná, neměla jsem žádné příznaky, jen pocit. Bylo to půl roku po porodu, takže nepravidelná MS, šla jsem si udělat test a ten byl pozitivní. V mém případě to teda bylo plánované. Hele, mám pouze dvě děti, ale říká se, že ten skok.ze dvou dětí na tři není tak hrozný jako z jednoho na dvě. Prodej se kdyžtak do skupiny na fb „Skorodvojcata“, tam těch žen je co mají tři děti po roce.
Tu skupinu bych snad radši ani nedoporučovala. To jsou hysterické magorky, co nezvládají kloudně ani jedno dítě, natož dvě. 90% z nich by nejradši mělo jen jedno dítě.
@Anicka2888
Jo jinak ovulace byla mezi 29.9. az 30.9. Přikláním se spis k 30.9., vždycky ji poznam, bolí me bricho. A cykly jsou 28-29dni dlouhé
Přemýšlela jsem, ze bych si zkusila skočit zitra rano na krev jako samoplatce. Pokud bych byla opravdu těhotná, z krve HCG uz by mozna šlo poznat. Co myslite? Zitra by to melo byt 8 den po ovulaci. Naposledy v těhotenství jsem z klasického testu z moci poznala těhotenstvi 10 den po ovulaci. Na krvi jsem ale nikdy nebyla ![]()
Kdyz ovulace byla 29.nebo 30.9., sex byl kdy? Z te krve nevim… jinak ja citila spravne ze jsem tehotna ale to i protoze jsem vedela o ovulaci v ten den a cilene byla ejakulace.
Ne. Neměla. Kdybych věděla v hodině há, že kondom rupl, co nejdřív beru tabletku po. Když už další dítě není v plánu.
@Anonymní píše:
Přemýšlela jsem, ze bych si zkusila skočit zitra rano na krev jako samoplatce. Pokud bych byla opravdu těhotná, z krve HCG uz by mozna šlo poznat. Co myslite? Zitra by to melo byt 8 den po ovulaci. Naposledy v těhotenství jsem z klasického testu z moci poznala těhotenstvi 10 den po ovulaci. Na krvi jsem ale nikdy nebyla
Da se koupit v lékárně a už by měl po tolika dnech ukázat výsledek.
@eva.pass
Ta nehoda byla 28.9. Ovulace spíš 30.9 rano…
A cca od 2.10 mam opravdu ten silný pocit. Boli me i břicho i když do MS je hodně daleko.
Jinak my když se v minulosti snazili o početí, kolikrát se nam těhotenství nepovedlo ani v den ovulace… Tak zákon schválnosti by bylo, kdyby teď 🤦 na testu bych to připadne mohla zjistit nejdříve v sobotu, spíš v neděli. A na netu pisi, ze HCG z krve zjistit cca o 2 dny dřív nez z moci. Tak nevim ![]()
Na krev je brzy. Zajdi 4 týdny po poslední menstruaci, to začne hladina hcg prudce stoupat. Dříve může být výsledek falešně negativní.
Mimochodem, rozdíly mezi dětmi byste měli akorát. 5 a 3 mi na další nepříjde. Naopak
Budou parťáci
Máme to podobně.
Ale osobně si myslím, že to není intuice, šel sugesce
Zažila jsem to mockrát.
Ahoj,
s manželem máme již dvě krásné děti. Tento měsíc se nam bohužel stala nehoda, praskl kondom a já mám strach, ze jsem opravdu těhotná. Mám silný pocit, nevím, jak jinak to přiblizita popsat, ze jsem vážně otěhotněla. Další dítko neni v plánu. Tak předpokládám, ze si to nemám vsugerovane, jako plno žen, které touzi po miminku co nejdrive. Vim, ze na těhotensky test je ještě velmi brzy a nic neukaze i kdyby bych vážně těhotná byla. Take vim, ze mi tu zadna nereknete, jestli jo nebo ne nebo co mam dělat, ale zajímá me, mela jste to některá stejně? Ze byste hned od začátku mela pocit, tušení, ze si těhotná? V mém případě nechtěně? A další taková otázka mate některá 3 male deti krátce po sobe? Nějak si neumim představit 3 male deti. Mam nyni 4lete a 2lete doma. Zároveň si nedovedu představit jít na případné přerušeni.