Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Asi 2 dny před ms, která proběhla dne 24.9. - 29.9. (jen o dost slabší a bezbolestná než předešlé měsíce) jsem měla strašně velké množství slizkého průhledného hlenu jakoby nudle nebo jak to popsat.. pak přišla MS takže jsem říkala, že to byl asi plodný den.. ovšem ted je to šestý den od MS a mně je každou chvilku nevolno vždy to rozdýchám.. mám strašně žravou náladu a chutě na různá jídla třeba i na blbý chlebíčky či jednohubky nebo prostě jen salám či míchaná vajíčka, které normálně ráda nemám 🤦 do toho mě bolí hlava, ale ms už jsem měla.. nechráněný styk před i po.. takže si myslím, že je blbost kupovat těhu testy, když MS před týdnem normálně proběhla 🤷 takže přemýšlím nad koupi ovu testu.. nikdy jsem ovu nesledovala takže podstatě ani nevím, kdy ji mám 😅 jsem 2 roky po porodu, ale dokud mi doktorka neřekla, že těhu jsem byla jsem bez příznaků takže vůbec nevím… Nikdy před MS ani po mi špatně nebývá a teď cítím i více syna, když udělá bobek a musím to rozdýchávat😅 😅
Nechci, ale zbytečně kupovat 2 druhy testů.. tak jsem se chtěla zeptat zda má někdo nějakou zkušenost, že by i přes těhotenství dostával třeba normální MS? Druhé miminko bych teď nerada vzhledem k tomu, že první má cystickou fibróza a péče o něj je dost náročná + býváme často hospitalizovaný v nemocnici..ale když už tak si ho vzít nenechám.. jsem proti potratům.. tak doufám, že mě uklidníte a taky Vám to bude připadat spíše na ovulku😅 😅 co myslíte? ![]()
Ježkovy voči…těhotenskej test stojí čtyřicet korun, to je fakt problém si ho koupit? Co ti tu má kdo odpovědět? Buď budeš mít pozitivní tt nebo máš jen rozhozený hormony..
@Janli problém to není, jen mi to připadá zbytečné, když nevěřím tomu, že bych v tom mohla být.. kort 6 dní po ms
.. no možná bude nejlepší to prostě neřešit a počkat do případné vynechání ms.. test by mi teď podle mě stejně neukázal.. ![]()
A myslela jsem spíš, že někdo napíše nějakou zkušenost.. někdo kdo si sleduje třeba ovu, že to tak mívá apod..
se hned nečertěte ![]()
Tak pokud nechceš dítě, tak se máš chránit. Co chceš slyšet. Kup si test, pokud jsi mě slabší krvácení u menses tak můžeš být těhotná. Nemá smysl se ptát jak to má druhý. Dva dny před menses plodné dny asi nebudou.Ty většinou začínají přibližně 12 den od začátku menstruace.
Kup si těhotenský test a kondomy, když dítě nechcete. Ale chápu, nechceš kupovat zbytečnosti.
Špatně od žaludku může mít milion různých důvodů a krvácení na začátku těhotenství se může objevit.
@mamule42 chci i nechci.. to je strašně těžké..jedno už mám a chtěla bych druhé, ale zároveň se bojím jak by se to zvládalo ohledně nemoci prvního dítěte.. nechávám to na náhodě buď se to stane nebo ne.. pak sice panikařím, že jsem fakt těhotná a nechci a zároveň mám šílenou radost, že by to vyšlo.. pořád si říkám, že když už.. vše se dá nějak zvládnout
Každopádně jestli je to cca 12 dní od začátku ms tak to mám tedy teď..dnes je to 13. Den tudíž by to vše vysvětlovalo ![]()
Ale jo máte pravdu.. každé tělo je jiné nemá smysl se ptát jak to má jiný ![]()
I tak děkuji
@stín katedrál chceme nechceme.. to je těžké.. necháváme to náhodě s tím, že ejakulace jde mimo, ale víte co se říká „jedna kapka a je z tebe taťka“
každopádně to není, že nechceme za žádnou cenu jen to neplánujeme.. je to spíš o strachu mít druhé než o nechtění.. tak nemusíte být hned jízlivá ![]()
Uvidíme jen jsem se ptala na Vaše zkušenosti jak prožíváte ovu, jak proběhlo Vaše těhotenství apod.. jsem nečekala, že to bude takový problém a že příspěvek namíchne tolii lidí ![]()
No to je jedno, i tak děkuji ![]()
@Kackac120 píše:
@stín katedrál chceme nechceme.. to je těžké.. necháváme to náhodě s tím, že ejakulace jde mimo, ale víte co se říká „jedna kapka a je z tebe taťka“každopádně to není, že nechceme za žádnou cenu jen to neplánujeme.. je to spíš o strachu mít druhé než o nechtění.. tak nemusíte být hned jízlivá
Uvidíme jen jsem se ptala na Vaše zkušenosti jak prožíváte ovu, jak proběhlo Vaše těhotenství apod.. jsem nečekala, že to bude takový problém a že příspěvek namíchne tolii lidí
No to je jedno, i tak děkuji
Nemáš přece první ovulaci v životě, aby jsi se musela ptát, jak probíhá u jiných. Co mě ale zaráží je fakt, že máte dítě s cystickou fibrózou a pokoušíte se o další. To máš jinýho partnera nebo tak neskutečně hazardujete? Vždyť byste měli podstoupit IVF s genetikou embryí…
@Janli já si právě ovulaci nikdy nesledovala..nikdy jsem to nechápala a tudíž nikdy nezkoumala..
A ano jiný partner, který má genetické testy již za sebou..kdyby náhodou právě.. nositelem není.. tamten nás opustil měsíc po porodu.. vyčetl mi, že nedokážu ani porodit normálně zdravé dítě a šel za jinou s kterou už má nyní půl ročního syna ![]()
O prvorozeného se nezajímá ani nestará.. odhodil ho jako nepovedený kousek tak to zkusíme jinde..
Ne každý na to asi má.. protože takový idiot nikdy nebýval.. jen je to obyčejný zbabělec.. jinak si to vysvětlit neumím..
@Kackac120 píše:
@Janli já si právě ovulaci nikdy nesledovala..nikdy jsem to nechápala a tudíž nikdy nezkoumala..
A ano jiný partner, který má genetické testy již za sebou..kdyby náhodou právě.. nositelem není.. tamten nás opustil měsíc po porodu.. vyčetl mi, že nedokážu ani porodit normálně zdravé dítě a šel za jinou s kterou už má nyní půl ročního syna
O prvorozeného se nezajímá ani nestará.. odhodil ho jako nepovedený kousek tak to zkusíme jinde..
Ne každý na to asi má.. protože takový idiot nikdy nebýval.. jen je to obyčejný zbabělec.. jinak si to vysvětlit neumím..
Tak to je mi líto. Jo, je to kretén co nepochopil, že na nemoci dítěte má naprosto stejný podíl jako ty.
@Janli mně bylo též.. ale asi lepší nemít takového idiota v životě.. synovi bez něj bude líp.. ještě by mu pak vyčítal, že přidělává starosti nebo něco
takže myslím, že takto je to pro všechny lepší..
Nechce si to připustit.. když na genetice se mu to snažili vysvětlovat a on se začal rozčilovat, že je to blbost, že to dítě není jeho a jaká možnost je mít druhé dítě zdravé.. doktorka s humorem řekla ať si najde jinou maminku, která nebude nosička a on ji vzal za slovo
![]()
@Kackac120 Tak to je teda dvojnásobná smůla na jednoho tatínka. Hodně štěstí s tím novým. ![]()
Ahoj, jedna kamarádka měla doktorem potvrzenou ovulaci těsně před MS, proto se jí nedařilo dlouho otěhotnět. A moje klientka měla MS i když byla těhotná a má zdravou holčičku. Takže kup test a uvidíš ![]()