Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, nevíte, jak je to s porodem ve FN Vinohrady, pokud je matka na inzulínu z důvodu GDM? Jsem tam registrovaná, zítra si mám jít k doktorce pro inzulín a do poradny jdu až 6. 3. Tak jestli máte někdo zkušenost? Abych se nemusela přihlásit jinam. Vinohrady mám nejblíž.
Dekuji
@Mediula Pokud mají dětskou JIPku, tak určitě tam rodit můžeš. S inzulinem berou i běžné porodnice, bez JIPky, ale může se stát, že po porodu miminko mohou převézt.
@DeeSocialWorker píše:
@Mediula a není prostě lepší se zeptat přímo v porodnici?
Tak to mě fakt nenapadlo
píšu, ze jdu do první poradny až 6. 3., proto se ptám na zkušenosti ostatních. Samozřejmě se zeptám i tam, ale chci být připravena
@lasička1 píše:
@Mediula Pokud mají dětskou JIPku, tak určitě tam rodit můžeš. S inzulinem berou i běžné porodnice, bez JIPky, ale může se stát, že po porodu miminko mohou převézt.
Dobře, moc díky!
Pokud je maminka na inzulínu, tak miminko po porodu často mívá hypoglykemii. Samožřejmě jí může mít i miminko matky co má pozitivní OGTtest.Ale u matek na inzulínu to bývá horší-často se musí dávat infuze s glukozou, někdy i pár dní. Tak proto by se takové děti měly rodit tam, kde je JIPka. Pokud Vinohrady dětskou JIPku mají-což předpokládám, že ano, tak není nejmenší problém tam rodit.
@lasička1 píše:
Pokud je maminka na inzulínu, tak miminko po porodu často mívá hypoglykemii. Samožřejmě jí může mít i miminko matky co má pozitivní OGTtest.Ale u matek na inzulínu to bývá horší-často se musí dávat infuze s glukozou, někdy i pár dní. Tak proto by se takové děti měly rodit tam, kde je JIPka. Pokud Vinohrady dětskou JIPku mají-což předpokládám, že ano, tak není nejmenší problém tam rodit.
Taky předpokládám, ze tam jipka je. Ale s tou hypo se mi to nezdá. Inzulín nepřistupuje přes placentu, hypoglykémie po porodu vzniká, když matka nemá cukrovku kompenzovanou a přijímá cukr. Miminko pak musí vytvářet inzulín za ní (protože matce to nefunguje správně), je zvyklé na vysoké dávky cukru a po porodu to je najednou pryč. Ale radši se na to zeptám doktorky.
A děkuji!
@lasička1 na Vinohradech neni novorozenecka JIP, ale s timhle si mozna poradi..neprebiraji jen deticky, ktere musi byt napojene na plicni ventilaci myslim..s lehcimi adaptacnimi potizemi, coz dle meho by toto byt mohlo, si poradi..
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.