Inzulín a porodnice Vinohrady

2600
25.2.20 17:46

Inzulín a porodnice Vinohrady

Ahoj, nevíte, jak je to s porodem ve FN Vinohrady, pokud je matka na inzulínu z důvodu GDM? Jsem tam registrovaná, zítra si mám jít k doktorce pro inzulín a do poradny jdu až 6. 3. Tak jestli máte někdo zkušenost? Abych se nemusela přihlásit jinam. Vinohrady mám nejblíž.
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
929
25.2.20 17:51

@Mediula a není prostě lepší se zeptat přímo v porodnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
25.2.20 18:00

@Mediula Pokud mají dětskou JIPku, tak určitě tam rodit můžeš. S inzulinem berou i běžné porodnice, bez JIPky, ale může se stát, že po porodu miminko mohou převézt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
25.2.20 18:04
@DeeSocialWorker píše:
@Mediula a není prostě lepší se zeptat přímo v porodnici?

Tak to mě fakt nenapadlo :D píšu, ze jdu do první poradny až 6. 3., proto se ptám na zkušenosti ostatních. Samozřejmě se zeptám i tam, ale chci být připravena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
25.2.20 18:05
@lasička1 píše:
@Mediula Pokud mají dětskou JIPku, tak určitě tam rodit můžeš. S inzulinem berou i běžné porodnice, bez JIPky, ale může se stát, že po porodu miminko mohou převézt.

Dobře, moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
25.2.20 18:46

Pokud je maminka na inzulínu, tak miminko po porodu často mívá hypoglykemii. Samožřejmě jí může mít i miminko matky co má pozitivní OGTtest.Ale u matek na inzulínu to bývá horší-často se musí dávat infuze s glukozou, někdy i pár dní. Tak proto by se takové děti měly rodit tam, kde je JIPka. Pokud Vinohrady dětskou JIPku mají-což předpokládám, že ano, tak není nejmenší problém tam rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
25.2.20 21:18
@lasička1 píše:
Pokud je maminka na inzulínu, tak miminko po porodu často mívá hypoglykemii. Samožřejmě jí může mít i miminko matky co má pozitivní OGTtest.Ale u matek na inzulínu to bývá horší-často se musí dávat infuze s glukozou, někdy i pár dní. Tak proto by se takové děti měly rodit tam, kde je JIPka. Pokud Vinohrady dětskou JIPku mají-což předpokládám, že ano, tak není nejmenší problém tam rodit.

Taky předpokládám, ze tam jipka je. Ale s tou hypo se mi to nezdá. Inzulín nepřistupuje přes placentu, hypoglykémie po porodu vzniká, když matka nemá cukrovku kompenzovanou a přijímá cukr. Miminko pak musí vytvářet inzulín za ní (protože matce to nefunguje správně), je zvyklé na vysoké dávky cukru a po porodu to je najednou pryč. Ale radši se na to zeptám doktorky.
A děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
26.2.20 18:19

@lasička1 na Vinohradech neni novorozenecka JIP, ale s timhle si mozna poradi..neprebiraji jen deticky, ktere musi byt napojene na plicni ventilaci myslim..s lehcimi adaptacnimi potizemi, coz dle meho by toto byt mohlo, si poradi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková