Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych se zeptat na váš názor…
Naše malá objevila kouzlo iPadu! Hraje si s aplikacemi různých zvířátek, které např. opakují, co ona řekne nebo je tam možnost hraní na xylofon apod.,dívá se na fotky a videa - především svá, kdy byla miminko, hladá mámu a tátu apod. Musím uznat, že vše zvládá naprosto bravurně přes zapnutí iPadu, odemknutí, vrácení do menu, listování stránkami…
Osobně jsem byla ze začátku proti, ale vzít jí ho nebo nedát je takřka nemožné! Podotýkám, že si nehraje výlučně s ním(!),ale prohlížíme si i klasické knížky, což sama i vyžaduje, staví kostky, mazlí se s plyšáky, lítá za balónem, chodí ráda ven na procházky, hřiště, houpačky, lítá s kočárkem, na odrážedle atd. - prostě klasika.
Myslím, že nakonec i doba je tomu nakloněna a nakonec se tomu nevyhne asi žádé dítko, ikdyž ve 20.měsících je to mazec
!
Mladší prcek ovládá ipad cca od roku a půl…
Když má chuť, sáhne po něm…
neřeším…
@Jana.ban Nám ho doporučil logoped, trénuje jemnou motoriku, takže ano nevidím v tom problém, já ho dávám synovi když je na nočníku a nočník se stal oblíbeným místem
![]()
@veri29 - neřeším to, jen jsem z toho prostě paf jak to ovládá a napadlo mě se zeptat
!
@Melody 4 neke
, tak to jsi mě uklidnila, já v tom právě taky ta pozitiva nakonec poznala a uznala
!
Naší je 9 měsíců, umí ho zapnout a dostat se do programu, kde prstíkem „maluje“… když vařím, jsem ráda, že mi nevisí na noze a těch pár minut ji nezblbne. Podle mě lepší než odkládání před TV, u tabletů a ipadů aspoň nejsou pasivní.
Nakonec vidím, že je na to i stará
,ale celkem jsme ho moc neukazovali, ale tedˇ už to nešlo…
Naopak, pokud u toho nesedí 24h, jen to pro něj jen další „výuková pomůcka“, dcera na něm taky začala brzy, naučila se díky těm dětským edukativním hrám poznávat zvířátka, barvy, atd…dnes už si sama udělá co potřebuje a dokonce už mi ho teda i zablokovala, že sjem ho musela celý restartovat
když jsem se ptala, co dělala, tak s nevinným pohledem konstatovala:„maminko, ono to po mě chtělo nějaké kuličky, tak jsem je tam dala“…chybama se člověk učí-)))synátor až bude mít věk, tak ho dostane do ruky taky-ale to teprve bude měla, protože máme jen jeden
![]()
Viděla bych to tak na úrovni pouštění pohádek v televizi/DVD, možná o trochu líp. když se jí prostě na chvíli potřebuješ zbavit, tak proč ne. Sama na ipad nepouštím čtyřletáka ani dvouleťačku pravidelně. spíš nárazově, když mi není nic moc, potřebuji voraz nebo něco v klidu uděla…
@Danitschka píše:
Naší je 9 měsíců, umí ho zapnout a dostat se do programu, kde prstíkem „maluje“… když vařím, jsem ráda, že mi nevisí na noze a těch pár minut ji nezblbne. Podle mě lepší než odkládání před TV, u tabletů a ipadů aspoň nejsou pasivní.
Taky jsem o tomhle přemýšlela
,že je to vlastně dobré na rozvoj
!A je fakt, že na chvilku ji to i zabaví a já mám „klid“…
@Lama Lama píše:
Viděla bych to tak na úrovni pouštění pohádek v televizi/DVD, možná o trochu líp. když se jí prostě na chvíli potřebuješ zbavit, tak proč ne. Sama na ipad nepouštím čtyřletáka ani dvouleťačku pravidelně. spíš nárazově, když mi není nic moc, potřebuji voraz nebo něco v klidu uděla…
Pravidelnost neexistuje,„řekne“ si o něj sama, sama jí ho NIKDY nedávám!
Ahojky tak můj malej od 7 měsíců ví kde ipad rozsvítit a přišel na to jak si ho prstem odemknout
také se mu líbí taková ta hra jak mluví na zvířátko ( pandu ) a ona to po něm opaku akorát vyšším hlasem
.Ale snažím se to před ním schovávat ![]()
Toto jsem o tom četla a dost mě to vylekalo proto už se snažím Ipad schovávat
http://www.novinky.cz/…tronice.html