iPhone 13 pro dceru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
caroline_cari
25.1.24 19:18

iPhone 13 pro dceru

Ahoj, předem prosím abychom se vyvarovaly odpovědím, že je rozmazlená a že by takhle mladá iphone mít neměla… Přišla za mnou dcera asi v listopadu, že by si přála iphone 13, když jsem viděla cenu malém mě kleplo, ale je jasný že to bude stát tolik když je to značka, :lol: taky chápu že ho chce, když je to v dnešní době trend. Řekla jsem jí, že si myslím že by jí stačila 12, ale ona mi začala vykládat o nějakých aktualizacích, že 13 je bude mít déle atd… nakonec jsem se teda rozhodla že ji na tu 13 přispějeme ale že si nějaké peníze vezme i z kasičky (rozhodla jsem se podle vysvědčení, je v 8. a má jen jednu dvojku), tak se chci zeptat jestli si myslíte že je iphone 13 „dostačující“ protože na 14 už teda asi nemám kapacitu :P :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10921
25.1.24 19:25

Tak je to 2,5 roku starej iphone, tu 12 bych urcite uz nekupovala, ta je jeste starsi a s tou aktualizaci ma pravdu, postupem casu ty starsi modely “odriznou”. 13 by mela byt dostacujici.

Příspěvek upraven 25.01.24 v 19:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
25.1.24 19:26

Apple starsi kusy vyrazuje, takze minimalne tohle je vyhoda. Pokud jsou u vas stezejni finance, mrkni na repasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4815
25.1.24 19:33
@DandátkoP píše:
Tak je to 2,5 roku starej iphone, tu 12 bych urcite uz nekupovala, ta je jeste starsi a s tou aktualizaci ma pravdu, postupem casu ty starsi modely “odriznou”. 13 by mela byt dostacujici.Příspěvek upraven 25.01.24 v 19:26

Tak to nevím, kdy je odříznou :) protože moje děti mají Iphone SE 1.generace (z roku 2016) a stále jim úplně normálně fungují, vč. aktualizací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
25.1.24 19:45

Já bych ho koupila, klidně repas. Pokud teda dcera není ten typ dítěte, který všechno ničí nebo ztrácí, tam by mi těch peněz bylo lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
25.1.24 19:48
@vedma007 píše:
Tak to nevím, kdy je odříznou :) protože moje děti mají Iphone SE 1.generace (z roku 2016) a stále jim úplně normálně fungují, vč. aktualizací.

Tak jestli dobre koukam, tak novej ios uz na to nedostanete. A tak je to vzdycky. Ja mam starsi ipad a taky mi tam uz nejaky veci nejdou. :nevim:

https://support.apple.com/…3fa5df43/ios

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
25.1.24 19:51

Btw zakladatelko, jestli do toho nechces davat penize, tak je reseni to SE, to byva nejlevnejsi a je to novej model.

Příspěvek upraven 25.01.24 v 19:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.24 19:51

Synovec dostal ke 12.narozeninám plus k vánocům iphone 15, složily se na to i babičky. A musí ho střežit jako oko v hlavě, protože ví, že když ho rozbije nebo ztratí, jeho další telefon bude tlačítková nokia :)

• Citovat
  • Upravit
6381
25.1.24 19:53

Mám 13 pro už 2 roky Předtím jsem měla 8+ přes 4 roky.
Kupuju vždy ten nejnovější model a ten mi 4-5 let vydrží.
Nicméně svému synovi jsem kupovala 13 mini k Vánocům a bahatě mu to stačí.
Předtím fungoval s tou moji prastarou 8, teď to má na pohádky v autě ještě mladší syn.
Ty iphone jsou držáci.
Rozhodovala bych se podle toho, jestli je u dcery pravděpodobný, že ho někde zapomene, rozbije nebo naopak je velmi zodpovědná. Aby tě to pak nemrzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
25.1.24 19:54

@vedma007 ted koukam, ze na 1. generaci je max ios 15, tak nevim, schvalne se podivej, zda tam mate novejsi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35672
25.1.24 21:06
@DandátkoP píše:
@vedma007 ted koukam, ze na 1. generaci je max ios 15, tak nevim, schvalne se podivej, zda tam mate novejsi. :mavam:

Bezpečnostní aktualizace chodí i na 1. generaci SE, také mám jeden (polorozbitý) doma, ovšem iOS 16 a 17 už nedostal. Prakticky to ale ničemu moc nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
25.1.24 21:13
@jege píše:
Bezpečnostní aktualizace chodí i na 1. generaci SE, také mám jeden (polorozbitý) doma, ovšem iOS 16 a 17 už nedostal. Prakticky to ale ničemu moc nevadí.

Jo, tobe to v nicem nevadi, diteti v 8. tride to vadi pripadne muze, nepujdou stahovat zrejme vsechny aplikace, nepujdou vsechny funkce. Proto jsem jen psala, ze je pak apple pomalu “odrizne”, coz tu bylo rozporovano a neni to pravda no. V minulosti se i resilo, ze ty telefony jsou vic zasekany schvalne, aby si lidi museli koupit novej iphone. Nevim, za me lepsi proste koupit novejsi, ikdyby jen Se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák