Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak je to 2,5 roku starej iphone, tu 12 bych urcite uz nekupovala, ta je jeste starsi a s tou aktualizaci ma pravdu, postupem casu ty starsi modely “odriznou”. 13 by mela byt dostacujici.
Příspěvek upraven 25.01.24 v 19:26
Apple starsi kusy vyrazuje, takze minimalne tohle je vyhoda. Pokud jsou u vas stezejni finance, mrkni na repasy.
@DandátkoP píše:
Tak je to 2,5 roku starej iphone, tu 12 bych urcite uz nekupovala, ta je jeste starsi a s tou aktualizaci ma pravdu, postupem casu ty starsi modely “odriznou”. 13 by mela byt dostacujici.Příspěvek upraven 25.01.24 v 19:26
Tak to nevím, kdy je odříznou
protože moje děti mají Iphone SE 1.generace (z roku 2016) a stále jim úplně normálně fungují, vč. aktualizací.
Já bych ho koupila, klidně repas. Pokud teda dcera není ten typ dítěte, který všechno ničí nebo ztrácí, tam by mi těch peněz bylo lito.
@vedma007 píše:
Tak to nevím, kdy je odříznouprotože moje děti mají Iphone SE 1.generace (z roku 2016) a stále jim úplně normálně fungují, vč. aktualizací.
Tak jestli dobre koukam, tak novej ios uz na to nedostanete. A tak je to vzdycky. Ja mam starsi ipad a taky mi tam uz nejaky veci nejdou. ![]()
Btw zakladatelko, jestli do toho nechces davat penize, tak je reseni to SE, to byva nejlevnejsi a je to novej model.
Příspěvek upraven 25.01.24 v 19:51
Synovec dostal ke 12.narozeninám plus k vánocům iphone 15, složily se na to i babičky. A musí ho střežit jako oko v hlavě, protože ví, že když ho rozbije nebo ztratí, jeho další telefon bude tlačítková nokia ![]()
Mám 13 pro už 2 roky Předtím jsem měla 8+ přes 4 roky.
Kupuju vždy ten nejnovější model a ten mi 4-5 let vydrží.
Nicméně svému synovi jsem kupovala 13 mini k Vánocům a bahatě mu to stačí.
Předtím fungoval s tou moji prastarou 8, teď to má na pohádky v autě ještě mladší syn.
Ty iphone jsou držáci.
Rozhodovala bych se podle toho, jestli je u dcery pravděpodobný, že ho někde zapomene, rozbije nebo naopak je velmi zodpovědná. Aby tě to pak nemrzelo.
@vedma007 ted koukam, ze na 1. generaci je max ios 15, tak nevim, schvalne se podivej, zda tam mate novejsi. ![]()
@DandátkoP píše:
@vedma007 ted koukam, ze na 1. generaci je max ios 15, tak nevim, schvalne se podivej, zda tam mate novejsi.
Bezpečnostní aktualizace chodí i na 1. generaci SE, také mám jeden (polorozbitý) doma, ovšem iOS 16 a 17 už nedostal. Prakticky to ale ničemu moc nevadí.
@jege píše:
Bezpečnostní aktualizace chodí i na 1. generaci SE, také mám jeden (polorozbitý) doma, ovšem iOS 16 a 17 už nedostal. Prakticky to ale ničemu moc nevadí.
Jo, tobe to v nicem nevadi, diteti v 8. tride to vadi pripadne muze, nepujdou stahovat zrejme vsechny aplikace, nepujdou vsechny funkce. Proto jsem jen psala, ze je pak apple pomalu “odrizne”, coz tu bylo rozporovano a neni to pravda no. V minulosti se i resilo, ze ty telefony jsou vic zasekany schvalne, aby si lidi museli koupit novej iphone. Nevim, za me lepsi proste koupit novejsi, ikdyby jen Se.
Ahoj, předem prosím abychom se vyvarovaly odpovědím, že je rozmazlená a že by takhle mladá iphone mít neměla… Přišla za mnou dcera asi v listopadu, že by si přála iphone 13, když jsem viděla cenu malém mě kleplo, ale je jasný že to bude stát tolik když je to značka,
taky chápu že ho chce, když je to v dnešní době trend. Řekla jsem jí, že si myslím že by jí stačila 12, ale ona mi začala vykládat o nějakých aktualizacích, že 13 je bude mít déle atd… nakonec jsem se teda rozhodla že ji na tu 13 přispějeme ale že si nějaké peníze vezme i z kasičky (rozhodla jsem se podle vysvědčení, je v 8. a má jen jednu dvojku), tak se chci zeptat jestli si myslíte že je iphone 13 „dostačující“ protože na 14 už teda asi nemám kapacitu