Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den. Potřebuji poradit. Mám paušál u T-mobile + mám tam ještě paušály na 2 děti (13 let a 8 let). Manžel má paušál z práce. Platím docela velké peníze. Minulý týden jsem byla na pobočce a tam mi řekli, že změna nejde. Vyúčtování mi vyjde vždy kolem 2500 Kč, včetně televize. Mám tam sice neomezená data a starší syn asi 10GB, ale nepotřebujeme je. Když jsem jim na pobočce řekla, že tolik dat nepotřebujeme, tak mi řekli, že syn má studentský tarif, ten prý i kdyby se data snížila levnější nebude a já to samé. Přemýšlím, jestli dětem nekupovat jen kredit, ale potřebuji aby měli i nějaká data, stačilo by málo…
Dále přemýšlím, že bych zkusila operátora jako GoMobile, apod. Ale nevím, jaký bude signál, atd. Nemáte zkušenosti?
Zkuste O2. Já mám airbank a při vcasnem zaplacení teď vrací 300kc. Každý měsíc mi chodí nějaký nabídky na lepší rodinný paušály atd. Muž má taky Tmobile a taky s nima konci, protože je u nich 8 let a pořád zvyšují ceny.
Edit… já měla simku na kredit a měla jsem i data na měsíc. Dobijela jsem 200kc měsíčně a data mi vyšla vždycky, prostě jsem je používala venku na whatsapp a spotify.
Já se z dovolením vetřu. Taky mě zajímá, jak na to. Děti mají zatím kredit, ale asi by se mi pomalu líbil nějaký rodinný paušál. Ale ta jejich mangeta je sakra drahá…
Zadej si zadost o přenesení čísla na jejich stránkách a uvidíš ten hukot
volali mi ještě ten den a cenu paušálu snížili na polovinu při zachování stejných služeb. Rovněž t-mobile
Jestli nepotřebujete moc data a zas tak moc nevoláte, tak Kaktus má 300/měsíc - je v tom 100 minut/100 SMS/100 Kč kredit a 6GB data (po vyčerpání se sníží rychlost, ale net máš pořád). Zkušenost nemám - ale signál musrjí mít stejný jako T-Mobile (je to jejich), já právě data potřebuju hodně a rychle, takže mám u O2 100GB za 350 (volám taky přes data, nebo z pracovního).
Mám stejnou zkušenost jako @Tichošlápek. Také 50% sleva u T-Mobile.
Z mých pražských zkušeností má T-Mob nejlepší signál. Student co nevyužije data? Kolik stojí teda ten jeho tarif? A že by zrušení neomezených dat a přestup třeba na 5-10 giga ten tvůj nezlevnilo? To se mi nezdá pravděpodobné. Takže souhlasím, vygenerovat si „přenos čísel“.
Manžel by vás k sobě napojit nemohl?
@Tichošlápek píše:
Zadej si zadost o přenesení čísla na jejich stránkách a uvidíš ten hukotvolali mi ještě ten den a cenu paušálu snížili na polovinu při zachování stejných služeb. Rovněž t-mobile
Přesně tak, je to metoda, která pomůže hned. Až ti zavolají, tak jim řekni, že přejdeš jinam, že se ti tak vysoké tarify nevyplatí (najdi si ale nějaké konkrétní nabídky, abys měla čím argumentovat). A oni ti nabídnou nějakou slevu.
Jinak ale u syna mám pořád kredit, on v podstatě nic neprovolá. A na internet u něj vždycky pořídím balíček Internet na rok - zaplatíš jednorázově částku a pak se obnovují 2GB každý měsíc po celý rok. Běžně to stojí 1400 za rok (což se nevyplatí), ale tak 2-3× za rok je to v akci za 50% a jak tak koukám, je to zrovna teď. https://eshop.t-mobile.cz/…lacene-karty
Přesně tak, jak píše Tichošlápek a Anastázka. Na prodejně vám dají drobky. Aktuálně vím, že se dá vyjednat u T-M Student Neomezeně za 350. Kdyžtak argumentujte mou nabídkou: