Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
budu si kupovat nový Iphone, asi 11 nebo 12 nebo 13 a tedka váhám jakou potřebuji pamět? Vzhledem k tomu, že to pak nejde navýšit externí kartou bych byla ráda, aby mě to vydrželo. Fotím si tím fotky z výletu a stahuju písničky, ale ty co neposlouchám po nějaké době mažu. Předtím jsem měla z druhé ruky Iphone SE a šlo to. Vzhledem k cenám přemýšlím, zda je lepší vzít třeba nový Iphone s novou baterkou, ale pamět bude třeba jen těch 64GB nebo 128GB a nebo zda vzít nějaký z druhé ruky, kde ale zase třeba pamět je 256Gb nebo i více. Názory?
Za mě tedy minimálně 128 gb paměť. Jsem běžný uživatel, mam hromadu aplikací, 3k fotek, nějaká videa a mám využito asi 62 gb paměti.
Měla jsem kdysi 32 Gb, což bylo sakra málo. Minulý tel měl 64, to už šlo, ale cca po roce a půl - dvou jsem měla vždycky plno. Takže teď mám 128, tak snad to bude konečně lepší ![]()
Určitě aspoň těch 128. Spíš bych ale uvažovala nad tím, jestli má smysl si kupovat třeba 11? Už je to poměrně starší model, radši bych počkala/našetřila aspoň na iphone 15.
Určitě aspon těch 128. Ja mam 64 a je to zoufale málo a to nemam zrovna staženou aplikaci na každou blbost ![]()
@V anda píše: Více
ale jdi ty, na Alze aktuálně 19k, se 128 GB, což je podle mě minimum, a tedy v základní verzi
@V anda 128 je dnes pro užívání takové funkční minimum. iCloud máš (kvůli ukládání fotek)?
Paměť bych vybrala spíš s ohledem na to, kolik aplikací plánuješ, klidně tu nejmenší. Pak ale rozhodně doporučuju předplatné většího místa na iCloudu, právě kvůli těm fotkám. Jde sdílet i jako rodinné a když ztratíš mobil, nebudou fotky v čudu.
S přibývajícími aktualizacemi softwaru ti bude čím dál více místa zabírat systém, takže těch 128 je opravdu minimum, níž bych nešla. Já mám teda loňský samsung se 128 a v něm paměťovku 500 gb a neumím si představit být závislá na interní paměti telefonu, je to zrádné ![]()
@V anda
Jestli tě netlačí koupě nového telefonu, tak bych fakt počkala a našetřila něco navíc. Nebo šla do repasované 15 nebo třeba od známého, když ti nevadí koupit z druhé ruky.
Nový je za 19 tis. momentálně na Alze například jak už tu někdo psal.
Ale určitě aspoň těch 128gb