Iqos pasivní kouření v těhotenství.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
6.3.23 14:04
@Capretta píše:
Nespaluje a neprodukuje kour, ale aerosol. Ja pred par lety cetla studii italskeho ministerstva zdravotnictvi, ktere vyvracelo veskera tvrzeni Philip Morrise o neskodlivosti.

Drive se totiz snazil iqos definovat jako zdravotnickou pomucku na odnauceni koureni. Operoval presne s tim, jak pises, ze nespaluje atp - ukazalo se, ze si s cisly nepekne pohraval. Business, no.

Cesky bych googlila spis aerosol iqos, abys porad nenachazela jen (vyvracena) tvrzeni vyrobce:)

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33346355/

Jenže tady se porovnává škodlivost klasického kouření k IQOS kouření na uživateli. O pasivním kouření ani slovo. Já neobhajuju iqosky jako takový, podle mě je to stejnej hnus, jako normální cigára. Ale aspoň když to někdo hulí na zastávce, nemám obavy to čmuchnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
6.3.23 14:23

Ono je naprosto jedno, co to „produkuje“. Plíce to všechno nevyfiltrují a zbytek se vydechuje ven. Princip je pořád stejný. A tím i ta škodlivost. Je to pochopitelně každého věc. Já sám jsem odnaučený kuřák a moc si nedokážu představit, jak taková věcička nahradí pořádnou, nefiltrovanou Camelku.

@unuděná píše:
Ono to ale žádný „kouř“ neprodukuje. Kouř je výsledek spalování. IQOS nespaluje.
  • Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
6.3.23 14:26

Já být nekuřákem, tak bych ty obavy měl, ale jako odnaučený vím, že okolí mi takovou dávku, jakou jsem si dal sám nikdy nemůže dát, takže jsem naprosto tolerantní.

@unuděná píše:
Jenže tady se porovnává škodlivost klasického kouření k IQOS kouření na uživateli. O pasivním kouření ani slovo. Já neobhajuju iqosky jako takový, podle mě je to stejnej hnus, jako normální cigára. Ale aspoň když to někdo hulí na zastávce, nemám obavy to čmuchnout.
  • Citovat
  • Upravit
53190
6.3.23 14:28
@Prostě Vodnář píše:
Ono je naprosto jedno, co to „produkuje“. Plíce to všechno nevyfiltrují a zbytek se vydechuje ven. Princip je pořád stejný. A tím i ta škodlivost. Je to pochopitelně každého věc. Já sám jsem odnaučený kuřák a moc si nedokážu představit, jak taková věcička nahradí pořádnou, nefiltrovanou Camelku.

Ano, nějaké zbytkové zplodiny tam jsou, ale vydechuješ páru. Taky se bojíš, když v zimě vidíš, jak se lidem kouří od pusy a možná si ráno nevyčistili zuby (zubní kaz například je přenosný) :mrgreen: :mrgreen: Ne, nechci to znevažovat. Pokud má někdo nějakou studii k pasivnímu kouření vedle kuřáka IQOS, sem s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
6.3.23 18:28

Na takovou studii je tu IQOS příliš krátce. V prvopočátku cigaret byly reklamy také veskrze pozitivní, neb se o jejich škodlivosti nevědělo.

@unuděná píše:
Ano, nějaké zbytkové zplodiny tam jsou, ale vydechuješ páru. Taky se bojíš, když v zimě vidíš, jak se lidem kouří od pusy a možná si ráno nevyčistili zuby (zubní kaz například je přenosný) :mrgreen: :mrgreen: Ne, nechci to znevažovat. Pokud má někdo nějakou studii k pasivnímu kouření vedle kuřáka IQOS, sem s ní.
  • Citovat
  • Upravit
53190
6.3.23 18:45
@Prostě Vodnář píše:
Na takovou studii je tu IQOS příliš krátce. V prvopočátku cigaret byly reklamy také veskrze pozitivní, neb se o jejich škodlivosti nevědělo.

No promiň, ale snad nechceš srovnávat začátek 19. století s dneškem :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
6.3.23 18:51

Proč ne? Vše je poplatné své době. To co změří dnešní přístroje bylo před deseti lety nepředstavitelné, ale kdo ví, co to bude znamenat za další dekádu?

@unuděná píše:
No promiň, ale snad nechceš srovnávat začátek 19. století s dneškem :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
53190
6.3.23 19:00
@Prostě Vodnář píše:
Proč ne? Vše je poplatné své době. To co změří dnešní přístroje bylo před deseti lety nepředstavitelné, ale kdo ví, co to bude znamenat za další dekádu?

Ano. Před deseti možná. Že se kouření kolem roku 1850 nepovažovalo za škodlivé snad nemůžeš srovnávat s tím, co pouští do světa teď :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
6.3.23 19:06

A co, že to vlastně pouští do světa? Všude samé PR řeči a reklamy, ale relevantní data žádná. A když už něco vypluje na povrch …

@unuděná píše:
Ano. Před deseti možná. Že se kouření kolem roku 1850 nepovažovalo za škodlivé snad nemůžeš srovnávat s tím, co pouští do světa teď :roll:
  • Citovat
  • Upravit
53190
6.3.23 19:52
@Prostě Vodnář píše:
A co, že to vlastně pouští do světa? Všude samé PR řeči a reklamy, ale relevantní data žádná. A když už něco vypluje na povrch

Jé, a opět, to už tu dnes jednou bylo. Ten článek porovnává klasické kouření s IQOS cigaretami ve vztahu ke konzumentovi. O pasivním kouření ani slovo. Můj selský rozum mi říká, tělo kuřáka to huntuje podobně, ale okolí to škodí podstatně méně až vůbec. A o to v této diskuzi jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
6.3.23 20:01

A z čeho ten váš selský rozum vychází? Čím to má podložené?

@unuděná píše:
Jé, a opět, to už tu dnes jednou bylo. Ten článek porovnává klasické kouření s IQOS cigaretami ve vztahu ke konzumentovi. O pasivním kouření ani slovo. Můj selský rozum mi říká, tělo kuřáka to huntuje podobně, ale okolí to škodí podstatně méně až vůbec. A o to v této diskuzi jde.
  • Citovat
  • Upravit
1822
6.3.23 20:41

@unuděná no mne to tedy z te studie vyplyva celkem jasne - prece ten hnus, co iqos vyprodukuje, kurak zazracne nevstreba, stejne jako u cigaret se cast dostane k pasivnim kurakum behem koureni (formou predevsim aerosolu) a cast dodatecne - tzv secondhand smoke. Jsou toho mraky a kdo hleda, najde a neradi podle dohadu:)

Jen doporucuji preskocit info ze stranek iqos a odkazu na ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6345
6.3.23 20:50
@Prostě Vodnář píše:

Áno a informácie o reálnych dopadoch na organizmus po dlhodobom užívaní zatiaľ nemáme. Takže sa to ukáže v budúcnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.3.23 07:37

@Capretta Zatím jste sem vložili dva odkazy, které se o pasivním kouření ani slůvkem nezmiňují. Jako vy jste se na mě vrhli jak saně, ale mě to vážně zajímá a pokud víte, co všechno do ovzduší vydechuje kuřák IQOSu, sem s tím, ráda se přivzdělám. Osobně jsem nic věrohodného na netu nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.3.23 07:38
@Mkmkz píše: Áno a informácie o reálnych dopadoch na organizmus po dlhodobom užívaní zatiaľ nemáme. Takže sa to ukáže v budúcnosti.

Zakladatelka ani nic dlouhodobě neužívá, dokonce ani krátkodobě. Té může být fuk, jak dopadnou kuřáci iqosek za 30 let :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí