Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Máte někdo zkušenosti se vstupním vyšetřením v Iscare? Hlavně jestli to není pro chlapy moc stresující…
@janeshort co znamená stresující?
Chlap odevzdá sperma a odeberou mu krev, to je tak zhruba všechno…stresující to bývá spíš pro ženskou ![]()
V čem? Můj partner nerad chodí k doktorovi. Zajímá mne, jak to probíhá.
@janeshort v čem je to stresující? No žena toho musí většinou podstoupit víc (postupně). Nejdřív se bere krev na hormonální profil, případně se udělá utz, další vyšetření se pak odvíjí od výsledků…u chlapa jen ten spermiogram a krev, tam není moc co jiného řešit
@alenka84 píše:
@janeshort v čem je to stresující? No žena toho musí většinou podstoupit víc (postupně). Nejdřív se bere krev na hormonální profil, případně se udělá utz, další vyšetření se pak odvíjí od výsledků…u chlapa jen ten spermiogram a krev, tam není moc co jiného řešit
Mě jen překvapilo, že se mě už při prvním telefonátu ptali na partnera a zajímalo je, abych ho při první návštěvě taky zaregistrovala. Myslela jsem si, že nejdřív vyšetří ženu.
@janeshort tak vyšetřit partnera je mnohem jednodušší, takže se zpravidla začíná jím (nebo jdou oba zároveň)
@janeshort A o miminko se snažíte oba, nejen ty, takže myslím, že je správně, že to máte řešit spolu ![]()
@alenka84 píše:
@janeshort A o miminko se snažíte oba, nejen ty, takže myslím, že je správně, že to máte řešit spolu
To jo
. Akorát aby si nepřipadal nějak blbě. I když někdy má řeči s tím, že má nejspíš špatný spermie.
Zatím jsme to nijak moc neřešili, sex si chceme užívat.
@alenka84 píše:
@janeshort Proč by si měl připadat blbě?
Třeba proto, že se nám to zatím nepodařilo normálně a vyšetřoval by ho nějaký doktor ve spec. centru. Akorát je možný, že jsme se jen netrefili do správných dnů.
@janeshort partner akorát odevzdá vzorek spermatu, nemá se čeho bát ![]()
@janeshort Ale problem moze byt aj u partnera, nie u teba. preto chcu oboch. U nas je problem v manzelovi a celkovo tam bol asi 5× a tom za sebou 3 IVF, 2 KET, 4 IUI. zatial so ziadnym vysledkom.
@katulka3010 píše:
@janeshort Ale problem moze byt aj u partnera, nie u teba. preto chcu oboch. U nas je problem v manzelovi a celkovo tam bol asi 5× a tom za sebou 3 IVF, 2 KET, 4 IUI. zatial so ziadnym vysledkom.
To si taky myslím, že to většinou bývá u chlapů.
@janeshort píše:
Máte někdo zkušenosti se vstupním vyšetřením v Iscare? Hlavně jestli to není pro chlapy moc stresující…
Normálně si sednete s doktorkou, ona se bude ptát na takové ty věci, jako jak dlouho se snažíte, kolik vám je… Pak vysvětlí, co obnáší jednotlivé úkony, včetně umělého oplodnění. To vstupní vyšetření je spíš povídání, nic hroznýho.
Nakonec tuším /ale jistá si nejsem, už je to déle, co jsme tam byli na první prohlídce/ naberou krev, s chlapem se domluví na spermiogramu, s tebou na hormonálním profilu. Ale nic stresujícího na tom vážně není, jako třeba že by mu tam rovnou androlog prohmatával kaťata, tak to ne ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.