Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, či máte niekto skúsenosti s darovanými embryami? S manželom sme podstúpili dve neúspešné IVF s darovanýmí vajíčkami, už sme to chceli vzdať, keď sme sa dopočuli o možnosti darovaných zmrazených embryí, o ktoré už darcovia nemajú záujem a tak ich darujú. Máte niekto skúsenosť s týmto transferom a hlavne jeho cenou? Ďakujem
@gabi260 A jsi si jista, ze jsou to embrya, o ktere nemaji pary zajem? Znam cenu 72tis za darovana vajicka plus darovane spermie.
@gabi260 jestli myslíš darovaná embrya, co někomu zbydou po ivf, tak ta se darovat nesmí - ta se buď likvidují, nebo maximálně použijí (po souhlasu páru) na vědecké účely. Ale jak píše @Cuddy - darované vajíčko plus darovaná spermie je řešení…
@BlueFairy tak nevím, asi jak kde, tam co jsem chodila do CAR já, to nešlo
@alenka84 tak to bude asi jak kde, ale často to čtu, že se to nesmí, já znám jen případy, kdy je darovali dál ![]()
@BlueFairy ale vzhledem k tomu, jak přísné jsou podmínky na dárcovství třeba už samotných vajíček, tak pochybuji, že to je takhle jednoduché a darovat může každý, kdo už svoje embrya nepotřebuje…
@BlueFairy no dárci musejí být prověření - geneticky, to je podle mě ta největší překážka, jak to jde obejít, fakt nevím ![]()
@BlueFairy Tak to by byl pro me uz trochu hardcore. To poslu do sveta „dvojcata“ svych deti z ivf?
@Cuddy píše:
@BlueFairy Tak to by byl pro me uz trochu hardcore. To poslu do sveta „dvojcata“ svych deti z ivf?
Já jsem embrya nikdy nedarovala, takže netuším co se BR odehrává v hlavě ![]()
A dvojčata by to nebyla ![]()
@BlueFairy Proto uvozovky. Geneticky by to ale vicercata byla.
@Cuddy píše:
@BlueFairy Proto uvozovky. Geneticky by to ale vicercata byla.
Jo aha, nevšimla jsem si, promiň ![]()
Ty já jsem na tohle celkem studený čumák a necita, pro mě je to, jako bych měla každou MS plakat nad potencionálním dítětem.
Ale chápu názory ostatních, někdo by třeba nezvládl darovat ani vajíčka, natož svůj vlastní a partnerův zárodek.
@BlueFairy já bych darovat zvládla, já bych měla asi spíš problém přijmout. Jako že by vzniklé dítě nebylo geneticky naše…
@alenka84 píše:
@BlueFairy já bych darovat zvládla, já bych měla asi spíš problém přijmout. Jako že by vzniklé dítě nebylo geneticky naše…
Někomu ale holt nic jinýho nezbyde ![]()
Asi to zní hnusně a tvrdě, ale podle mě lepší „cizí“ miminko, než žádné a stejně si ho vypipláš ty, bude poslouchat tvé srdce a porodíš si ho taky sama
to už taky něco znamená…
Jen teda kdybych měla dítě z darovaných buněk, taky by mě píchalo u srdce kdyby mi někdo řekl něco ve stylu " Jeee, ten má očička úplně po Karlovi!"
Ale já myslím, že vděk k cizí pomoci a touha po dítěti tohle všechno přebije ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.