Darovaná embrya - cena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
2.1.15 17:15

darovaná embrya-cena

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, či máte niekto skúsenosti s darovanými embryami? S manželom sme podstúpili dve neúspešné IVF s darovanýmí vajíčkami, už sme to chceli vzdať, keď sme sa dopočuli o možnosti darovaných zmrazených embryí, o ktoré už darcovia nemajú záujem a tak ich darujú. Máte niekto skúsenosť s týmto transferom a hlavne jeho cenou? Ďakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30919
2.1.15 17:35

@gabi260 A jsi si jista, ze jsou to embrya, o ktere nemaji pary zajem? Znam cenu 72tis za darovana vajicka plus darovane spermie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
2.1.15 17:38

@gabi260 jestli myslíš darovaná embrya, co někomu zbydou po ivf, tak ta se darovat nesmí - ta se buď likvidují, nebo maximálně použijí (po souhlasu páru) na vědecké účely. Ale jak píše @Cuddy - darované vajíčko plus darovaná spermie je řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
2.1.15 17:41

@alenka84 tenhle blud nechápu, darovat se mohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
2.1.15 17:43

@BlueFairy tak nevím, asi jak kde, tam co jsem chodila do CAR já, to nešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
2.1.15 17:45

@alenka84 tak to bude asi jak kde, ale často to čtu, že se to nesmí, já znám jen případy, kdy je darovali dál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
2.1.15 17:46

@BlueFairy ale vzhledem k tomu, jak přísné jsou podmínky na dárcovství třeba už samotných vajíček, tak pochybuji, že to je takhle jednoduché a darovat může každý, kdo už svoje embrya nepotřebuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
2.1.15 17:47

@alenka84 to je samozřejmé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
2.1.15 17:49

@BlueFairy no dárci musejí být prověření - geneticky, to je podle mě ta největší překážka, jak to jde obejít, fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30919
2.1.15 17:50

@BlueFairy Tak to by byl pro me uz trochu hardcore. To poslu do sveta „dvojcata“ svych deti z ivf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
2.1.15 17:52
@Cuddy píše:
@BlueFairy Tak to by byl pro me uz trochu hardcore. To poslu do sveta „dvojcata“ svych deti z ivf?

Já jsem embrya nikdy nedarovala, takže netuším co se BR odehrává v hlavě :nevim:

A dvojčata by to nebyla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30919
2.1.15 17:54

@BlueFairy Proto uvozovky. Geneticky by to ale vicercata byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
2.1.15 17:57
@Cuddy píše:
@BlueFairy Proto uvozovky. Geneticky by to ale vicercata byla.

Jo aha, nevšimla jsem si, promiň :hug:

Ty já jsem na tohle celkem studený čumák a necita, pro mě je to, jako bych měla každou MS plakat nad potencionálním dítětem.

Ale chápu názory ostatních, někdo by třeba nezvládl darovat ani vajíčka, natož svůj vlastní a partnerův zárodek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
2.1.15 17:58

@BlueFairy já bych darovat zvládla, já bych měla asi spíš problém přijmout. Jako že by vzniklé dítě nebylo geneticky naše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
2.1.15 18:06
@alenka84 píše:
@BlueFairy já bych darovat zvládla, já bych měla asi spíš problém přijmout. Jako že by vzniklé dítě nebylo geneticky naše…

Někomu ale holt nic jinýho nezbyde :(

Asi to zní hnusně a tvrdě, ale podle mě lepší „cizí“ miminko, než žádné a stejně si ho vypipláš ty, bude poslouchat tvé srdce a porodíš si ho taky sama :) to už taky něco znamená…

Jen teda kdybych měla dítě z darovaných buněk, taky by mě píchalo u srdce kdyby mi někdo řekl něco ve stylu " Jeee, ten má očička úplně po Karlovi!"

Ale já myslím, že vděk k cizí pomoci a touha po dítěti tohle všechno přebije :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.