Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
My byli taky jednou na darcovstvi darovanych vajicek tet jsme podruhe a cekame co bude kdyby se nepovedlo tak sem taky navrhla priteli jit jeste i o darovana embrya nevite kolik to stoji v koline darcostvi vajicek a embrii
Ahoj. Pridavam do „mrtveho“ tematu. Meli jsme zamrazenych 8 vlastnich embryi. Pak se nam nakonec povedlo pocit prirozene, ackoli to nemelo byt mozne podle vsech vysetreni.
Zaplatili jsme si tedy skladovani, protoze jsme chteli dve deti. Druhe se nam taky povedlo prirozene. Embrya jsme tedy darovali neplodnym parum - museli jsme podstoupit geneticke testy dodatecne. Byli radi, pry to lidi moc nedelaji a nechaji je casto radeji zlikvidovat.
@Monana90 píše:
Ahoj. Pridavam do „mrtveho“ tematu. Meli jsme zamrazenych 8 vlastnich embryi. Pak se nam nakonec povedlo pocit prirozene, ackoli to nemelo byt mozne podle vsech vysetreni.Zaplatili jsme si tedy skladovani, protoze jsme chteli dve deti. Druhe se nam taky povedlo prirozene. Embrya jsme tedy darovali neplodnym parum - museli jsme podstoupit geneticke testy dodatecne. Byli radi, pry to lidi moc nedelaji a nechaji je casto radeji zlikvidovat.
No to se nedivim, ze je radeji nechaji zlikvidovat. Moc dobre nechapu, ze vam to nevadí
![]()
@Kaileee píše:
No to se nedivim, ze je radeji nechaji zlikvidovat. Moc dobre nechapu, ze vam to nevadí![]()
No tak ne každý je odvázaný z toho, že nechá zabít vlastní dítě, byť ve stádiu několika buněk. Já bych taky embrya darovala, pokud by mi zbyla. Souhlas jsem měla podepsaný a rozhodně bych s tím neměla sebemenší problém.
@Janli píše:
No tak ne každý je odvázaný z toho, že nechá zabít vlastní dítě, byť ve stádiu několika buněk. Já bych taky embrya darovala, pokud by mi zbyla. Souhlas jsem měla podepsaný a rozhodně bych s tím neměla sebemenší problém.
@Kaileee píše:
No to se nedivim, ze je radeji nechaji zlikvidovat. Moc dobre nechapu, ze vam to nevadí![]()
Taky bych je nechala zlikvidovat.
@karkarka píše:
Taky bych je nechala zlikvidovat.
Taky bys byla vrazedkyne jo
![]()
@Janli píše:
A vlastní dítě někomu darovat, s tím problém nemáš?
Také bych je darovala, určitě nenechala zlikvidovat. Etický problém, tak nějak chapu, že má každý jiný názor. Nechápu, že někoho prekvapuje, že má někdo jiný nazor.
@Kaileee byla. Nedokázala bych žít s tím, že někde cizí lidi vychovávají moje děti. A 5 denní embryo nepovažuji za lidskou bytost.
@hanka.br. píše:
A vlastní dítě někomu darovat, s tím problém nemáš?
@Magdaleeena píše:
Já bych do umělého asi nikdy nešla, asi! Pokud šla, hodně bych zvažovala, aby jsme využili, nemuseli vůbec řešit otázku, že zzstalo.. chápu, že někdo neřeší vůbec, někdo zlikviduje, někdo daruje, je to na kazdem
Jistě, že je. Ale zaráží mě, že pokud někdo považuje embryo za své dítě, které není schopen zabít, jak může být schopen ho někomu prostě dát. Své dítě, po kterém tak touží, že podstoupí umělé oplodnění. Vždyť to je absurdní.
@hanka.br. píše:
Jistě, že je. Ale zaráží mě, že pokud někdo považuje embryo za své dítě, které není schopen zabít, jak může být schopen ho někomu prostě dát. Své dítě, po kterém tak touží, že podstoupí umělé oplodnění. Vždyť to je absurdní.
Za mě je to menší zlo, než likvidace. Ale (jak píšu) jediná možnost pro mě by byla „mít“ k dispozici jen takový počet, který mohu sama použít..
@Magdaleeena píše:
Za@Magdaleeena píše:
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.