Darovaná embrya - cena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43029
2.1.15 18:25

Ja myslim, ze tahle moznost se moc nepodporuje, protoze prodat vajicka a spermie a embryo vyrobit je obrovsky kseft. Muze byt vice „na miru“ - ikdyz spis jen co do vzhledu.
Co jsem poznala pary z IVF, byli to sami slusni vesmes vzdelani lide, radej bych si vzala embrya on nich, nez od nekoho, kdo mel takovej hlad, ze sel prodat gamety - kdyz to napisu fakt hnusne. Teda mozna jim krivdim, mozna je sly ty zenske bezuplatne darovat, aby nekomu pomohly a CAR je pak proda za 70 litru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
2.1.15 18:27

Jinak moje kamoska pocita, ze zbytek daruji. V Iscare, nemel by to byt problem. Zdravi, vysoci, lekarka a inzenyr. Kdo chce kvalitni embrya, budou ted brzy v Iscare. Doufam teda, ze jim ten KET vysel :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
2.1.15 18:30

@Pudloslava chodíme do Pronatalu a darovat přebytečná embrya nelze… myslím, že v ISCARE to bude stejné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
2.1.15 18:47
@HanHa píše:
@Pudloslava chodíme do Pronatalu a darovat přebytečná embrya nelze… myslím, že v ISCARE to bude stejné :nevim:

hele oni s tim pocitaj, tak ja myslim, ze si to snad zjistili - ikdyz kdo vi. Pokud skutecne nelze, potom jsem uprimne pobourena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
2.1.15 18:47
@HanHa píše:
@Pudloslava chodíme do Pronatalu a darovat přebytečná embrya nelze… myslím, že v ISCARE to bude stejné :nevim:

Tomu fakt nerozumím, jak nelze 8o. To je doktoři radši zlikvidují jako biologický materiál a vyrobí pro zájemce nové kusy? Já jsem věděla, že tuhle diskuzi nemám rozklikávat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
2.1.15 18:56

@Pudloslava a mají udělané ty povinné genetické testy? Bez nich by to jít určitě nemělo…(když pomineme to, jestli to teda udělat lze nebo ne - já to zrovna v Iscaru jako jednu z možností neměla, i když pravda, že to nebylo aktuální, nezbylo nic, co bych sama nevyužila)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
2.1.15 18:57

@Pudloslava no nás na to vyloženě upozorňovali - že darování zaškrtnout nelze. Myslím, že na dárce jsou mnohem vyšší nároky - mají určitě víc vyšetření než běžný pár co jde na IVF.. proto nelze embrya darovat.

Možná ta vyšetření z nějakého důvodu mají a proto to lze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.15 18:58

Ja jsem u IVF podepisovala soulas s vyuzitim vajicek i embryii pro vedecky vyzkum, ale ne k darovani dalsim parum. To dle meho nazoru nejde a ooravdu se musi jednat o vajicka a spermie proverenych darcu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
2.1.15 18:58

@AndilekOli dárci (spermií, vajíček) jsou vyšetření na kde co - tato vyšetření se při IVF běžně nedělají - proto podle mě nejde embrya darovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
2.1.15 18:59

@HanHa přesně tak, ty nároky jsou úplně jinde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65312
2.1.15 19:00

Nás se kdysi ptali jestli bysme o dárcovství uvažovali. Měli jsme jich hodně.
Ale myslím že to pak změnili a už to nejde.
Toto bylo v roce 2008

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
2.1.15 19:02
@HanHa píše:
@AndilekOli dárci (spermií, vajíček) jsou vyšetření na kde co - tato vyšetření se při IVF běžně nedělají - proto podle mě nejde embrya darovat.

Tomu sice rozumím v případě plánovaného dárcovství, ale ve chvíli, kdy už jsou ta embrya vytvořená, původní pár už další děti nechce, není lepší je darovat než spláchnout do výlevky? Mně to rozum nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
2.1.15 19:05

@AndilekOli no právě proto, že ta embrya geneticky vyšetřená nejsou, tak to lepší být nemusí. Nehledě na to, že s tím nejdřív musí původní pár souhlasit, zdaleka ne každý by si tuhle variantu vybral

Příspěvek upraven 02.01.15 v 19:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
2.1.15 19:07
@alenka84 píše:
@AndilekOli no právě proto, že ta embrya geneticky vyšetřená nejsou, tak to lepší být nemusí. Nehledě na to, že s tím nejdřív musí původní pár souhlasit, zdaleka ne každý by si tuhle variantu vynral

Ale pokud si jí původní pár vybere a druhý pár je ochotný to risknout, neměli by jim lékaři bránit.

Ono k chybě při mitóze může dojít i u darovaných vajíček a spermií, které jsou ověřené :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
2.1.15 19:09

No a je nejaky problem ty geneticke testy doplnit? mimochodem co to je za testy? pravdepodobne jen karyotyp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.