Italské potraviny - objednáváte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1580
16.6.13 19:01

Italské potraviny - objednáváte?

Ahoj děvčata,
chtěla bych se zeptat, zda někdo neobjednáváte potraviny přímo z Itálie nebo neznáte italský obchod v ČR, který není extrémně předražený.
Když jsme byli v Itálii, tak jsem tam kupovala potraviny, které tu prodávají za trojnásobek :(
Tak jen ze zvědavosti :)
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
napresdrzku
16.6.13 19:17

Kupuju v Orrero, což je podniková prodejna výrobce sýrů Gran Moravia. Nové na Václavaku, tuším i v Letňanech a v řadě dalších měst. Kupuju tam hlavně sýry, ale i prossutto nebo luxusní korpusy na pizzu, taky těstoviny (byť ne čerstvé). Taky tam mají výborné bagety, plněné mozarellou a prosuttem za asi 60 korun a jsou luxusní. Není to lidovka, ale zase ty ceny nejsou nějak závratné.

• Citovat
  • Upravit
1580
16.6.13 19:18

@napresdrzku moc děkuji, už dvakrát jsem kolem toho na Václaváku šla, ale myslela jsem, že tam prodávají jen Gran Moravia :) Zítra se tam zajdu podívat :) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
16.6.13 19:28

Ttp://www.gourmet-imco.cz/

Ja chodivam tady, konkretne na Hurku

Maji tam francouzske a italske dobroty, trvanlive potraviny - cokolady, keksy, tycinky, caje, vina, pesta, olivy, testoviny, pastiky… a certsve - sunky, syry, pastiky, pecivo ;) ceny jsou drazsi. Pak jsem videla italske stanky i ruzne na farmarskych trzich, treba na Kulataku, ale nevim, jaka je aktualni nabidka, letos jsme na trzich jeste nebyli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
16.6.13 19:30
@Vichrice píše:
@napresdrzku moc děkuji, už dvakrát jsem kolem toho na Václaváku šla, ale myslela jsem, že tam prodávají jen Gran Moravia :) Zítra se tam zajdu podívat :) Díky

Jen na tenhle sýr by ta prodejna byla docela velká :-D Jako italian food market nebo jak se to jmenuje to není, ale myslím ze to nezklame a ceny překvapí. Mají tam kolikrát i šunky za 50 procent, když ‚prochazi‘, ale toho se netřeba bát. Jen na sýry tam zas takový výběr nemají, to je lepší třeba Kaas de stačí na Chodově, ale jinak jsem spokojený. Fakt zkus ty korpusy, dat tam mozarellu, Gran Moravia a třeba ještě jeden dva sýry a uvidíš, takovou pizzu člověk ani v Praze nedostane. Jen dneska korpusy neměly a na bagetu jsem čekal, protože nedorazil brigádníky ráno prý :-D Mají tam i čerstvý domácí máslo..

• Citovat
  • Upravit
1580
16.6.13 19:34

@napresdrzku jak jsem šla okolo, tak tam byla cedule Čerstvé máslo :) Právě že chodím nakupovat do Wine and food a je to nehoráznost :) a na trzích jsem to ještě nezkoušela, mrknu, bydlíme u Kulaťáku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
16.6.13 19:49

Tohle mají Italové a dělají sýr podle receptury na parmazán, chuťově podobné, cenově někde trochu jinde. Navíc ten Gran Moravia tam mají kilo za necelých 300,strouhanej v marketu stojí v přepočtu na kilo asi tisícovku :-D A jsou tam fakt milí a ochotní. Pak dej vědět :-D

• Citovat
  • Upravit
1854
16.6.13 20:37

No tak Gran Moravia je moravska firma a nema s italskym parmazanem nic moc spolecneho. :-) Je to levnejsi napodobenina s rozdilnou chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
16.6.13 20:44
@Lolllo píše:
No tak Gran Moravia je moravska firma a nema s italskym parmazanem nic moc spolecneho. :-) Je to levnejsi napodobenina s rozdilnou chuti.

To sice je, ale vlastní ji Italové a ta chuť zase tak rozdílná není, hlavně ten sýr vyváží nejvíc právě do Itálie, kde je o něj celkem velký zájem.

• Citovat
  • Upravit
367
16.6.13 21:10

Wine food market;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
16.6.13 21:11

Jeee pardon, necetla jsem, ze uz nekdo zminoval. ja jsem s nim spokojena;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21891
16.6.13 21:21
@napresdrzku píše:
To sice je, ale vlastní ji Italové a ta chuť zase tak rozdílná není, hlavně ten sýr vyváží nejvíc právě do Itálie, kde je o něj celkem velký zájem.

Taky tam Grand Moravii nakupuju a ten rozdil mezi timto a parmazanem neni temer znat, je to hodne kvalitni syr, vychvalil ho i „Ital v kuchyni“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
16.6.13 21:28
@Eemii píše:
Taky tam Grand Moravii nakupuju a ten rozdil mezi timto a parmazanem neni temer znat, je to hodne kvalitni syr, vychvalil ho i „Ital v kuchyni“ :D

Tak ten aby Italum nepomohl :-D jako je mladej (ten sýr), k vinu moc není, ale na těstoviny nebo pizzu dostačující.

• Citovat
  • Upravit
1580
16.6.13 21:53

Už se těším, až tam zítra zajdu, sbíhají se mi sliny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancaa11
26.10.16 03:15

A co na netu? Objednávali jste někdo z foodparadise.cz?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák