IUI zkušenosti

Anonymní
9.7.18 09:20

IUI zkusenosti

Ahoj holky,
chci se zeptat na zkusenosti…
Byli jsme poprve na IUI, kdy mi rekli ze partnerovy spermie jsou hodne line a ze to nevypada moc pozitivne a ze pokud to ted nevyjde volil by hned IVF, ale ze mi to stejne provedou, aby se to nevyhodilo :?… tak se chci zeptat, zda ma nektera z Vas podobnou zkusenost a presto, ze rekli ze to nevypada, tak byla tehotna :) protoze 14 dni je dlouha doba nez si budu delat tehutest :D Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1186
9.7.18 09:51

Nejlepší je na to nemyslet,třeba to vyjde, a když ne, tak půjdeš na IVF. Já byla kdysi na IUI 7× a pak 2× na IVF, to mám dvojčata a teď jsem otěhotněla v 45 letech, protože mě bylo po antikoncepci špatně, tak jsem si myslela, že já neotěhotním v tomhle věku. Dopředu to nemůžou vědět nikdo, moje známá čekala na IVF z důvodu špatných spermií a než tam šla, tak otěhotněla normálně. Zázraky se dějí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11851
9.7.18 09:56

IUI není tolik úspěšná metoda ani pokud jsou spermie normálních hodnot ;) % úspěšnost se pohybuje kolem 12-15 %. Já mám po 2 neúspěšných IUI a pokaždé jsme měli normospermie. Každopádně netvrdím, že se to nemůže povést. Moje kamarádka otěhotněla po 2. IUI a to ji nedávali vůbec žádnou šanci, už měla vyplněné papíry na IVF ;) , ale spg měli v pořádku. Držím palec :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1333
9.7.18 10:21

Moje první iui probíhalo tak že po zavedení spermií přišla paní doktorka a říká mi,no moc tomu naděje nedávejte, dnes ten spermiogram není dobrý (předtím vždy výborný) takže já odcházela celá nešťastna. Předem jsem to vzdala a nakonec jsem teď v 17tt. Takže hlavu vzhůru, vyjít to může :hug: jsou páry co mají výsledky ukázkové a povede se třeba až 7 iui. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.18 10:22
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
chci se zeptat na zkusenosti…
Byli jsme poprve na IUI, kdy mi rekli ze partnerovy spermie jsou hodne line a ze to nevypada moc pozitivne a ze pokud to ted nevyjde volil by hned IVF, ale ze mi to stejne provedou, aby se to nevyhodilo :?… tak se chci zeptat, zda ma nektera z Vas podobnou zkusenost a presto, ze rekli ze to nevypada, tak byla tehotna :) protoze 14 dni je dlouha doba nez si budu delat tehutest :D Děkuji

Prosím anonym, zatím nechci aby se to vědělo. IUI má stejnou úspěšnost jako při styku cca 15 - 17%. Jen se trochu pomůže spermiim aby se dostaly přes hlen. Já byla na IUI v únoru a povedlo se. Můžu se zeptat do jakého CARu chodite? Zaráží mě dost jejich přístup, že řeknou hned že IUI nemá smysl a raději by volili IVF. A pak ještě kolik vám je? Nam v CARu vůbec nic nenutili, jen nam řekli, že na IUI pojišťovna přispívá jen 6×/ rok, a když budeme chtít tak nám ho klidně každý druhý měsíc udělají. A že do IVF by šli až když párkrát vyzkoušíme IUI. Byla jsem celkem paf, že tohle řekli, protože když jsem pak viděla cenu za IUI tak je o poznání nižší. Zakladatelko, nedej na to co vám řekli, nevím kolik vám je a jak moc vás tlačí čas, ale zkuste párkrát IUI, klidně i v jiném CARu a pak se případně rozhodnete pro IVF. Za mě je to jeden velký bysnis, tak bych u toho přemýšlela hned 2×.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.18 11:12

Dekuji vsem za podporu :) omlouvam se ze jsem anonym ale je to dost citlive tema tak to nechci moc rozhlasovat… no me prave taky zarazilo ze hned rekli ze mame jit na IVF … no chodime do Iscaru a je mi 26 partner ma 29 … ale ze bez lecby partnera hned takovy verdikt… opravdu jak na bezicim pasu tam jen aby to meli z krku… tak uvidime …

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.18 11:22
@Anonymní píše:
Dekuji vsem za podporu :) omlouvam se ze jsem anonym ale je to dost citlive tema tak to nechci moc rozhlasovat… no me prave taky zarazilo ze hned rekli ze mame jit na IVF … no chodime do Iscaru a je mi 26 partner ma 29 … ale ze bez lecby partnera hned takovy verdikt… opravdu jak na bezicim pasu tam jen aby to meli z krku… tak uvidime …

A dělali mu aspoň spermio? Na zkoušení IUI máte ještě dost času, pokud vás netlačí nic jiného. Ale asi bych zkusila jedno IUI u nich a pak šla jinam. Mě se tenhle přístup už jen z podstaty nelíbí. Jste mladí, jste v CARu poprvé a oni hned řeknou tohle? Sice to třeba nemysleli špatně, ale tohle je tak citlivé téma, že by doktoři podle mě, měli jen říkat možnosti a vysvětlovat a verdikt nechat osudu. Držím palce! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.18 11:28

Jo delali… prave ze jeho spermiogram je spatny hodne pomala hybnost… takze nevim no… ale dekuji :) uvidime :)

• Citovat
  • Upravit
11851
9.7.18 11:33

Na špatnou pohyblivost často pomůžou vitamíny, anonymko :) tak pokud je chlap ochotný zkusit tohle, začala bych tím ;) my máme velice dobrou zkušenost s vit. E, C, Selzink Plus, l-karnitin → ten je obzvlášť na pohyblivost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
17.7.18 19:48

Ahoj holky, podle Caru jsem na 100% ok, manžel spermio také super… snaha 3 roky. Nyní máme za sebou první komplet práškový IUI (clostilbegit, ovitrelle, utrogestan) a několik obyčejných. Opět nic… Myslím, že je třeba spíše myslet pozitivně a věřit. Prostě si nějak připustit, že se to může povést (také se učím ;) ). Doktor říkal, že tři pokusy by se měly dát :kytka: takže hlavu vzhůru a půl je hotovo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.20 20:24

Orgasmus po IUI

Muže něco způsobit orgasmus par dni po IUI? 8o

• Citovat
  • Upravit
3097
24.5.20 20:25
@Anonymní píše:
Muže něco způsobit orgasmus par dni po IUI? 8o

Jo, sikovnej chlap. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.20 20:38
@Safrik píše:
Jo, sikovnej chlap. :mrgreen:
:mrgreen: Já jen kdyby probíhalo zahnizdovani, jestli to nemůže nějak ovlivnit. Moc jsem to nepromyslela no.. :think:
  • Citovat
  • Upravit
634
24.5.20 20:42

Myslím, že nemůže.. Kolik žen ani neví, že jsou těhotny a maji orgasmus. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.20 20:46
@Musulka12 píše:
Myslím, že nemůže.. Kolik žen ani neví, že jsou těhotny a maji orgasmus. :mavam:

Snad… teď jsem četla někde, jestli to nemůže vytlačit vajíčko zpět do vejcovodu… no mě asi jebne.. :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.