Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nejlepší je na to nemyslet,třeba to vyjde, a když ne, tak půjdeš na IVF. Já byla kdysi na IUI 7× a pak 2× na IVF, to mám dvojčata a teď jsem otěhotněla v 45 letech, protože mě bylo po antikoncepci špatně, tak jsem si myslela, že já neotěhotním v tomhle věku. Dopředu to nemůžou vědět nikdo, moje známá čekala na IVF z důvodu špatných spermií a než tam šla, tak otěhotněla normálně. Zázraky se dějí ![]()
IUI není tolik úspěšná metoda ani pokud jsou spermie normálních hodnot
% úspěšnost se pohybuje kolem 12-15 %. Já mám po 2 neúspěšných IUI a pokaždé jsme měli normospermie. Každopádně netvrdím, že se to nemůže povést. Moje kamarádka otěhotněla po 2. IUI a to ji nedávali vůbec žádnou šanci, už měla vyplněné papíry na IVF
, ale spg měli v pořádku. Držím palec ![]()
Moje první iui probíhalo tak že po zavedení spermií přišla paní doktorka a říká mi,no moc tomu naděje nedávejte, dnes ten spermiogram není dobrý (předtím vždy výborný) takže já odcházela celá nešťastna. Předem jsem to vzdala a nakonec jsem teď v 17tt. Takže hlavu vzhůru, vyjít to může
jsou páry co mají výsledky ukázkové a povede se třeba až 7 iui. Držím palce ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
chci se zeptat na zkusenosti…
Byli jsme poprve na IUI, kdy mi rekli ze partnerovy spermie jsou hodne line a ze to nevypada moc pozitivne a ze pokud to ted nevyjde volil by hned IVF, ale ze mi to stejne provedou, aby se to nevyhodilo… tak se chci zeptat, zda ma nektera z Vas podobnou zkusenost a presto, ze rekli ze to nevypada, tak byla tehotna
protoze 14 dni je dlouha doba nez si budu delat tehutest
Děkuji
Prosím anonym, zatím nechci aby se to vědělo. IUI má stejnou úspěšnost jako při styku cca 15 - 17%. Jen se trochu pomůže spermiim aby se dostaly přes hlen. Já byla na IUI v únoru a povedlo se. Můžu se zeptat do jakého CARu chodite? Zaráží mě dost jejich přístup, že řeknou hned že IUI nemá smysl a raději by volili IVF. A pak ještě kolik vám je? Nam v CARu vůbec nic nenutili, jen nam řekli, že na IUI pojišťovna přispívá jen 6×/ rok, a když budeme chtít tak nám ho klidně každý druhý měsíc udělají. A že do IVF by šli až když párkrát vyzkoušíme IUI. Byla jsem celkem paf, že tohle řekli, protože když jsem pak viděla cenu za IUI tak je o poznání nižší. Zakladatelko, nedej na to co vám řekli, nevím kolik vám je a jak moc vás tlačí čas, ale zkuste párkrát IUI, klidně i v jiném CARu a pak se případně rozhodnete pro IVF. Za mě je to jeden velký bysnis, tak bych u toho přemýšlela hned 2×.
Dekuji vsem za podporu
omlouvam se ze jsem anonym ale je to dost citlive tema tak to nechci moc rozhlasovat… no me prave taky zarazilo ze hned rekli ze mame jit na IVF … no chodime do Iscaru a je mi 26 partner ma 29 … ale ze bez lecby partnera hned takovy verdikt… opravdu jak na bezicim pasu tam jen aby to meli z krku… tak uvidime …
@Anonymní píše:
Dekuji vsem za podporuomlouvam se ze jsem anonym ale je to dost citlive tema tak to nechci moc rozhlasovat… no me prave taky zarazilo ze hned rekli ze mame jit na IVF … no chodime do Iscaru a je mi 26 partner ma 29 … ale ze bez lecby partnera hned takovy verdikt… opravdu jak na bezicim pasu tam jen aby to meli z krku… tak uvidime …
A dělali mu aspoň spermio? Na zkoušení IUI máte ještě dost času, pokud vás netlačí nic jiného. Ale asi bych zkusila jedno IUI u nich a pak šla jinam. Mě se tenhle přístup už jen z podstaty nelíbí. Jste mladí, jste v CARu poprvé a oni hned řeknou tohle? Sice to třeba nemysleli špatně, ale tohle je tak citlivé téma, že by doktoři podle mě, měli jen říkat možnosti a vysvětlovat a verdikt nechat osudu. Držím palce! ![]()
Jo delali… prave ze jeho spermiogram je spatny hodne pomala hybnost… takze nevim no… ale dekuji
uvidime ![]()
Na špatnou pohyblivost často pomůžou vitamíny, anonymko
tak pokud je chlap ochotný zkusit tohle, začala bych tím
my máme velice dobrou zkušenost s vit. E, C, Selzink Plus, l-karnitin → ten je obzvlášť na pohyblivost ![]()
Ahoj holky, podle Caru jsem na 100% ok, manžel spermio také super… snaha 3 roky. Nyní máme za sebou první komplet práškový IUI (clostilbegit, ovitrelle, utrogestan) a několik obyčejných. Opět nic… Myslím, že je třeba spíše myslet pozitivně a věřit. Prostě si nějak připustit, že se to může povést (také se učím
). Doktor říkal, že tři pokusy by se měly dát
takže hlavu vzhůru a půl je hotovo ![]()
Muže něco způsobit orgasmus par dni po IUI? ![]()
@Anonymní píše:
Muže něco způsobit orgasmus par dni po IUI?
Jo, sikovnej chlap. ![]()
@Safrik píše:
Jo, sikovnej chlap.
Myslím, že nemůže.. Kolik žen ani neví, že jsou těhotny a maji orgasmus. ![]()
@Musulka12 píše:
Myslím, že nemůže.. Kolik žen ani neví, že jsou těhotny a maji orgasmus.
Snad… teď jsem četla někde, jestli to nemůže vytlačit vajíčko zpět do vejcovodu… no mě asi jebne.. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky,
… tak se chci zeptat, zda ma nektera z Vas podobnou zkusenost a presto, ze rekli ze to nevypada, tak byla tehotna
protoze 14 dni je dlouha doba nez si budu delat tehutest
Děkuji
chci se zeptat na zkusenosti…
Byli jsme poprve na IUI, kdy mi rekli ze partnerovy spermie jsou hodne line a ze to nevypada moc pozitivne a ze pokud to ted nevyjde volil by hned IVF, ale ze mi to stejne provedou, aby se to nevyhodilo