Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj maminky a snažilky, prosím vás která budete ochotná a vysvětlíte mi pojem ze zprávy z CARu? Píši v závěru: „Našimi dostupnými cytogenetickymi metodami jsme neprokázali příčinu poruchy plodnosti páru.“ S přítelem jsme nositeli jednoho špatného genu a tudíž se u nás budou vyšetřovat embrya, ale zmátla mě tato věta. Diky
Neví, proč nemůžeš otěhotnět. Nic se neprokázalo z. Vše je tak, jak má být. Nebo čemu nerozumíš???
alespoň tak to chápu já… ![]()
@mamina89
Máš pravdu, takhle mě nenapadlo na to nahlížet. Procházíme různýma testama a už mi jde z toho všeho hlava kolem, že nepochopím obyčejnou srozumitelnou větu. Diky
@Amy_Farrah_Fowler píše:
@mamina89
Máš pravdu, takhle mě nenapadlo na to nahlížet. Procházíme různýma testama a už mi jde z toho všeho hlava kolem, že nepochopím obyčejnou srozumitelnou větu. Diky
Tak hodně štěstí a brzy // ![]()
@mamina89 píše:
Neví, proč nemůžeš otěhotnět. Nic se neprokázalo z. Vše je tak, jak má být. Nebo čemu nerozumíš???alespoň tak to chápu já…
Já to chápu tak, že porucha je, ale oni neví, co ji způsobuje.
@J_Doe
Bylo nám sděleno, že geneticky nepasujeme tudíž nám to nejde. Možná je to jediná vada.
@Amy_Farrah_Fowler Cytogenetické metody jsou postupy, které odhalují poruchy buněk. Zkusili všechny co z těchto postupů umí, ale příčinu toho, proč se vám zatím
nezadařilo se jim odhalit nepodařilo. Vyšetření embryí je dobrý nápad. Co už máte za sebou a jaký navrhli další postup? ![]()
@Amy_Farrah_Fowler píše:
@J_Doe
Bylo nám sděleno, že geneticky nepasujeme tudíž nám to nejde. Možná je to jediná vada.
A co vám řekli k tomu genu? Je to delece, že vám tam oběma chybí stejná část, nebo např. recesivní mutace, tedy že vše máte sami v pořádku, ale při vašem spojení už to tak příznivé není?
@Litta
Za sebou máme genetické vyšetření nás a zjistili genetickou neshodu a u obou špatný gen. Teď čekáme na výsledky našich rodičů (aby se zjistilo od koho jsme i my nositeli špatného genu) a pak už bychom měli začít stimulacemi a odebíráním vajíček aby mohli vyšetřit vznikla embrya. Snad koncem srpna bychom už mohli znát výsledky.
Sami ty geny v pořádku nemáme a je riziko že by bylo nemocné dítě
@Amy_Farrah_Fowler píše:
@Litta
Za sebou máme genetické vyšetření nás a zjistili genetickou neshodu a u obou špatný gen. Teď čekáme na výsledky našich rodičů (aby se zjistilo od koho jsme i my nositeli špatného genu) a pak už bychom měli začít stimulacemi a odebíráním vajíček aby mohli vyšetřit vznikla embrya. Snad koncem srpna bychom už mohli znát výsledky.
Nezjištění další příčiny je v tomhle případě OK, že nemusíte nic přeléčit a vystačíte si s vlastními buňkami – vychytá se jen ta genetika a povede se.
Držím palce.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.