Vysvětlíte mi pojem ze zprávy z CARu?

4.7.18 20:20

Vysvětlíte mi to prosím?

Ahoj maminky a snažilky, prosím vás která budete ochotná a vysvětlíte mi pojem ze zprávy z CARu? Píši v závěru: „Našimi dostupnými cytogenetickymi metodami jsme neprokázali příčinu poruchy plodnosti páru.“ S přítelem jsme nositeli jednoho špatného genu a tudíž se u nás budou vyšetřovat embrya, ale zmátla mě tato věta. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1818
4.7.18 20:24

Neví, proč nemůžeš otěhotnět. Nic se neprokázalo z. Vše je tak, jak má být. Nebo čemu nerozumíš??? :think: alespoň tak to chápu já… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.18 20:50

@mamina89
Máš pravdu, takhle mě nenapadlo na to nahlížet. Procházíme různýma testama a už mi jde z toho všeho hlava kolem, že nepochopím obyčejnou srozumitelnou větu. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
4.7.18 20:52
@Amy_Farrah_Fowler píše:
@mamina89
Máš pravdu, takhle mě nenapadlo na to nahlížet. Procházíme různýma testama a už mi jde z toho všeho hlava kolem, že nepochopím obyčejnou srozumitelnou větu. Diky

Tak hodně štěstí a brzy // :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
4.7.18 20:54
@mamina89 píše:
Neví, proč nemůžeš otěhotnět. Nic se neprokázalo z. Vše je tak, jak má být. Nebo čemu nerozumíš??? :think: alespoň tak to chápu já… :mavam:

Já to chápu tak, že porucha je, ale oni neví, co ji způsobuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.18 20:56

@J_Doe
Bylo nám sděleno, že geneticky nepasujeme tudíž nám to nejde. Možná je to jediná vada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
4.7.18 20:59

@Amy_Farrah_Fowler Cytogenetické metody jsou postupy, které odhalují poruchy buněk. Zkusili všechny co z těchto postupů umí, ale příčinu toho, proč se vám zatím ;) nezadařilo se jim odhalit nepodařilo. Vyšetření embryí je dobrý nápad. Co už máte za sebou a jaký navrhli další postup? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
4.7.18 21:01
@Amy_Farrah_Fowler píše:
@J_Doe
Bylo nám sděleno, že geneticky nepasujeme tudíž nám to nejde. Možná je to jediná vada.

A co vám řekli k tomu genu? Je to delece, že vám tam oběma chybí stejná část, nebo např. recesivní mutace, tedy že vše máte sami v pořádku, ale při vašem spojení už to tak příznivé není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.18 21:02

@Litta
Za sebou máme genetické vyšetření nás a zjistili genetickou neshodu a u obou špatný gen. Teď čekáme na výsledky našich rodičů (aby se zjistilo od koho jsme i my nositeli špatného genu) a pak už bychom měli začít stimulacemi a odebíráním vajíček aby mohli vyšetřit vznikla embrya. Snad koncem srpna bychom už mohli znát výsledky.
Sami ty geny v pořádku nemáme a je riziko že by bylo nemocné dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
4.7.18 21:06
@Amy_Farrah_Fowler píše:
@Litta
Za sebou máme genetické vyšetření nás a zjistili genetickou neshodu a u obou špatný gen. Teď čekáme na výsledky našich rodičů (aby se zjistilo od koho jsme i my nositeli špatného genu) a pak už bychom měli začít stimulacemi a odebíráním vajíček aby mohli vyšetřit vznikla embrya. Snad koncem srpna bychom už mohli znát výsledky.

Nezjištění další příčiny je v tomhle případě OK, že nemusíte nic přeléčit a vystačíte si s vlastními buňkami – vychytá se jen ta genetika a povede se. ;) Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.18 21:08

@Litta
Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.