Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@mzat no nevím jak budu zvládat ale asi tak na roce možná rok a pul přeci jen mi bude v prosinci 33 tak ten čas a manžel by chtel kupu detí
Já budu ráda za 2-3 deti
asi to bude mazec ale čekat do 3 let a pak další se mi nechce co když to zase nepujde hned atd…asi je ti jasné proc tak brzo
@Lentilanek myslim, ze se na to divas spravne. Neni moc na co cekat, kdyz to budete zvladat. Navic holcicky byvaji hodnejsi.
@mzat
dekuji snad nebude po me
ale jo asi je lepsí začít slečnou
…
@Mommo Diky, ze jsi zareagovala. Myslela jsem, ze tahle diskuze je uz mrtva, kdyz je z lonskeho roku, ale je hezke tady „potkat“ stare zname, tak budu asi pravidelnejsi navstevnik:). Uz musis byt tak v sedmem, jestli dobre pocitam? Musim rict, ze jak jsi napsala, ze jsme testily spolu, tak se mi zas vybavily ty sileny pocity, ale verim, ze se taky dockam:)
@Lentilanek Tyjo, krasna jmena, obe dve, to mas fakt dobry, ze mas jeste mrazacky, tim vic si prvni tehotenstvi uzivas, kdyz vis, ze bude dalsi, to je fakt parada…a presne, jak pises, takovy ty pocity, taky je mivam…ale ted jsem zacala planovat ruzny cesty, cernou horu, ukrajinu, resime bydleni a spoustu jinejch veci, takze mam plnou hlavu i vseho jinyho - bukla jsem treba stubai uz na pristi brezen, takze mam spoustu veci, na co se tesit…tak treba to zrovna nekdy vyjde:D
@mzat Koukam, ze jsme na tom opravdu dost podobne! Nechce se mi to docitat vsechno zpetne, ty ted jsi po ivf tretim, a zadne embryo ani v jednom nebylo? A co tedy radi dal, 4. IVF nebo nejakou lecbu? ![]()
@Vcela4 to je super že máš plány a takové krásné…já se v tom placala docela dlouho se stalo na míste s manželem jsme spolu 10 let a tak nejak se nic nedelo…po 7 letech přisla svatba přípravy a tak to jsem si to užívla pak jsme kupovali byt tak to taky ty myslenky rozehnalo ale pořád to tam nekde bylo…no ale je lepší mít plány než ne tak to je super taky bych se takhle nekam jela podivat…držím palce at se vše vydaří a ted si tedy dáváš delsí pauzu nebo?
@Vcela4 mam za sebou 3ivf a 1minimalku, coz je neco podobneho, ale nizsi davky leku. Z ivf mame hodne embryi ale vsechny se zastavila ve vyvoji jen jedno nam doslo do blasty, ale nebyla dostatecna kvalita, tak nemrazili a to co transferovali 3.den vydrzelo jen 5tydnu. Tak sme ted zkusili tu minimalku a pro zmenu bylo jen jedno vajo, ale neoplodnilo se, coz se nam jeste nestalo.
To je roman co? ![]()
Holky, nemuzu mit nikdy klid.. Rano jsem delala test a carka slabsi.. Je pravda, ze vcera jsem test delala odpo, kdy jsem vubec nepila. A ted jsem celou noc pila a chodila na wc a moc byla uplne bila.. Ale i tak.. Tak jse zasla na krev ????
@Lentilanek No my se k svatbe dokopali taky az po sedmi letech, no koukam, ze to mame taky dost podobne, az na ten konec, ufff
. Pauzu si nedavam, byla jsem v lednu na druhem IVF, vajicko zadne, ted jsem chtela jit na dalsi prelom kveten/cerven, ale jak jsem otehotnela a nasledne potratila prirozene, tak me poslali na tu imunologii, kde neco zjistili, a jdu tam v utery ted zjistit, o co jde. Pry to bude na delsi lecbu, takze asi vlastne „pauzu“ mit budu, ale ne ze sve vule..ale lepsi, aby se to vyresilo, nez chodit na IVF, kdyz clovek vi, ze ma neco v neporadku… ![]()
@mzat Tyjo, no to je fakt zvlastni, a mas taky ty polycysticky jako ja, vid? No a pujdes do 4 IVF? Po prazdninach…? Bez…Treba „uz“ budu moct taky ![]()
@lumr Ja to mela podobne a nedopadlo to dobre
. To ale neznamena, ze u Tebe to bude stejne.. Zasla bych na krev - hcg poznaji a i podle vyse se da zjistit, jestli „odpovida“ tydnu…
@lumr
rada bych poradila ale ja jak pichala jeste ovitrelle tak jsem ty čárky mela taky všelijak tak krev bude nejlepsí ukazatel no
@Vcela4 jojo mam je taky, je to u nas takovy zacarovany kruh. Do klasickeho ivf uz asi nepujdem, nechavame pokus pro pripadna DV. Uvidis, ze vam to klapne, kdyz se povedlo i prirozene, odstrani pricinu a bude to ok. ![]()
@lumr já se asi počůrám štěstím
, boha jeho, je to tady! tfuj tfuj tfuj tfuj
@mzat ach joo
, štěstí z lumr střídá vzápětí smutek, tak jsem věřila, že minimálka vyjde… co si měla za léky? dali ti odlišné než při předchozích stimulacích? já např. měla femaru). ach jooo…to přeci není možný. Pořád věřím, že se boj vyplatí, i když já po 4.ivf neměla sílu na nic, naštěstí to vyšlo..
@Vcela4 Včelko teda ty to máš jak já, já taky předtím dva samovolné potraty a to dokonce plus mínus ve stejný den,. po třetí už se to nestane a basta
, jsem ráda, že si napsala…
@Lentilanek ty jo, já už jsem netrpělivá a těším se na fotku
, hihi
@hope4 jojo femaru a dopichavala sem merional a gonal
. Prave ty si byla moje nadeje, ze si to vlastne mela stejne, bohuzel u me to tak nezafungovalo. Je to na palici
@hope4 Tyjo, ja to mela taky v ten samy den plus minus dva.. No a nasli ti neco na imuno, nebo jak jste to vyresili? Ted jsi v kolikatem? Gratuluju… ![]()
@lumr treba to bude dobre, neves hlavu. Zajdi si na krev a budes vedet vic