Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vcela4 ahoj, rikala sem si ze ses dlouho neozvala. To je strasny, kdyz uz se tak krasne zadarilo prirozene, to me mrzi. Jak pises, je dobre zd
@evca 28
a je a v tomhle stavu rodit to bych ti neprala..no ja uz se tesim moc uz bych rodila
ale tvrdnuti zadne poslicci taky ne podle doktora jsem zapecetena at se nikam nehrnu mozna budu i prenaset (snad neee)
No ja chodim na WC v noci jednou max dvakrat brisko jsem mela pocit ze slo niz ale ted mi to prijde stejne…
Na dalsi vysetreni a pasy jdu v patek tak jsem zvedava…
@Vcela4 ahoj jee to ti nepreji mrzi me co jsi si vytrpela ale jak pises aspon ze se na to prislo a budes se lecit a pak uz vse bude jak ma a miminka se dockas
preji ti at je lecba rychla a uspesna
@Vcela4 ze to nasli, kdyz je pricina, je co lecit, da se to doporadku a bude miminko. Imuno mam zakladni a to je ok. K malickove nemam duvod jezdit, protoze tim se problem s vytvorenim kvalitniho embrya neodstrani. Potrebujeme se propracovat k embryu ![]()
@mzat A beres neco na zkvalitneni vajicek? Ten Nosifol, nebo neco takoveho? Mne vcera doktorka rekla, ze nic jako obecne „nekvalitni vajicka“ neexistuje, ze je jich vlasne vetsina nekvalitni, stejne tak spermii, ale to by nas tady jinak bylo tisic miliard, no a ze urcite kazda zena ma i ta kvalitni.. ![]()
@Vcela4 to jo, to mas asi pravdu, ale spolehej se, ze to z tebe vydolujou, dnkud je deloha funkcni. Beru fertipronu. Jak dlnuho se vlastne snazite?
@mzat No ja vim, taky uz mi z toho hrabe. Ale ted jsem se o tom od ledna naucila mluvit, takze uz to vypravim i instalaterovi a kdekomu, koho potkam, tak si najednou pripadam docela „zajimava“ a lip se mi to snasi.. I kdyz teda, kdyz jsem videla dve carky, a pak zase krvaceni, tak by se ve mne krve nedorezal (vtipna hricka)… No je to patej rok, co nechavame volny prubeh, a dva roky chodim do CARu… Ja verim, ze se to nam obema povede, fakt!!! ![]()
@Vcela4 Ahojky, jsem ráda, že ses ozvala…úplně se mi rozzářil úsměv, když jsem přečetla, že se zadařilo samo, ale v zápětí bohužel zmizel, to je pech, když už se to takhle podařilo
Ale je dobrý, že ti něco našli a bude se to řešit, teď už víš, že problém otěhotnět nemáš a když se tohle vyřeší, bude to ok, moc ti to přeju
Testily jsme tenkrát spolu a bylo mi líto, že tobě se nedaří, ale když čtu, že s tím bojujete už tak dlouho, je to o to horší
Přeju hodně síly a doufám, že přišli na to podstatný, co ti bràní k miminku a brzy se to vyřeší ![]()
@Vcela4 tak to sme na tom podobne ja chodim do caru uz 3roky. Snad mas pravdu, i kdyz dneska to vidim cerne ![]()
@mzat @Vcela4 holky my s menzelem jsme se snazili 5 let a rok v car…kdyz to ctu jsk to mate uplne me mrazi tak moc bych vam prala uspech hlavne hodne sil…
@Lentilanek nejhorsi je, ze sme vlastne oba zdravi
. Vcera sme se o tom bavili a udrzet manzu jeste v nejake „chuti“ je strasne tezky, ma strasny sklony propadat neuspechu. Na druhou stranu znam pary co se snazi jeste dyl klidne i vic jak 10let a to uz mi prijde na palici
. Taky sem si myslela prijdem do caru, neco vymysli a bude to. U prvniho ivf sem ani netusila, ze to muze skoncit neuspechem to bylo drsny seznameni s realitou ![]()
@mzat no to je o to horší když clovek nevím proč my vlastne taky ne sice mam endometriozu ale potvrzené že to je tím nemáme takže mame diagnozu nezjistenou…já upříme jsem doufala že nám bude stačit IUI ale když se 4 nedelo nic říkala jsem si že tam musí být zakopanej pes nekde v nečem…no tomu že nám vyslo 1IVF a hned ET bylo uzasne byla jsem i klidnejsí že mame jeste 5 blastocyst zamražených…
predstava dalších kol IVF…je to fakt nárocný hlavne psychicky vím jak to bylo pro me a to jsem tím prošla jednou a doufám že naposledy jsem vdečná za to že za pár týdnu přivedu na svet dceru a doufám že z tech 5 embrii tam jeste nejaké dítko na nás čeká…
nejhorsí pro me bylo od kud brát radost že života…pořád kolotoč práce doma…nic me nebavilo nic mi nedávalo smysl žila jsem ze dne na den a ve vnitř jsem se cítíla tak prázdná byla jsem pak schopná brečet na povel bez příciny a dalsí energii mi bralo to maskovat a tvarit se že je vse ok…před manžlem jsem se pak taky musela krotit už toho na nej bylo moc…
vyrovnával se s tím líp…práce koníčky nejak se z toho nehroutil ale když jsem se mu třeba 2 krát do mesíce sesypala…
Kdo si tím neprojde nechápe co vse je s neplodností spojené jak moc to človeka drtí
Moc moc ti přeji at tohle obdobi brzo zkoncí a to miminko příjde
@Lentilanek napsalas to uplne presne. Uz u toho bulim. Ty uz to mas vlastne za par ze? Uplne sem zapomela jake ste vybrali jmeno princezne?
@mzat No uteko to jako voda…říkala jsem si jak tech 9 mesícu se to povleče jsem od té doby uplne jiná klidná stastná spokojená už ani nevím kdy jsem se tak cítíla naposledy nic me nerozhází…předtím jsem byla jedno klubko nervu, podráždená, netvozní, smutná nafoukla zapškla nevím jak to popsat…no je to krása být normální a uplne spokojená ted vím že mi nechybí vubec nic. Bude se jmenovat Štěpánka
…jestě jsme meli Amálku, Agátku, Rozárku…nakonec manžel slysel Štěpánka a bylo rozhodnuto
pro kluka Matěje
- to veříme že na nas Matej čeká v CAR
@Lentilanek to je krasne jmeno. Matej tam urcite ceka
. Kdy by jste chteli jit pro mrazacka?