Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Sosinka25 no nam vyšlo IUI na potřetí, ale bohužel v 8 týdnu jsem potratila. Pak jsme zkusili ještě 2 a pak IVF. Teď poletim na druhé IVF ale rozhodli jsme se ze to uděláme na dvakrát. Teď odběr folikul jeden měsíc pohov a pak vklad, snad to vyjde.
Držím vám zítra palce a uvidíš že se vám na klinice bude líbit, všichni jsou tam moc hodní a opravdu se snaží pomoci.
@MarciD Tak to budete mít teda taky zajímavý držím palecky ať to všechno dobře dopadne
no jsem zvědavá jak to tam dopadne
na IVF jsem celkem připravena jen jsem zvědavá jak to bude pak s odběrem vajíček jsem celkem posera s narkózy ![]()
@Sosinka25 neboj ta narkóza není nic hrozného oni ti jen píchnout jinekci a obudí tě až je po všem ![]()
@MarciD No právě že po laparce na mimoděložním mě bylo celkem dost šoufl o o narkóze tak už teď jsem s toho zase v nervů
![]()
@Sosinka25 já bych řekla že to je o hodně menší dávka. A jako odměněnu dostaneš koblížek ![]()
Dej vědět jak zítra dopadnete!
@MarciD děkuji za gratulaci a ráda sem tam napíšu, jak to u nás pokračuje.
Zmiňuješ, že tentokrát bys IVF udělala tak, že mezi odběrem a vložením bys dala měsíc pauzu. Já to taky vlastně měla taky, protože mě trochu přestimulovali. Tak třeba je tohle taky více úspěšná mětoda, když má tělo čas se trošku z toho všeho „oklepat“, tak budu strašně držet pěstičky!
Mám pocit, že jsem i někde četla, že Reprofit má více úspěšných těotenství právě z kryoembryotransferu. A mě dokonce psali vynikající kvalitu po rozmražení embryjka, říkali mi, že se chová jakoby vůbec zamražené nebylo. Tak to vypadá, že opravdu používají šetrné metody!
Příspěvek upraven 08.11.16 v 11:54
@Sosinka25 Ahojky, taky toho máš hodně za sebou, tak přeji hodně sil a pozitivní nálady! Já jsem z Reprofitu nadšená a určitě, pokud bude i durhého dítka problém, tak se sem rozhodně vrátím. Pomohli nám s manželm po 3 letech otěhotnět a dnes si užívám již 4. měsíc těhu. Máme u nich ještě 5 zamražených embryek, tak tam na nás budou čekta, až se budeme snažit o druhé dítko.
Jinak určitě u první konzultace dr. všechno říct dopodrobna! Co máš za sebou, jaké máš obtíže, jaké máte udělaná vyšetření a oni vše zhodnotí a na základě toho doporučí třeba ještě nějaké testy dodělat. Zmínit i rodinné anamnézy, oni se tím orpavdu zabývají a poslouchají, co jim člověk říká, jen to musíš říct…u ničeho si nikdy neříkat, však to je jedno co měla za problémy maminka, babička…všechno se počítá!
Přeju taky moc moc štěstí a hodně energie!! ![]()
@AlčinkaZ také jsi myim, že tělo potřebuje pauzu a odpočinout jsi od těch hormonů. Pořad to je jen chemie a tělo neví co s tím. Četla jsem, že je větší úspěšnost ze zmražených embryí. My bohužel žádná zařazena nemáme.
I když jsem mněla 10 folikul tak přežily jen 2 a ty jsme si nechali implantovat. Tak uvidíme kolik budu mít teď s kolik přežije.
Jsem ráda že jsi užíváte těhotenství! ![]()
Už víte jestli to bude holčička nebo kluk?
@MarciD tak moc přeju, aby tentokrát bylo více embryek! My třeba přípláceli i za metodu PICSI, tak možná zkus při dalším pokusu také…a já teda brala asi 4 měsíce před samotným IVF vitamínky od GS Mimistar, psali přímo na krabičce, že je to vhodné i při léčbě IVF. Tak jen píšu, co mě tak napadá, co jsme pro to všechno dělali ![]()
Jinak pokud bys chtěla právě tu měsíční pauzičku mezi OPU a ET, tak byť by bylo i jedno embryjko, tak by ho právě mrazili.
Ano, ano, těhotenství si užíváme s manželem oba, já ho zvládám bez větších obtíží, minuly mě i ranní nevolnosti, až mi to kamarádky nemůžou věřit.
A pohlaví miminka zatím neznáme. Minulý pátek jsem byla zrovna na kontrole, už jsem myslela, že by mi to řekli, ale spinkalo to a nožky to mělo u sebe, takže vůbec nic nešlo vidět. A jak se to celkově zatím moc nehýbe, tak je to asi těžké zjitit. Mimčo má zatím cca 10 cm, sice už má všechno vyvinuté, teď už bude jen vše narůstat, ae asi je potřeba ještě chvilku počkat, až přece jen povyroste a začnou více pohyby…tak snad do vánoc budeme vědět, aspoň nás stále čeká překvapení.
@AlčinkaZ prosím co je to PICSI???
Na ty vitaminy se určitě podívám!!! Prosím kdyby tě ještě něco napadlo dej vědět.
Teda to tvoje miminko bude pěkný pohodář ![]()
@MarciD pošlu ti jak to popisují přímo na stránkách reprofitu, přečti si možná všechny tři odstavce:
Oplození (klasicky, ICSI, PICSI)
Klasické umělé oplodnění - IVF
Klasické umělé oplodnění se používá u párů s dobrým spermiogramem a dostatečným počtem vajíček. Po získání vajíček jsou k nim za ideálních podmínek, podobných podmínkám v lidském těle, přidány upravené spermie manžela nebo partnera. Za 24 hodin po přidání embryolog pod mikroskopem kontroluje, zda došlo k oplození vajíček. Úspěšnost oplození se pohybuje mezi 50 - 70 % v závislosti na kvalitě spermií a vajíček.
Metoda injekce spermie do vajíčka - ICSI
Při této mikromanipulační metodě je jednotlivá spermie implantována přímo do vajíčka. ICSI se provádí na speciálním přístroji - mikromanipulátoru. Úspěšnost oplození dosahuje až 90 %.
Tato metoda je vhodná pro páry se špatnou kvalitou spermií nebo u párů, kde se od ženy získal nízký počet vajíček. U některých párů (těžká porucha spermatogeneze) je užití této metody nevyhnutelné. Princip metody ICSI, tedy výběr jak spermie, tak vajíčka, významně zvyšuje pravděpodobnost vzniku kvalitního embrya oproti klasickému umělému oplodnění.
Metoda injekce vybrané spermie do vajíčka - PICSI
PICSI je modifikace metody ICSI, při které se k oplodnění používají pouze zralé spermie, které jsou specificky selektovány (vybrány) vazbou na gel hyaluronanu. Hyaluronan je látka, která obklopuje vajíčko a podílí se na vazbě vajíčko - spermie. Tuto vazbu vykazují pouze zralé spermie, u kterých byl prokázán výrazně nižší výskyt chromozomálních anomálií.
@MarciD Jde o to, že u žen automaticky při IVF vybírají jen zralá vajíčka a proto aby k oplození vybrali i tu nejvhodnější zralou spermii jsou příplatkové metody ICSI a PICSI. My právě u 1.IVF (najiné klinice) volili jen ISCI a bylo to neúspěšné, emyjko se neuchytilo, ta u 2. IVF v Reprofitu jsme si řekli, že zkusíme připlatit za to PICSI.
Jinak určitě kdyby mě něco azse napadlo, tak dám vědět…strašně bych to přála všem, aby se to povedlo!
Jj mimčo bude spíš asi pěkný lenoch, když pořád jen spinká ![]()
@AlčinkaZ nám teda nenabidli ani jednu z těchto metod
Zkusím jim napsat a uvidíme.
Děkuji za rady! ![]()
@MarciD je pravda, že já hodně čtu a hodně se ptám, než jdu na nějaký zákrok, tak o něm potřebuju vědět všechno a všechno si načtu a pak už se jen hodně ptám. A potřebuju znát, jaké mám možnosti. Tak si třeba projdi www reprofitu, mají tam krásně všechno popsané, i metody, i aktuální ceník tam najdeš…ať o tom i sama víš co nejvíc…
@AlčinkaZ ja právě taky dělala research ať vím vše, ale je pravda že ne v ČR a jak zjišťuji tak je to tam úplně jiné. Budu se na to muset dneska podívat
. Moc děkuji za informace!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.