Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@AnneMarie2 píše:
@Bella277 podle mě roste, ale pomalinku… bohužel jak jsem psala. Vyvíjí se, ale asi ne jak má. Řádově i 420 je nízké, zdvojnásobilo se po kolika? 10dnech? když si napočítáš kolik tisíc bys teď měla mít (ztratila jsem přehled), ale určitě násobně víc a v tomto kontextu je 200 nebo 400 celkem jedno. Myslím že je velká úleva že není ve vejcovodu, nejsi ohrožená…
Buď v klidu do dalšího týdne. Jestli máš sílu, můžeš to zkusit nějak vědomě prožít, zřejmě s tebou chce ta dušička ještě pár dní být… vím že to musí být neskutečně těžké a neumím si to představit, nebyla jsem v tvé situaci. Snad tě muž podpoří. Myslím že až z tohohle vyjdeš, budeš neskutečně silná žena. Posílám sílu
Já si žádné naděje nedávám ![]()
Spíš už jsem úplně zoufalá a chtěla bych to mít už všechno za sebou ![]()
Tohle bolí víc, než když by dušička už dávnou odešla. Já tohle nedávám, že ve mně něco roste, ale brzy se vzdá a odejde.
Já už jen nevím, proč se tohle děje. Čím to může všechno být?
Silná žena,,,nevím, spíš teď na sobě začínám pociťovat, že jsem jako kámen.
Všem řeknu všechno na plnou pusu, ikdyž vím, že se to nehodí a neměla bych to říkat.
Prostě to co jsem si radši vždycky nechávala pro sebe a nechávala si radši ubližovat, tak teď ne, někdy jsem až zlá.
Včera jsem se strašně pohádala s kamarádkou.
Bohužel ikdyž ví v jaké jsem situaci, tak se semnou dokázala pohádat a pořád si mele jen své.
Je to všechno smutný.
@Bella277 kočko, já vím, a na všechno tohle máš nárok. I vím že by člověk chtěl, když už ne, mít to už za sebou a oklepat se z toho. Ne čekat jak teda ještě dlouho? Musí to být strašné mučení. Ale děje se to zrovna tímhle způsobem a asi s tím nic neuděláš. Proč se to děje je filozofická otázka. Kdybys o tom těhotenství nevěděla, nechodila na odběry, stalo se to přirozeně, tak prostě myslíš že je vše OK dokud to najednou neskončí. Jistě nejsi jediná komu se něco takového stalo, jen o tom máš víc informací, no a tohle je daň za ně. Silná budeš jednou, v budoucnu až tím projdeš a zpracuješ to… teď je v pořádku být zničená, zatvrzelá, vzteklá, smutná, úplně cokoliv.
Jo a to že si teď nenecháš od lidí ubližovat… to jsem si ze svého traumatu odnesla já. Že jsem zažila tolik bolesti, že nestrpím aby mi ještě někdo ubližoval zbytečně, už ne.
Může být těžké najít ve skutečném životě někoho kdo pochopí jak to teď máš, tak jsme s tebou aspoň na dálku. ![]()
@AnneMarie2 píše:
@Bella277 kočko, já vím, a na všechno tohle máš nárok. I vím že by člověk chtěl, když už ne, mít to už za sebou a oklepat se z toho. Ne čekat jak teda ještě dlouho? Musí to být strašné mučení. Ale děje se to zrovna tímhle způsobem a asi s tím nic neuděláš. Proč se to děje je filozofická otázka. Kdybys o tom těhotenství nevěděla, nechodila na odběry, stalo se to přirozeně, tak prostě myslíš že je vše OK dokud to najednou neskončí. Jistě nejsi jediná komu se něco takového stalo, jen o tom máš víc informací, no a tohle je daň za ně. Silná budeš jednou, v budoucnu až tím projdeš a zpracuješ to… teď je v pořádku být zničená, zatvrzelá, vzteklá, smutná, úplně cokoliv.
Jo a to že si teď nenecháš od lidí ubližovat… to jsem si ze svého traumatu odnesla já. Že jsem zažila tolik bolesti, že nestrpím aby mi ještě někdo ubližoval zbytečně, už ne.
Může být těžké najít ve skutečném životě někoho kdo pochopí jak to teď máš, tak jsme s tebou aspoň na dálku.
Jenže tohle by asi ani nevypalo jako normální těhotenství ![]()
Sem tam zašpinim, pořád nějaká bolest v břiše nebo konečníku,,, to se prostě už nedá vydržet.
Nemůžu pracovat, nemůžu se věnovat rodině, tak jak bych chtěla a to mě úplně ničí.
Jo, kdo tohle nežije, nepochopí a ta moje kamarádka se ukázala jako velká mrcha a to je další bolest.
Prostě jsem teď úplně v háji, už chci klid a sebrat někde sílu k dalšímu boji.
Já ti strašně moc děkuji za vlídná slova
, jsi moc hodná. Škoda, že se člověk nedočká takových slov i od své kamarádky.
V týhle situaci jsou lidi tak hnusný ![]()
@Bella277 taky se mnou zaklepalo jak málo podpory jsem dostala ze svého okolí když mi bylo nejhůř, o rodině ani nemluvím, a hodně mi to změnilo pohled na vztahy kolem.
Nevím jestli jsem hodná, jen jsem byla něčím špatným „trefená“ o něco dřív než ty. To černé údolí v kterém jsi teď jednou skončí. Jsi doma nebo chodíš do práce? Uvidíš co ti navrhne doktor za týden kdyby se stále nic nedělo. Ale třeba jo…
A jinak jo, lidi umí být hnusný, a taky z nich občas padají neskutečně zlý věci kterým chtějí to tvoje trápení zlehčit, možná ti pomoct, možná jen uklidnit sebe že se nic neděje… drž se.
@Bella277 Už ted jsi silna.
Preji, at je to brzy za tebou a můžeš jit znovu dal, tentokrat s tim vytouzenym koncem. ![]()
@Bella277 Ahojky, moc mě mrzí co tu čtu
třeba je tam ještě naděje
a když ne, tak všechno se děje z nějakého důvodu, má nás to něco naučit, já na tohle fakt věřím a věřím že zase bude dobře ![]()
K té kámošce - mně osobně se stává celkem často že se na mě lidi naštvou pro moji upřímnost a někdy až tvrdost. Akorát já to myslím dobře, když mi řeknou že je něco trápí tak se jim snažim vymyslet řešení ale kolikrát o to nestojí a urazí se, že jsem je zkrátka jen nepolitovala. Navíc hormony jsou peklo tak třeba jsi si i něco vyložila hůř, než ve skutečnosti bylo ![]()
Já teď prošla 3.neúspěšným IVF a ač jsem si to neuvědomovala, mí rodiče a ségry chodily za manželem se ptát co se mnou je že jsem strašně negativní a podrážděná (asi jsem jim na dovolené dávala čočku a vůbec mi to tak nepřišlo) tak jen řekl že jsem zase na stimulaci a všichni najednou úplně v pohodě, že to chápou ![]()
No budem to zkoušet dál, jen asi změním doktora, možná i CR. Doufala jsem že mi tu 3.stimulaci nějak upraví ale dali mi úplně stejný léky jako při té první a světe div se, úplně stejné výsledky… tak uvidím co se sebou ![]()
Jinak snažím se myslet pozitivně, vážit si toho co mám. Kolem mě kámošky nemají třeba ani přítele, ani třeba rodiče… Tak jsem moc vděčná za to že mám manžela a rodinu a neteře a prostě věřím že budeme mít děti, až přijde správný čas ![]()
Drž se a zkus se zaměřit na hezký věci kolem sebe, určitě nějaký jsou
![]()
@Mytyl Ahojky tak jak jsi na tom?
@Bella277 Ahojky tak to teda čumím co tu čtu. Vubec nemám slov proč ti to HCG tak litá a ty testy… nechápu.100% jistotu aspoň mas, že to není mimoděložní. Ale snad je ještě nadeje.🙏 🙏 🙏Držím palečky aby to vše nakonec dobře dopadlo
už teď jsi zasloužíš pochvalu za to jak to zvládáš. Drze se a dej vědět ![]()
Jinak u mě nic.2 ms za mnou, ale nějak se mi to vleče je to teprve 2 měsíc od 2.kola IVF, ale přijde mi to jako rok.Uz jsem vše okolo toho vypustila ani sem už nelezu každý den, ale VSEM držím palečky ať se dočkáte svého vytouženého miminka ![]()
@Iriss86 Ahoj, děkuji, že na mě myslíš
Já jdu zítra na kontrolu před ERA testem, na říjen mám domluvený transfer, vychází mi to spíš na konec října…
Je dobře, že ses od toho všeho trochu odstřihla, máš ale i tak představu, kdy byste začali znovu?
Ahoj holky, ve čtvrtek mě odvezla rychlá ![]()
Dostala jsem tak šílený bolesti, že jsem myslela, že umírám 😭 😭 😭.
Normálně jsem cítila, že omdlim.
Akorát přijel domů manžel a když mě viděl v jakém jsem stavu, tak okamžitě volal rychlou.
Jeli semnou snad 200.
Dorazili jsme do nemocnice a já najednou začala krvácet a bylo po bolesti, až když se ve mě začali štourat všechny ti doktoři, tak to zase bolelo.
Dorazil doktor na pokoj a říkal, že je tam volná tekutina a že v pravou je nějaký nález, že se jedná o mimoděložní.
Hned mi začal ordinovat laparoskopii, ale že prý pokavať chci vyčkat, takže můžeme do druhého dne podle dalšího nálezu a hcg, že to je na mě, ale že nezaručí, že mě večer nebudou akutně operovat.
Byla jsem vydešená a úplně zhroucená
Řekla jsem, že chci počkat.
Takže teda nevím, co ve středu ten doktor viděl, mám ho plný zuby.
Nakonec začalo hcg klesat, ze 420 na 407, 211, 147.
Takže se prý embryo začalo vstřebávat, ale pořád mám u pravého vejcovodu nález.
Dnes mě pustili domů a v úterý musím na kontrolu, zda se to lepší nebo budu muset na revizi, ale doufám, že ne.
Holky tohle už býk vrchol všeho celý 4 dny jsem v nemocnici brečela a byla už psychicky úplně v háji.
Samozřejmě, že mě zase poslali na ultrazvuk, kde byly samé těhulky.
Už jsem fakt zoufalá a teď si dávám holky od všeho pauzu, protože tohle už je i o zdraví.
Do toho jsem urgovala imunologii, až potom mi doktorka posla výsledky s tím, že mám ukázkové hodnoty a že Metypredu ani imunologia na cestě k těhotenství nepotřebuji, to už pro mě byl vrchol, když výsledky byly po kortikoidech.
Jak imunologa nebudu potřebovat, když po vysazení zase hodnoty můžou být úplně jiné?
Jsem z toho všeho už úplně mimo a přestávám věřit všem doktorům.
Jdu nabrat sílu a snad se ještě někdy odhodlám k dalšímu boji.
Holky moc vám tu všem za vše děkuji
![]()
@Bella277 no tohle? A já si říkala že jsi v bezpečí když aspoň viděl že není mimoděložní. Tak nic. Na druhou stranu jsem ráda že to dobře dopadlo pro tebe, no a že už netrpíš že se nic neděje… Přeju aby revize nebyla nutná, a ať už tahle epizoda co nejdřív skončí.
Poptej se pak u svého gynekologa jestli by tě neposlal do lázní. I kdybys už na těhotnění nechtěla ani pomyslet, ten měsíc jen pro tebe, změna prostředí a sebepéče udělá dobře každé ženě. Objímám.
Jo a já ti chtěla teď večer psát že už jsi dlouho zticha…
@Bella277 Ježiš, tak to bych nečekala, to je hrůza.
Hodně odpočívej, snad se brzy všechny rány tělesné i duševní zacelí. Je mi hrozně líto, čím sis musela projít
![]()
@Bella277 Ahoj moc mě mrzí čím si procházíš
Já ti to už pak nechtěla psát, ale hned co si napsala, že máš zase zvýšené hcg mě napadlo, že v té děloze máš nejspíš pseudovacek a mimoděložní ve vejcovodu, ach jo. Snad se ale mýlím.
Kdyby sis o tom chtěla popovídat s někým kdo toho má taky za sebou, tak klidně napiš ![]()
@Bella277 to je sileny pribeh 🙏🏻 jsi neskutecne silna zena
moc na tebe myslim a posilam energii, at vse zvladnes ![]()
@Bella277 tyjo šílený
ale hlavně že jsi v pořádku!!!
Odpočiň si, a taky myslím že je dobrý nápad změnit prostředí, ať přijdeš na jiné myšlenky
A změň doktora ![]()
@AnneMarie2 píše:
@Bella277 no tohle? A já si říkala že jsi v bezpečí když aspoň viděl že není mimoděložní. Tak nic. Na druhou stranu jsem ráda že to dobře dopadlo pro tebe, no a že už netrpíš že se nic neděje… Přeju aby revize nebyla nutná, a ať už tahle epizoda co nejdřív skončí.
Poptej se pak u svého gynekologa jestli by tě neposlal do lázní. I kdybys už na těhotnění nechtěla ani pomyslet, ten měsíc jen pro tebe, změna prostředí a sebepéče udělá dobře každé ženě. Objímám.
Jo a já ti chtěla teď večer psát že už jsi dlouho zticha…
Ahojky, já to absolutně nechápu, jak mi mohl doktor říct, že to mění mimoděložní a den po té doma umírám bolestí.
Už mám z těch doktorů úplný strach.
Nemůžu nikomu věřit.
Jak se tohle pořád může dít, pořád přemýšlím, co se vždycky stane.
Imunologie teď byla v pořádku, vždyť se tohle nemůže dít pořád dokola.
I kdybych chtěla to jednou zkusit znovu, tak bych vždycky už byla v takovém tlaku, že se zase tohle stane.
Vždyť doktoři přece musí přijít na příčinu toho všeho.
Jak je možný, že mi nikdo nedokáže odpovědět, proč se vždycky tohle stane?
Moc ti děkuji za podporu, moc si toho vážím ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.