Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, jak se vůbec všechny máte? U nás teď všechno nějak stojí. Nemám nějak na nic sílu. Tady na skupince to vypadá, že se snad všem zadařilo a já jsem snad poslední.
@Bella277 ahojky
koukala jsem, co jsi psala naposledy a zminovala jsi, ze na zacatku roku budete menit centrum a pujdete do toho znovu? Tak jak jsi na tom? ![]()
I já přihodím zprávičku. Po srpnovém fiasku 2.kolo IVF kdy došlo jen k oplodnění a hned k rozpadu vajíčka, jsme si vyzvedli zbytek peněz co nám vraceli. Odjeli na dv a nasra.na, zklamaná léto uplynulo, já car hodila za hlavu.Do darovaných vajíček s embrii co nám doporučili by muz nešel. Takze sem se zakoukala do plánování dovolené v Egyptě na rok 2024 (poprvé let a moře v životě) no a v říjnu(2023) ms už nepřišla. Takze se zadařilo nakonec doma přirozeně. Ted jsem 23tt potvrzená holčička a vše naštěstí zatím v pořádku.
Přeji hodně sil ve snažení a úspěchu. Urcite se taky zadari ![]()
Já už teda nedoufala, že se podaří přirozeně s ono mé tělo i příroda mile překvapila.
@Iriss86 jezisi
boze tak to je nadherna zprava!!
Moc moc gratuluji, at je vse dal v poradku
mate uz jmeno? ![]()
@Linusren děkuji
![]()
Máme jednoznačně Eliška. Trochu jsme si oddechli. Protoze klučičí jména výběr šílený nemohli jsme se shodnout
A muž tajne doufám v holku.Co ty? Jak se zžíváte s miminkem?
@Iriss86 krasne jmeno
my se taky nemohli na klucicim shodnout, takze chapu ![]()
Sebikovi bylo 8 mesicu a je to krasny
ja si to fakt uzivam. Malej je skvelej, trosku ted prisel na to, ze se muze vztekat
ale je to super, je to partak ![]()
@Linusren
NJ vlastně ono to už není miminko ![]()
To tak leti…tak přeji hodně zdraví a ať Vám dál dělá jen radost. ![]()
@Iriss86 neni no
leti to fakt hrozne.. takze si uzivej tehotenstvi a pak ty prvni chvile
jsou nejkrasnejsi
dej vedet jak se mas v prubehu a po porodu ![]()
@Linusren ahojky ![]()
Ano máš pravdu, kliniku jsme změnili, jsou tam super. Byli jsme ještě s manželem na urologii, doktorka říkala, že jsem vše v pořádku, ale když jsem si přečetla doma celou zprávu, tak mi to moc nepřijde. Čekám, čp mi na to řeknou v na klinice, dám ti to sem do přílohy. Pak jsem změnila imunologa, to co předvedla doktorka v Gennetu úplně nebylo dobrý. Ve finále jsem se dozvěděla, že předchozí imunoložka udělala vše špatně, proto jsme nejspíš přišli o všechny bublinky. Doktor mi zase přepsal kortikoidy, pak doporučil intralipidy a nejspíš celé těhotenství injekce na ředění krve ![]()
Ale to vše, až po stimulaci, aby se získalo co nejvíce vajíček, protože kortikoidy mohou zhoršit ovulaci a dozrávání vajíček.
Teď už je to vlastně jen o tom, aby se sebrala a šla to celé absolvovat znova, ale jsem z toho všeho podělaná ještě víc a vůbec na to nemám sílu ![]()
Co ty, jak se daří?
Ahoj holky. Sleduji Vás už hodne dlouho ale poslední dobou jsem vůbec nepřispívala.
Mám hroznou radost když vidím kolika z vás se to povedlo ![]()
I já patřím mezi ty šťastné. V prosinci 2022 se nám uchytilo hned první embryjko ale po pár dnech přišel samovolny potrat. Druhé embryjko zavedeno v květnu 2023 vůbec nic. Třetí a poslední zavedeno v prosinci 2023 a byl to ten nejhezčí vánoční dárek:)aktuálně jsem v 18tt a čekáme holčičku. Je to naše první miminko. Zatím je to pro mě vše spíš stres. Neustále mám celé dny nevolnosti a po každém jídle je mi strašně těžko. První screening nám vyšel děsivý, riziko Downa 1:25. Šli jsme na Prenascan a ten ho vyloučil
bylo to nejdelších 12 dní v životě to čekání na výsledek. Kvůli vysokému riziku preeklampsie ještě beru anopyrin. Čekám že si to těhotenství snad někdy i začnu užívat ale zatím to tak nevypadá
všem kdo na miminko ještě čekáte preju hrozně moc síly a štěstí
a všem které už svá miminka máte tak ať jsou zdravá ![]()
Ahoj holky, omlouvám se, ale dlouho jsem tu nebyla.
Mám za sebou další IVF na nové klinice.
Všechno proběhlo dobře :smiling_face_with3_hearts:, máme 5 bublinek a pomalu se chystám na KET.
V pátek mám ultrazvuk a vše se rozhodne. Co vy, jak se máte, co nového?
@Bella277 ahoooj
koukam ze jsem lempl, ani jsem ti neodepsala na tu posledni zpravu 🙆🏼♀️ tak je super, ze klinika zmenena a je to k lepsimu!! Preji at se povede hned prvni ket
![]()
U nas dobry, Sebik roste jako z vody
uz je s nim fakt legrace, ale jeste nechodi (je mu 16mesicu), aspon se nenabeham jeste 😂
@Lochca89 ahojky čtu tvůj příspěvek a vidím, že jsme na tom dost podobně. Moc dobře vím co prožíváš. Myslela jsem si, že po třetím měsíci už si budu jen užívat a opak je pravdou. Down se nám sice nepotvrdil, ale byl taky v sede zóně. Také mám vysoké riziko na preeklampsii a růstovou restrikci. Tudíž beru taky prášky. Chtěli me vidět v 17tt. Prcek je v pořádku, ale je maličké. Prej ze růstove odpovídá na 15+5tt
takze nas chtějí vidět za další dva týdny. Jsem z toho uz na dně. Porad neco. Chtěla sem ti napsat soukromou, ale maji nějakou chybu. Tak moc doufám, ze nám to dopadne dobře a ze nebude jine strašeni.
@Iriss86 ahooj
no to teda
uz jsme ozdobili stromecek, aby si na nej zvykl a nehrnul se pak na vsech navstevach ke stromku a on ho noc nezajima zatim 😂 ale tesim se, budou to hezky vanoce jakt o bude vnimat
a co ty?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď